Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Χωρίς Συμπαραστάτη του Δημότη και σ' αυτό το δημοτικό συμβούλιο


Για ακόμη μία φορά ο θεσμός του συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης δεν θα λειτουργήσει στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, αφού στην συνεδρίαση της Τετάρτης 5/8 η δεύτερη ψηφοφορία που διεξήχθη επί των παρόντων δημοτικών συμβούλων κανείς από τους υποψηφίους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα 3/5 των ψήφων. 

Συγκεκριμένα, από τους οχτώ υποψηφίους που είχαν θέσει υποψηφιότητα στην πρώτη ψηφοφορία, δύο έθεσαν τους εαυτούς τους εκτός της δεύτερης ψηφοφορίας που έγινε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. το βράδυ της Τετάρτης 5/8.

Από τους 25 δημοτικούς συμβούλους που συμμετείχαν στην ψηφοφορία τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Αηδώνη : 8

Μαντούσης: 8

Ζάχος : 4

Μπειντάρη:2

Πάτσης: 2

Κλοντζάρη: 1

Τόσο στην πρώτη ψηφοφορία όσο και στην δεύτερη απείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης καθώς και ο κ.Γεωργούλης της Ανυπότακτης Κίνησης. 

Νωρίτερα, προ ημερήσιας διάταξης, δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης καθώς και επικεφαλής παρατάξεων έθεσαν διάφορα ζητήματα όπως τα τσίγγια στη Μαρίνα Πρέβεζας και πότε αυτά θα απομακρυνθούν (Από Γεωργούλη και Φονταρά),  το θέμα των κρηπιδωμάτων του παράλιου μετώπου έθεσε ο Γιώργος Νίτσας,  ο κ.Αμάραντος της Ανάπτυξης Τώρα αναφέρθηκε στα ζητήματα των έργων των αθλητικών χώρων καθώς και στο έργο του βιολογικού, ο κ. Κοσμάς Κορωναίος αναφέρθηκε στο κρίσιμο θέμα του Νοσοκομείου η λειτουργία του οποίο βρίσκεται σε οριακό σημείο όπως τόνισε ο ίδιος, ενώ στη Μαρίνα αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης, Στ. Αμάραντος. 

Στα παραπάνω θέματα που τέθηκαν, απάντησε ο Δήμαρχος, κ.Γεωργάκος όπου σχετικά με το θέμα των κρηπιδωμάτων ανέφερε πως στόχος είναι η δημοπράτηση του έργου τον επόμενο μήνα. Αναφορικά με τις λαμαρίνες στη Μαρίνα, ο κ.Γεωργάκος μεταξύ άλλων ανέφερε πως από εμάς, έχουν δοθεί όλες οι άδειες και σαν πρόεδρος του ΔΛΤ θα αποστείλω έγγραφο στη Μαρίνα έτσι ώστε να πληροφορηθούμε ποιες άδειες απομένουν ακόμα έτσι ώστε να πάψει να χαρακτηρίζεται Εργοτάξιο. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην συνεδρίαση είχε το τρίτο θέμα στην ημερήσια διάταξη  "Εξέταση αίτησης της εταιρείας ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Ο.Ε. για έγκριση εισόδου-εξόδου σε αγροτική οδό στην θέση  «Καλαμάκι»  ΤΚ Ωρωπού Δ.Ε Λούρου Δήμου Πρέβεζας, σύμφωνα με την αριθμ. 17/2020 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής" για το οποίο θα σας ενημερώσουμε λεπτομερώς με αναλυτικό ρεπορτάζ σε νεότερη ανάρτηση.

Χρήστος Ανεμοζάλης 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου