Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2020

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Πρέβεζα



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Πρέβεζα, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο “Γιάννης Ρίτσος”.  Από νωρίς το πρωί ο χώρος ετοιμάστηκε ώστε να φιλοξενήσει τους επισκέπτες του με ασφάλεια, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.


Το φεστιβάλ ξεκίνησε με συζήτηση με θέμα: “Η μάσκα της προστασίας στα σχολεία έχει πέσει. Όλοι τώρα στον αγώνα για την υγεία και τη μόρφωση”. Αρχικά το λόγο πήρε ο Μιχαηλίδης Γιώργος, μέλος της ΚΝΕ και μαθητής ΕΠΑΛ όπου ανάμεσα σε άλλα ανέφερε: “… Όλες αυτές τις μέρες που συζητάμε με φίλους και συμμαθητές μας συναντάμε προβληματισμό για το πώς θα πάμε σχολείο, πώς θα παρακολουθήσουμε τα μαθήματα και πως θα παραμείνουμε υγιείς εμείς και οι οικογένειες μας. Οι μαθητές έχουμε πείρα και από τις προηγούμενες χρονιές που ερχόμαστε από την πρώτη κιόλας μέρα αντιμέτωποι με την εκρηκτική  κατάσταση στα σχολεία μας.  Μπορούν όμως οι μαθητές να ανεχτούν κάτι τέτοιο; Φυσικά και όχι!” ενώ κατέληξε πως “τα αιτήματα με τους αγώνες μας θα τα διεκδικήσουμε γιατί εμείς οι μαθητές έτσι έχουμε μάθει. Ενωμένοι σε κάθε σχολείο όλοι οι μαθητές μέσα από τα μαθητικά μας συμβούλια δεν θα δεχτούμε να μας δείχνουν με το δάχτυλο”. Στη συνέχεια ο Βενετικίδης Θεόδωρος, ειδικός γραμματέας του ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας και μέλος της Τομεακής επιτροπής του ΚΚΕ ανέφερε την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων για το άνοιγμα των σχολείων καθώς και ότι από κοινού μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί με τους αγώνες τους θα απαιτήσουν μέτρα ώστε να πραγματοποιηθεί η εκπαιδευτική διαδικασία όπως πρέπει, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία και η μόρφωση.



Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε η γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Μαλεζά Ζήνα, όπου κάλεσε τους παρευρισκόμενους να στείλουν πλατύ μήνυμα για την εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, μια πρωτοβουλία που παίρνει η ΚΝΕ πανελλαδικά έπειτα από το κάλεσμα των υγειονομικών.

Την προσοχή τράβηξε το μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα στον κομμουνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσο  όπου η αφήγηση, οι απαγγελίες και τα μελωποιημένα έργα του που ακούστηκαν προκάλεσαν συγκίνηση στους επισκέπτες του φεστιβάλ.   

Η πολιτική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Σταύρο Σκουλλή, μέλος του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ ενώ η βραδιά έκλεισε με αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου