Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κώστας Μπάρκας για το Νοσοκομείο "Όλοι έχουμε ευθύνη, πρέπει να παλέψουμε στο αίτημα όλων των κατοίκων του Νομού"


Στο Ράδιο Πρέβεζα και στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" που επιμελείται και παρουσιάζει ο Χρήστος Ανεμοζάλης κάθε Δευτέρα στη 1μ.μ., μίλησε ο Βουλευτής Σύριζα Ν.Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Σχετικά με την ανάρτηση στο twitter για την φωτογραφία Μητσοτάκη στον Έβρο

"Όποιος δεν προσπαθεί, δεν κάνει λάθη, βεβαίως εγώ χρησιμοποίησα μια φωτογραφία παλαιότερης ημερομηνίας, παρόλα αυτά αν δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Έβρο, τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν κρατήθηκαν. Εγώ αυτό ήθελα να σχολιάσω ότι με την ραγδαία αύξηση του ιού, η Κυβέρνηση πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα, όπως και γω σήμερα δεν ήρθα στο στούντιο για την συνέντευξη, έτσι και ο πρωθυπουργός να κρατά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.  Από εκεί και πέρα η ανάρτηση έφυγε".

Πολιτικό σχόλιο

"Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε μια κρίση ως χώρα που έχει τρία επίπεδα, την υγειονομική κρίση, την οικονομική καθώς και των Εθνικών (ζητημάτων). Δυστυχώς, η Κυβέρνηση δείχνει να μην έχει αντιληφθεί το μέγεθος και των τριών προβλημάτων καθώς και των τριών κρίσεων που έχει να αντιμετωπίσει, κάνει σπασμωδικές κινήσεις, ευελπιστώ να μην έχουμε την αύξηση των προβλημάτων όπως αυτή προκύπτει μέσα από την διαχείριση της πανδημίας και των ελληνοτουρκικών, ελπίζω η Κυβέρνηση να βάλει  μυαλό και να αξιολογήσει την κατάσταση διαφορετικά. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν το έχει κάνει, η κατάσταση με την πανδημία έχει ξεφύγει. Στα ελληνοτουρκικά δείχνουμε μια παραπάνω ανταπόκριση στην Ευρωπαική λογική. Η Ευρώπη δυστυχώς δεν πράττει αυτά που πρέπει να κάνει απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα, και ειδικά στην οικονομία και η ανακοίνωση του ίδιου του Υπουργού Οικονομικών κ.Στουρνάρα ότι η ύφεση θα κυμανθεί πιο πάνω απο το υπολογιζόμενο μέγεθος, δείχνει και την διάσταση της κατάστασης". 

Για την δίκη της Χρυσής Αυγής 

"H σημερινή πρόταση της Εισαγγελέως για αναστολή των ποινών των μελών της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, κατά την άποψη μου είναι πέρα και έξω από το ζητούμενο της δικής, θεωρώ ότι με μια θαρραλέα απόφαση το δικαστήριο καταδίκασε τα μέλη αυτής της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ευθύνεται για πολλές ποινικές πράξεις του πολιτικού βίου της χώρας μας, μάλιστα, δεν θα διστάσω να πω ότι και στην Πρέβεζα δώσαμε μάχη εναντίον της Χρυσής Αυγής, πολλάκις εγώ δεν αναγνώριζα την συμβίωση μου με στελέχη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Ο κόσμος της περιοχής μας ανέπτυξε τα δημοκρατικά αντανακλαστικά και έπραξε εναντίον αυτή της οργάνωσης. Βεβαίως πληγωθήκαμε που είχαν την παρουσία τους στο νομό μας, νωρίς όμως θεωρώ έπαψαν να βρίσκονται εκεί πέρα". 

Για το Νοσοκομείο και τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

"Εγώ προσήλθα στην συνεδρίαση, έπειτα από την τηλεδιάσκεψη που είχα κάνει εν μέσω κορωνοιού με όλους τους φορείς του νομού μας για τα θέματα υγείας, όπου εκεί ομοφώνως είχαμε πει ότι επιζητούμε ένα νέο δημόσιο νομαρχιακό νοσοκομείο. Στη συνεδρίαση ακούστηκαν πράγματα που ουδεμία σχέση έχουμε με την πραγματικότητα και για αυτό τοποθετήθηκα εγώ όσον αφορά τις ευθύνες. Η άποψη μου είναι πως δεν πρέπει να αναλωθούμε για ευθύνες του παρελθόντος, όλοι έχουμε ευθύνη... Πρέπει να παλέψουμε στο αίτημα όλων των φορέων και κατοίκων του Νομού για ένα νέο νοσοκομείο".

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου