Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Οκτωβρίου 07, 2020

Δήμος Πάργας: Γαστρονομικός τουρισμός, συνεργασία με τον Σεφ Στέλιο Ιωαννίδη


Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Διεθνούς φήμης Σεφ Στέλιο Ιωαννίδη είχε ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς όπου και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού σε συνδυασμό με την τοπική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα.

Ο κ. Ιωαννίδης φιλοξενήθηκε στο Δήμο Πάργας στα πλαίσια των διαδικτυακών εκπομπών του «Διαδρομές Γεύσεων»όπου και είχε συναντήσεις με επαγγελματίες και σεφ από τον χώρο της εστίασης.

Ο Στέλιος Ιωαννίδης ξεκίνησε την καριέρα του το 1998 και το 2002 εισήχθη στο ''Ινστιτούτο επαγγελματικής εκπαίδευσης'' όπου και αποφοίτησε ως ''Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης'' το 2005. Το 2004 ως σπουδαστής συμμετέχοντας στο ''2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας'' κατακτά την 2 θέση στην κατηγορία παράγωγα πουλερικών. Το 2005 μεταβαίνει στις Βρυξέλλες με πρόγραμμα ευρωπαϊκής εμβέλειας   όπου ειδικεύεται στις νέες τεχνικές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής με διαχείριση λογισμικού παραγωγής. Συνέχισε την σταδιοδρομία του όπου συνεργάστηκε με διάφορες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπου του έδωσαν την δυνατότητα να αρθρογραφεί σε μεγάλα περιοδικά όπως το ''IMPORT'' το οποίο εκδίδεται στην Γερμανία από τον εκδοτικό οίκο ''NEW LINE''. Από το 2016 είναι σύμβουλος και εξωτερικός συνεργάτης στην Ελβετική Ακαδημία  ''SWISS RESTAURANT MANAGEMENT ACADEMY'' ενώ από το 2017 συνεργάζεται ως σύμβουλος γαστρονομίας με την πρωτοπόρο εταιρία ελληνικά τρόφιμα ''MIDAS GARDENS'' τα οποία τα προϊόντα τους βραβεύτηκαν το Μάιο του ίδιου έτους στο διεθνή διαγωνισμό γεύσης ''WORLD CLASS OF FOOD AND BEVERAGE'' ''TASTE OLYMP AWARDS GOLD'' με αργυρή και χρυσή διάκριση. Το Νοέμβριο του 2017 είχε Τιμητική συνάντηση και συζήτηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και Τιμητική πρόσκληση στο Ζωγραφείο  Λύκειο της Κωνσταντινούπολης όπου και παρουσίασε στό χώρο του Αμφιθέατρου παρουσία του Διευθυντή και Καθηγητών αλλά και πλήθος καλεσμένων μια παραλλαγή του Iταλικού Tiramisu όπου αντί για Espresso χρησιμοποίησε Kumquat Κέρκυρας. Τον Μάρτιο του 2018 βραβεύτηκε για την προσφορά του στην Ελληνική Κουζίνα στο ''1o Παγκόσμιο Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας'' ως CHEF της χρονιάς ενώ τον Ιούνιο του ίδιου έτους συμμετέχοντας στην εκδήλωση ''GRILL GASTRONOMY VILLAGE'' στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες εκπροσωπώντας την ''Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης'' δημιουργώντας συνταγές όπου αναδεικνύονται τα τοπικά προϊόντα της ''Περιφέρειας ''. Η δημιουργία  η  οργάνωση  ο  προγραμματισμός   και  ο συντονισμός  είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του  και πλέων ασχολείται  επαγγελματικά με το  consulting με βασικό στόχο την εξέλιξη και επιτυχία των επιχειρήσεων  που  συνεργάζεται.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου