Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020

Ούτε ένας από την Πρέβεζα δεν βρέθηκε να υψώσει ανάστημα; Ούτε ένας!

Ξεμείναμε από Καταγγελίες

Σας το λέγαμε μέσα από δεκάδες δημοσιεύματα αλλά και μέσα από τις ραδιοφωνικές εκπομπές στο Ράδιο Πρέβεζα, στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα", ότι η σύνδεση της Πρέβεζας με τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού, δεν συμπεριλαμβάνεται στα σχέδια της Κυβέρνησης.

Για του λόγου το αληθές, μπορείτε να ανατρέξετε σε παλαιότερα δημοσιεύματα όπου κάναμε τις σχετικές αναφορές. 

Το Υπουργείο Υποδομών έδωσε μία φιλόδοξη λίστα έργων ύψους περίπου 7 δισ.ευρώ για μεγάλα projects και από τα οποία τα κυριότερα σύμφωνα με πληροφορίες είναι: το βόρειο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας Ε65, η ανατολική επέκταση του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) από τη Νεάπολη μέχρι τον Άγιο Νικόλαο, η υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας – Περάματος, το Ιωάννινα-Κακαβιά και οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού. 

Όλοι οι παραπάνω άξονες αφορούν κλειστούς αυτοκινητόδρομους που είτε συμπληρώνουν υφιστάμενους άξονες (Αττική Οδός, Ιόνια Οδός, Ε65) είτε δημιουργούν νέους (ΒΟΑΚ, Ζεύξη Σαλαμίνας).

Όπως αναφέραμε στα δημοσιεύματα μας, σε κανένα σχέδιο δεν συμπεριλαμβάνονταν το τμήμα Πρέβεζα - Γέφυρα Καλογήρου, αντίθετα, πάντοτε προκρίνονταν το Ιωάννινα - Κακαβιά, τμήμα επίσης ιδιαίτερης σπουδαιότητας. Η μοναδική όμως πόλη που δεν έχει συνδεθεί με κανέναν αυτοκινητόδρομο, είναι η Πρέβεζα !

Αλήθεια, οι βουλευτές του Νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος, κ.λ., έχουν πληροφορηθεί τις δυσάρεστες αυτές εξελίξεις για την περιοχή μας ; Η απάντηση είναι προφανώς ΝΑΙ...

Γιατί όμως μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση, καμία ανακοίνωση ακόμα και από δημοτικές παρατάξεις για να καταγγείλουν την συγκοινωνιακή απομόνωση της Πρέβεζας ..; 

Έγιναν όλα όπως θα έπρεπε να γίνουν για το οδικό κομμάτι που αφορά όχι μόνο τους Πρεβεζάνους, αλλά ολόκληρη την Ήπειρο..; (Θυμηθείτε τα πολλά θανατηφόρα τροχαία καθώς επίσης τις ατελείωτες ουρές χιλιομέτρων των αυτοκινήτων κατά την καλοκαιρινή περίοδο)

Λυπάμαι που το αναφέρω, αλλά όσο οι τοπικοί (της Πρέβεζας) δεν υψώνουν ανάστημα στην Κυβέρνηση και στον Περιφερειάρχη, η σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό, θα αργήσει πολύ ακόμα...για να μην πω, πως δεν θα γίνει ποτέ !

Μήπως θα πρέπει άμεσα να αναληφθούν πρωτοβουλίες ;;

Χρήστος Ανεμοζάλης 

 

1 σχόλιο:

  1. Η Πρέβεζα το μόνο που έχει να προβάλει είναι ωραίες παρατημένες παραλίες γεμάτο σκουπίδια παιδικές χαρές χωρίς άδεια λειτουργίας και αδιάφορους καρεκλοκενταυρους πολιτικούς που το μόνο πρόβλημα τους είναι τα αδέσποτα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή