Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Αυγούστου 01, 2020

Τι αλλάζει στη σύνθεση ΔΣ των ΔΕΥΑ


«Το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, που εξελίσσεται σε όλη την Ελλάδα συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ θα έχει σημαντικά αποτελέσματα στις αναπτυξιακές προοπτικές κάθε κοινωνίας, στην ποιότητα ζωής των πολιτών και στο αίσθημα ασφάλειας», δήλωσε σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός επισκέφθηκε το δημαρχείο Χανίων, όπου κατά την διάρκεια σύσκεψης ανακοίνωσε την ένταξη έργων στα Χανιά ύψους 19,5 εκατομμυρίων ευρώ στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», καθώς και την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στο δήμο Χανίων.
Από τα Χανιά ο κ. Θεοδωρικάκος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για την Κρήτη, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το πρόβλημα που έχει προκύψει με την σύνθεση των Διοικητικών Συμβουλίων των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης σε πολλές περιοχές της χώρας, ανακοίνωσε ότι με νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών στα τέλη Αυγούστου το θέμα θα λυθεί, ώστε να μπορούν οι δήμαρχοι να είναι μέλη των ΔΣ αυτών των Οργανισμών χωρίς να είναι υποχρεωτικό να είναι πρόεδροι του ΔΣ, επισημαίνοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή θα έχει αναδρομική ισχύ.
Παράλληλα απαντώντας σε ερώτηση για την κριτική που δέχεται από την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ουσιαστικά μετονόμασε το πρόγραμμα «Φιλόδημος» σε πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» υποστήριξε ότι το δεύτερο, έχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση λέγοντας παράλληλα ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ένα πακέτο έργων 1,2 δισ. σε όλη τη χώρα, είχε υπάρξει απορρόφηση 51 εκατομμυρίων ευρώ και υπήρχαν πραγματικά χρήματα 134 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, «η πρώτη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο προγράμματα είναι ότι το ένα είναι πρόγραμμα πραγματικών έργων με πραγματικά χρήματα και πραγματικές ανάγκες, ενώ το προηγούμενο πρόγραμμα ήταν ένα πραγματικό πρόγραμμα ψεύτικων υποσχέσεων προεκλογικών, για να διασφαλίσει η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση κάποιες ψήφους την περίοδο που έπεφτε».Από τα Χανιά ο υπουργός Εσωτερικών απαντώντας σε ερώτηση για τον εκλογικό νόμο των αυτοδιοικητικών εκλογών, τόνισε ότι θα είναι προϊόν διαλόγου και ουσιαστικής συζήτησης επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι, «είναι πολιτική βούληση της κυβέρνησης να καταργηθεί η απλή αναλογική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου