Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 28, 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε ο Στράτος Ιωάννου


Απολογιστική συνέντευξη, εφ’ όλης της ύλης, παραχώρησε ο Α
ντιπεριφερειάρχης Π.Ε Πρέβεζας και υπεύθυνος για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, Στράτος Ιωάννου στο Ράδιο Πρέβεζα και στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" που επιμελείται και παρουσιάζει ο Χρήστος Ανεμοζάλης.

Κατά τη διάρκεια της ιδιαιτέρα ενδιαφέρουσας συνέντευξης - απο πλευράς θεματολογίας και όχι μόνο - τέθηκαν και αναπτύχθηκαν επαρκώς τα ακόλουθα θέματα:

Υποδομές, πρωτογενής τομέας, Υγεία, Περιβάλλον, Πολιτισμός, Κοινωνική Μέριμνα, Τουρισμός ενώ ο κ.Ιωάννου  αποκάλυψε τα σχέδια του για το επόμενο διάστημα της θητείας. 

Συνοψίζοντας λοιπόν τη συνέντευξη του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Πρέβεζας και υπεύθυνου για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, ο οποίος μας έδωσε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το έργο που έχει επιτελέσει η Περιφέρεια Ηπείρου στο Νομό Πρέβεζας, αλλά και για τα σχέδια του για το επόμενο διάστημα της θητείας του θα μπορούσαμε να σταθούμε στα εξής σημεία:

Όπως ανέφερε ο κ.Ιωάννου, όλα αυτά τα χρόνια επιτελέστηκε από την Περιφέρεια πολύ σημαντικό έργο. Έργο που ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, διεκδικήσεων, στοχευμένων δράσεων και έργων και υπήρξαν απτά αποτελέσματα. Αποτελέσματα που οδήγησαν στην ανάπτυξη του Νομού Πρέβεζας αλλά και της Ηπείρου συνολικά και βελτίωσαν την καθημερινότητα του πολίτη.

Όπως δήλωσε ο κ.Ιωάννου, δόθηκε η ίδια βαρύτητα τόσο σε μεγάλα αλλά και μικρά οραματικά έργα, όσο και στην καθημερινότητα του πολίτη και των προβλημάτων του. Πρωταρχικό μέλημα η ισόρροπη ανάπτυξη σε όλο το Νομό. Υλοποιήθηκαν έργα και δράσεις και στους τρεις δήμους αλλά και σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα ανάλογα με τις ανάγκες τους. Αναδείχτηκαν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα και δεν έμεινε ούτε γωνία στο Νομό που να μην έχουν γίνει σημαντικά έργα και παρεμβάσεις.

Συγκεκριμένα, 

Στον τομέα των υποδομών

·    Μετά από πολλές πιέσεις και συναντήσεις του Περιφερειάρχη κου Καχριμάνη και του Αντιπεριφερειάρχη κου Ιωάννου με τον Υπουργό Υποδομών, ολοκληρώνεται η μελέτη Καμπή – Γέφυρα Καλογήρου για να μπορέσει να δημοπρατηθεί το έργο.

·   Έχουν γίνει ενέργειες για τη νομιμοποίηση όλων των αλιευτικών καταφυγίων Π.Ε. Πρέβεζας και μελέτες εκσυγχρονισμού τους για ένταξη τους στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα για τα αλιευτικά καταφύγια Λυγιάς, Μύτικα, Αμμουδιάς, Καστροσυκιάς, Βάλτου και Κερέτζας. Ειδικότερα το έργο «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός αλιευτικού καταφυγίου Μύτικα Δ. Πρέβεζας» με προϋπολογισμό 2.887.000,00 € είναι έτοιμο για δημοπράτηση και θα χρηματοδοτηθεί από το χρηματοδοτικό Πρόγραμμα EUROPEAN TERRITORIAL COOPERATION PROGRAMME “GREECE – ITALY 2014 – 2020”

·  Είναι έτοιμη η μελέτη Πάργα – Μεσσοπόταμος και τώρα γίνεται η επικαιροποίηση της.

· Εκπονείται η μελέτη από Κόμβο Παραμυθιάς επί της Εγνατίας μέχρι το Μεσσοπόταμο για τη σύνδεση της Εγνατίας με την περιοχή Φαναρίου.

·  Ολοκληρώνεται η μελέτη οδικού άξονα Πρέβεζας - Γέφυρα Καλογήρου.

· Είναι έτοιμη η μελέτη Περιφερειακής Οδού Πάργας – Ανθούσας (Παράκαμψη Πάργας). Είναι σε εξέλιξη το κτηματολόγιο και στη συνέχεια είναι έτοιμο για δημοπράτηση.

·   Επιτέλους δόθηκε λύση και ξεκινάει ο άξονας Άκτιο – Αμβρακία.

·   Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα προκηρυχθεί το έργο της εισόδου της πόλης της Πρέβεζας προϋπολογισμού 17.500.000€, για το οποίο ήδη δημοσιεύτηκε η κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης. Αναμένεται η τιμή μονάδος για να γίνει η δημοπράτηση.

·  Έχουν φτιαχτεί και φτιάχνονται κόμβοι για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας (Κόμβος Αμμουδιάς, Κόμβος Βράχου, Κόμβος Φιλιππιάδας, κόμβος Λιποχωβίτη (Ζέφυρος), κόμβος Καψιώχα, κόμβος στο Μονολίθι, κόμβος Φραξύλα (Preveza beach), Γέφυρα στην είσοδο του Καναλάκιου)

· Υλοποιούνται τα έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του πρώην Δήμου Ζαλόγγου (νυν Δήμος Πρέβεζας) και οικισμών Λούτσας και παραλίας Λούτσας Δήμου Πάργας της Περιφέρειας Ηπείρου, προϋπολογισμού 45.000.000€ περίπου.

·  Έχει ολοκληρωθεί το έργο της αποχέτευσης των υπόλοιπων οικισμών της Πάργας.

·   Για το Κάστρο του Αγ. Ανδρέα διορθώνεται η αρχιτεκτονική μελέτη σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και υπολογίζεται ότι το επόμενο διάστημα θα είναι έτοιμη. Έχουν εξασφαλιστεί ήδη 1 εκατ. Ευρώ για την κατασκευή του.

·    Έγιναν πολλά τεχνικά Έργα σε Δημοτικά Διαμερίσματα της Π.Ε. Πρέβεζας

·  Έγιναν συντηρήσεις, ασφαλτοστρώσεις και διαγραμμίσεις στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο

·    Πραγματοποιήθηκαν αντιπλημμυρικές εργασίες στα ποτάμια της ΠΕ Πρέβεζας

Στον πρωτογενή τομέα

Η Περιφέρεια στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει τον πρωτογενή τομέα καθώς πιστεύει ότι η ανάδειξη και αξιοποίηση της παραγωγικής βάσης της περιοχής μας, μπορεί να αποτελέσει άμεσα διέξοδο για το ανθρώπινο δυναμικό, και να οδηγήσει σε βιώσιμη απασχόληση με εξωστρεφή προσανατολισμό και κατά τρόπο που θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη. 

Πραγματοποιήθηκαν:

·   Ενέργειες για πιστοποίηση των προϊόντων (ΠΟΠ και ΠΓΕ) που είχε ατονήσει (ετοιμάζεται ο φάκελος για τη γαρίδα του Αμβρακικού και τη σαρδέλα και θα γίνει επέκταση και σε άλλα προϊόντα όπως φασόλια, ποικιλίες αμπελιών κλπ),

·    Έχουν γίνει εγγειοβελτιωτικά έργα, σχέδια βελτίωσης και αναδασμοί

·  Εξηλεκτρισμός γεωργοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και επέκταση σε αγροτικά δίκτυα ύδρευσης

·  Βελτίωση αγροτικών δρόμων για την πρόσβαση στις γεωργοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αν και δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας

·    Καθαρισμός αρδευτικών αυλακιών και αποστραγγιστικών τάφρων.

·  Υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους αγρότες για την επίλυση των προβλημάτων  που αντιμετωπίζουν.

Στον τομέα της υγείας

Η βελτίωση των υπηρεσιών υγείας είναι βασική προτεραιότητά της Περιφέρειας και γι' αυτό πραγματοποίησε πολλές δράσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (οικονομική ενίσχυση του Νοσοκομείου, προμηθεύοντας το με ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα, φορητούς εκπαιδευτικούς απινιδωτές, εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων του κλπ), αλλά δυστυχώς το μείζον αγκάθι στο Νομό μας, το Νοσοκομείο Πρέβεζας δυστυχώς δεν ανήκει στην Περιφέρεια. Όμως επειδή η Περιφέρεια ενδιαφέρεται πραγματικά, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο αντιπεριφερειάρχης πραγματοποίησε πολλές συσκέψεις με όλους τους υπουργούς που είχαν αλλάξει από το 2011.

Το 2014 έφτασε στο σημείο να υπάρχει μελέτη και πολιτική βούληση να γίνει νέο νοσοκομείο στην Πρέβεζα. Έχοντας έτοιμη τη μελέτη και έχοντας εξασφαλίσει την πολιτική βούληση, αρχίζοντας τις διαδικασίες, διαπιστώθηκε ότι δεν είναι ενιαία η έκταση των 50 στρεμμάτων που παραχωρούσε ο Δήμος Πρέβεζας για την ανέγερση του νοσοκομείου, οπότε ο Δήμος Πρέβεζας έπρεπε να ενοποιήσει τα πολλά οικόπεδα και να γίνει οριοθέτηση ενός ρέματος.

Ανέφερε επιπλέον ότι από το 2015 όσες φορές προσπάθησε να μιλήσει στην Κυβέρνηση κατέληγε σε αδιέξοδο. Τώρα με το πακέτο ανάκαμψης ευελπιστεί ότι θα βρεθεί η χρηματοδότηση αφού προηγουμένως ο Δήμος Πρέβεζας ενοποιήσει τα οικόπεδα, γίνει οριοθέτηση του ρέματος και μια γεωτεχνική μελέτη που απαιτείται, όπως  και επικαιροποίηση της μελέτης καθώς έχουν περάσει πολλά χρόνια.

Στον τομέα του περιβάλλοντος

Το περιβάλλον και η διατήρηση και διαχείριση των φυσικών πόρων ήταν και συνεχίζει να είναι απαράβατη προτεραιότητά της Περιφέρειας. Έτσι, προς την κατεύθυνση αυτή η Περιφέρεια:

·   Ωρίμασε και θα ενταχθεί άμεσα στο ΠΕΠ Ηπείρου το έργο «Οριοθέτηση ρέματος Τούση, Δήμου Πάργας  καθώς με το συγκεκριμένο έργο θα λυθούν χρόνια προβλήματα πλημμυρών και των επιπτώσεων που προκαλούνται την χειμερινή περίοδο.

·   Υλοποιεί το έργο του βιολογικού των παραλίων. Δεν θα υπάρχει παραθαλάσσιος και παραποτάμιος οικισμός ή πόλη χωρίς βιολογικό. Ο 90% του πληθυσμού του Νομού μας θα έχει βιολογικό καθαρισμό.

·    Κάνει οριοθετήσεις και συστηματικούς καθαρισμούς ρεμάτων και ελέγχους

·    Παρακολουθεί το τοξικό φυτοπλαγκτόν στον Αμβρακικό

·    Ενεργοποιεί φορείς και συλλόγους, για το περιβάλλον

·  Πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους για την αποτροπή τυχόν περιβαλλοντικών παραβάσεων.

Στον τομέα του πολιτισμού

Ο πολιτισμός είναι αναπόσπαστο στοιχείο της αναπτυξιακής πορείας της Ηπείρου και πραγματοποιήθηκε σκληρή δουλειά για να συνδεθεί ο πολιτισμός με την ανάπτυξη. Έτσι λοιπόν η Περιφέρεια:

·  Υλοποιεί το καινοτόμο και αναπτυξιακό έργο, Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, το οποίο προχωράει πολύ δυναμικά και το μεγαλύτερο μέρος των έργων έχει ξεκινήσει και υλοποιείται. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 35.000.000 ευρώ για τον οποίο υπογράφηκε ΟΧΕ. Το συγκεκριμένο έργο συνδυάζει πολιτισμό, τουρισμό, υποδομές και συνέργειες με επιχειρήσεις που παράγουν τοπικά προϊόντα.

·   Εργάζεται στην κατεύθυνση ενεργοποίησης των διαδικασιών για την ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης στα μνημεία της UNESCO και τώρα που ο δρόμος θα βγει εκτός του αρχαιολογικού χώρου θα ανοίξει ο δρόμος για να επιτευχθεί.

· Συμμετέχει και υποστηρίζει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις δραστήριων συλλόγων της περιφερειακής ενότητάς μας με μεγάλη προσφορά στον πολιτισμό. Ενδεικτικά το Χορωδιακό Φεστιβάλ, το Preveza Jazz Festival και το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, τρεις μεγάλες διοργανώσεις που αποτελούν θεσμό για την περιοχή μας και τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου με συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στον τομέα της Κοινωνικής μέριμνας

Όσον αφορά την κοινωνική μέριμνα, η Περιφέρεια στηρίζει τους συντοπίτες µας, που έχουν βιώσει µε έντονο τρόπο την οικονοµική κρίση, υπηρετεί τον πολίτη, τον στηρίζει και είναι πάντα δίπλα στα προβλήματα του.

·    Στηρίζει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

·    Στηρίζει άπορες οικογένειες του Νομού Πρέβεζας συνεχίζοντας τη συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Η συγκεκριμένη στήριξη αφορά πολύτεκνες και μονογονεικές οικογένειες με ανήλικα τέκνα και ειδικές περιπτώσεις όπως οικογένειες με τέκνα με αναπηρία ή οικογένειες με ανήλικο τέκνο και περιστατικά σοβαρής ασθένειας.

·   Δίνοντας τρόφιμα και είδη βασικής υλικής συνδρομής σε 3.000 οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, συνεισφέρει στη μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού, μέσω της συνεργασίας με Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (Τ.Ε.Β.Α.) 

·     Διευκολύνει καθημερινά στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών

·   Στηρίζει τον εθελοντισμό στην Π.Ε. Πρέβεζας και ενεργοποιεί τους εθελοντικούς φορείς και οργανώσεις, παρέχοντας τους στέγαση και υλικοτεχνική υποδομή.

Στον τομέα του τουρισμού

Ο κος Ιωάννου όντας στο τιμόνι της τουριστικής ανάπτυξης της Ηπείρου, είχε την ευκαιρία να υλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό το αναπτυξιακό του όραμα για τον τόπο, να δοκιμάσει στην πράξη και να δει ποιες πρωτοβουλίες και δράσεις φέρνουν αποτέλεσμα και στην πορεία να αναθεωρήσει και να βελτιώσει τη στρατηγική της Περιφέρειας. Επειδή η αφετηρία ήταν η Ήπειρος ως ένας όχι τόσο γνωστός προορισμός, με μοναδικές όμως ομορφιές, προικισμένος να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη όλες τις εποχές του χρόνου, με μοναδικές θάλασσες, ανυπέρβλητα ορεινά τοπία, ποτάμια και λίμνες, υπέροχες ιστορικές πόλεις, μοναδικά αρχαιολογικά μνημεία και Βυζαντινή παράδοση, στόχος ήταν να γίνει γνωστή την σπουδαία αυτή προίκα μας, σε Έλληνες και ξένους. Τέθηκαν στόχοι μιας στρατηγικής προβολής η οποία θα αναζητούσε την ανάπτυξη, με απόλυτη προτεραιότητα να μην επιβαρυνθεί, αλλά αντιθέτως να θωρακιστεί, το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της Ηπείρου. Η αυξανόμενη τουριστική ανάπτυξη να μην είναι σημειακή, αλλά να διασπείρεται σε όλη την έκταση της Ηπείρου, αφού κάθε γωνιά της είναι πανέμορφη, αλλά και σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, αφού η Ήπειρος είναι ιδεώδης για το καλοκαίρι, με τις υπέροχες και μεγάλες παραλίες, αλλά και διάσημη για το χειμώνα, με προορισμούς όπως Μέτσοβο, τα Ιωάννινα, τα Ζαγοροχώρια, τα Τζουμέρκα κ.α. Οι άξονες αυτοί διέπουν κάθε πρόγραμμα προβολής που υλοποιεί η Περιφέρεια.

Συνεπείς στις υποχρεώσεις της, σχεδίασε, διεκδίκησε και δούλεψε με σύστημα και όχι αποσπασματικά και τα αποτελέσματα είναι ορατά στην αναμφίβολα δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουμε. Η Ήπειρος τα τελευταία χρόνια, ενώ δούλευε κυρίως με τον εσωτερικό τουρισμό, που εννοείται είναι επιθυμητό, κατάφερε να αυξήσει κατά πολύ το ρεύμα των επισκεπτών, τις χώρες προέλευσης, το χρόνο παραμονής και τη δαπάνη, την διασπορά των επισκεπτών σε όλο και μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου, τη διασπορά των επισκέψεων σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και τέλος τα έσοδα. Ταυτόχρονα έχει κατορθώσει να βελτιώσει αισθητά τις παρεχόμενες υπηρεσίες και να είναι στην κορυφή της εξυπηρέτησης και της ικανοποίησης των επισκεπτών. Οι επιδόσεις αυτές είναι διπλάσιες του μέσου όρου αύξησης του τουρισμού στην επικράτεια. Η ανάπτυξη αυτή έφερε περισσότερα εισοδήματα, μείωση της ανεργίας και κράτησε πολύ κόσμο στον τόπο του.

Σημαντική ήταν η επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα: το έμφυτο αίσθημα Ηπειρώτικής φιλοξενίας, το οποίο συνδυάστηκε με τον επαγγελματισμό των Ηπειρωτών που ασχολούνται με τον τουριστικό κλάδο και με πολλαπλά προγράμματα τουριστικής επιμόρφωσης με αποτέλεσμα να επιτευχθούν κορυφαίες επιδόσεις στον δείκτη της ικανοποίησης επισκεπτών σύμφωνα με έρευνα του ΣΕΤΕ, που σημαίνει ότι οι επισκέπτες μας φεύγουν από την Ήπειρο με ένα χαμόγελο.

Όσον αφορά τη φετινή τουριστική περίοδο είναι γεγονός ότι ήταν ένα πρωτόγνωρο καλοκαίρι και μια αντίξοη τουριστική σεζόν. Η επιδημία του κορωνοϊού έχει πλήξει τους περισσότερους οικονομικούς κλάδους, αλλά τον τουρισμό τον έχει κυριολεκτικά λυγίσει. Ασφαλώς και η Ήπειρος  έχει υποστεί ζημιά, όμως, σύμφωνα με τον κο Ιωάννου είμαστε σε καλύτερη κατάσταση συγκριτικά με άλλους προορισμούς. Αυτό οφείλεται και στην συστηματική δουλειά που έχει κάνει η Περιφέρεια τα προηγούμενα χρόνια, στα προγράμματα τουριστικής προβολής που έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει και που είχαν διαμορφώσει μια έντονα ανοδική πορεία για τον τουρισμό της Ηπείρου. 

Ως προς τις χώρες προσέλευσης τουριστών έχει επιτευχθεί μια πολυσυλλεκτικότητα από όλες τις υγειονομικά επιτρεπόμενες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η Ήπειρος είναι ένας προορισμός που προτιμάει η Ελληνική οικογένεια, τόσο για τις ομορφιές της, αλλά και για τις τιμές της που είναι προσιτές. Είναι φανερό ότι εκτιμάται από τους συμπατριώτες μας ότι η Ήπειρος δεν στράφηκε στους Έλληνες τουρίστες, φέτος που στράφηκαν όλοι,  λόγω έλλειψης ξένων, αλλά όλα τα χρόνια συστηματικά επεδίωκε να προσφέρει στην Ελληνική οικογένεια ποιότητα διακοπών, εξαιρετική γαστρονομία, ποιοτικά καταλύματα σε πολύ προσιτές τιμές.

Σχέδια για το επόμενο διάστημα

Όλη η αφανής δουλειά που έκανε η ΠΕ Πρέβεζας όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να είναι ώριμες οι μελέτες για μεγάλα έργα του Νομού δίνει το πλεονέκτημα διεκδίκησης και ένταξης στο πακέτο ανάπτυξης. Η Περιφέρεια ήδη τα έχει στείλει στο Υπουργείο και διεκδικεί χρηματοδότηση για να ολοκληρωθούν έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 130 εκ. ευρώ (Το Κάστρο Αγ. Ανδρέα, ο δρόμος Πάργα – Μεσσοπόταμος, η Περιφερειακή Πάργας, ο δρόμος Καμπή – Γέφυρα Καλογήρου, ο δρόμος Γέφυρα Μπακόλα – Αυχένας Νταλαμάνι, η Παράκαμψη Νικόπολης, το Ρέμα Τούση, η Βελτίωση των επαρχιακών οδών, ο δρόμος Γέφυρα Καλογήρου – Φραξύλα,  Νέο Νοσοκομείο για την Πρέβεζα και εκσυγχρονισμός υφιστάμενου νοσοκομείου Πρέβεζας μέχρι να γίνει το νέο)

Συνέχιση σκληρής δουλειάς για να υλοποιηθούν: η Μελέτη Μεσσοπόταμος – Πρέβεζα, διάφορα ρέματα, η ΟΧΕ Αχέροντα – Πρόγραμμα Ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στην περιοχή του μυθικού Αχέροντα, η Μελέτη και κατασκευή του δρόμου από Κόμβο Παραμυθιάς επί της Εγνατίας μέχρι το Μεσσοπόταμο για τη σύνδεση της Εγνατίας με την περιοχή Φαναρίου, τα υπόλοιπα Αλιευτικά καταφύγια, το Λιμάνι Πρέβεζας, ο Δρόμος Γουρί –Καρτέρι.

Στον τομέα του τουρισμού συνέχιση ενεργειών και αξιοποίησης του  φιλόδοξου προγράμματος τουριστικής προβολής ύψους 1.500.000 €, που μπορεί να δώσει αισθητή περαιτέρω αναπτυξιακή ώθηση και να ενισχύσει την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, σύμφωνα πάντα με τα νέα δύσκολα δεδομένα που έχουν προκύψει.

Το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα, βασισμένο στην εμπειρία και στα θετικά αποτελέσματα των προηγούμενων προγραμμάτων τουριστικής προβολής θα μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα του και θα αυξήσει αισθητά την τουριστική ανάπτυξη. Απλώνεται σε όλο το φάσμα του τουρισμού, καλύπτοντας τις πιο δημοφιλείς εκδοχές του όπως «ήλιος και θάλασσα»,  πολιτιστικός τουρισμός και φυσιολατρικός, αλλά και εστιάζει και σε μορφές που θα αναπτυχθούν στην Ήπειρο  όπως ο γαστρονομικός τουρισμός,  ο καταδυτικός, ο τουρισμός υγείας και ευεξίας (HealthandWellness), ο τουρισμός πολυτελείας, ο θαλάσσιος τουρισμός, ο τουρισμός πόλεων (CityBreaks), ο συνεδριακός, ο περιηγητικός, ο ιατρικός, θρησκευτικός, σχολικός, εκπαιδευτικός τουρισμός, ο ιαματικός, ο τουρισμός τρίτης ηλικίας, ο αθλητικός τουρισμός. Είναι πολλά τα πεδία στα οποία επενδύει η Περιφέρεια για να εξασφαλίσει τουριστικές ροές όλη τη διάρκεια του έτους, σε ολόκληρη την επικράτεια της Ηπείρου.

Το πρόγραμμα εμπεριέχει πρόγραμμα ερευνών αγοράς για ανάλυση των τάσεων και των αναγκών και των κριτηρίων επιλογής προορισμού των επισκεπτών, καθώς και εργαλεία  διαρκούς επαναξιολόγησης μίγματος μέσων με στόχο τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας της επικοινωνίας. Περιέχει πρόγραμμα διαφημιστικής προβολής σε επιλεγμένα ΜΜΕ του εξωτερικού, δημιουργία πρωτότυπου οπτικού υλικού προβολής, καμπάνιες προβολής στα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ισχυρή παρουσία της Ηπείρου στο διαδίκτυο,   στοχευμένη συμμετοχή σε εκθέσεις του εξωτερικού (εάν αυτό επιτραπεί), συνεργασίες με Τουριστικούς Οργανισμούς & ταξιδιωτικούς πράκτορες για την από κοινού υλοποίηση προγραμμάτων προώθησης και προβολής, φιλοξενίες δημοσιογράφων και πολλά άλλα.

Τέλος η Περιφέρεια θα συνεχίσει να είναι δίπλα στον πολίτη και την καθημερινότητά του και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων του.

Επιμέλεια κειμένου - συνέντευξης 

Χρήστος Ανεμοζάλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου