Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Αυγούστου 07, 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Λίγες σκέψεις για τον Παντοκράτορα - Αναγνώστης


Ο Παντοκράτορας είναι ένας μικρός οικισμός ο οποίος απέχει μόλις 2χλμ από το κέντρο της Πρέβεζας. Ο πεζόδρομος του αποτελεί πόλο έλξης όχι μόνο για τους κατοίκους της Πρέβεζας αλλά και για τους τουρίστες οι οποίοι διαμένουν στα τουριστικά καταλύματα της περιοχής τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο Παντοκράτορας έχει παραμεληθεί όχι μόνο από το την τρέχουσα Δημοτική Αρχή αλλά και από τις προηγούμενες ίσως γιατί ο τουρισμός και γενικότερα η ανάπτυξη της περιοχής της Πρέβεζας εξαρτάται μόνο από το κέντρο της. 

Εξάλλου ακόμα και στην προσπάθεια ανάδειξης της πόλης μας με την παρουσία του Δημάρχου σε όλα τα τηλεοπτικά πάνελ η περιοχή όχι απλά δεν προβλήθηκε αλλά ούτε καν αναφέρθηκε. Φαίνεται πως στην πόλη μας θεωρούμε πως η ανάπτυξη θα έρθει με τα ψέματα. 

Η περίοδος της καραντίνας συνέδραμε στον καλλωπισμό της περιοχής καθώς κάτοικοι του οικισμού με δική τους πρωτοβουλία καθάρισαν τον πεζόδρομο και περιποιήθηκαν τα κάγκελα που υπάρχουν. 



Ο Δήμος προ λίγων ημερών προσπάθησε να συνεχίσει θα έλεγε κάποιος "τα έργα" για τον εξωραϊσμό του. Έτσι λοιπόν έκοψε τα χόρτα ενώ όπως μπορείτε να δείτε έκοψε και δέντρα τα κλαδιά των οποίων παρέμειναν στην περιοχή για να διακοσμούν όμορφα τον χώρο. 



Υπάρχουν φυσικά πολλά  σημεία τα οποία μπορούν να βελτιωθούν όπως παραδείγματος χάριν να τοποθετηθούν περισσότεροι κάδοι απορριμμάτων κατά μήκος του πεζόδρομου και να τοποθετηθούν κάγκελα. 

Επιπρόσθετα, άξια συγχαρητηρίων ήταν η τοποθέτηση προστατευτικής μπάρας στη σκάλα η οποία οδηγεί στην παραλία ωστόσο όπως θα έχει διαπιστώσει η Δημοτική Αρχή δεν υπάρχει μόνο μία συνεπώς θα πρέπει και στις υπόλοιπες να πραχθεί το ίδιο. 


Τέλος, η βραχώδης παραλία του Παντοκράτορα η αλήθεια είναι δεν ενδείκνυται για μπάνιο ωστόσο οι κάτοικοι της περιοχής και κάποιοι τουρίστες την επιλέγουν. Καλό θα ήταν στο σημείο εκείνο να τοποθετηθούν μερικές ομπρέλες όπως υπήρχαν και όλα τα προηγούμενα χρόνια. 

Καταλήγουμε αβίαστα στο συμπέρασμα ότι η καλή διάθεση των κατοίκων υπάρχει ωστόσο και η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να λειτουργήσει ως αρωγός επιδεικνύοντας την αντίστοιχη συμπεριφορά ώστε να υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα και να αποκτήσει η περιοχή την εικόνα που της αρμόζει.

Ένας κάτοικος του οικισμού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου