Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Ιουλίου 05, 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Τίμησαν την ιστορική μάχη στον Αρχάγγελο



Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μνημείο Ηρώων στον Αρχάγγελο, εκδήλωση μνήμης για τα 76 χρόνια από την ιστορική μάχη του Αρχαγγέλου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, το Δήμο Πρέβεζας και τον Σύνδεσμο Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ Νομού Πρέβεζας. 

Η επίθεση των ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ κατά των Γερμανών και η μάχη στον Αρχάγγελο,  τον Ιούλιο του 1944 έγιναν στο πλαίσιο της συμμαχικής επιχείρησης "Κιβωτός του Νώε", που σκοπό είχε να παραπλανήσει τις γερμανικές δυνάμεις και να δώσει την εντύπωση πως οι Σύμμαχοι θα πραγματοποιούσαν απόβαση σε κάποιο σημείο στις ακτές του Ιονίου. Αυτό συνέβη στη Νορμανδία.


Μετά την έπαρση σημαίας, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε προσκλητήριο νεκρών.

Μεταξύ άλλων το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος, ο Αντιδήμαρχος αγροτικής ανάπτυξης και σύντομα νέος Πρόεδρος του ΔΛΤ, Γρηγόρης Κουμπής, ο Αντιδήμαρχος Ζαλόγγου, Γ.Σαριάνογλου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ Νομού Πρέβεζας, κ. Κων/νος Τσούτσης, ο Πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Πρεβέζης κ. Παναγιώτης Κιούλιας, o Πρόεδρος των εφέδρων αξιωματικών  Ν.Ιωαννίνων, κ. Οδυσσέας Κιτσάκης, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ, κ.Αθανάσιος Κεραμιδόγλου, η πρόεδρος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Πρέβεζας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα Πόπη Παππά κ.α.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου