Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 12, 2020

Αμμουδιά Πρέβεζας & Εκβολές Αχέροντα



Το χωριό της Αμμουδιάς βρίσκεται στις εκβολές του Αχέροντα ποταμού, 45 χλμ. από την Πρέβεζα και 20 χλμ. από την Πάργα, γνωστού από τη μεταφορά των νεκρών στο βασίλειο του Άδη.
Διοικητικά ανήκει στο Δήμο Φαναρίου του Νομού Πρεβέζης και βρέχεται από τα νερά του Ιονίου Πελάγους. Αρχικά αναγνωρίστηκε ως κοινότητα του Ελληνικού κράτους με το όνομα Σπλάντζα (1919). Μετονομάστηκε Αμμουδιά (1928), αρχικά υπαγόμενη στο Νομό Θεσπρωτίας. Από το 1946 ανήκει πλέον στο Νομό Πρεβέζης. Η Αμμουδιά αποτελεί σημαντικό τουριστικό θέρετρο κυρίως λόγω της μεγάλης παράδοσης και της σημαντικής περιβαλλοντικής της αξίας. Ο ποταμός Αχέροντας, με τον υγροβιότοπο των εκβολών του και τα στενά που διασχίζει αποτελούν ένα σημαντικό οικοσύστημα, επίσημα χαρακτηρισμένο σαν "περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους".

Βαρκάρηδες κάνουν τουριστικές διαδρομές τους καλοκαιρινούς μήνες στον Πλωτό Αχέροντα αλλά και στις παραλίες του Ιονίου δίπλα, με έδρα την Αμμουδιά. Στο τελευταίο αυτό τμήμα υπάρχει μια παραποτάμια πεζοπορική διαδρομή 4 χλμ, δίπλα στο "Δάσος της Περσεφόνης".
παραγωγή n.p. production


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου