Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Δεκεμβρίου 05, 2020

ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ - 14 Έκτακτες άμεσα προσλήψεις, εκτός ΑΣΕΠ, κατά τη κρίση του Δημάρχου !


Αυτή είναι μια είδηση που δημοσιοποιεί το PrevezaBest και αφορά άμεσα τους συμπολίτες μας, η οποία όμως από πλευράς δημοτικής αρχής δεν έχει κοινοποιηθεί στα μέσα και ούτε προφανώς θα γίνει όπως άλλωστε τόσα άλλα σημαντικά θέματα που η δημοτική αρχή, περιέργως, επιλέγει να μην γνωστοποιηθούν στους πολίτες.

Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στην τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας η οποία, σύμφωνα με την εισήγηση, έδωσε το "πράσινο φως" για 14 έκτακτες προσλήψεις ανταποδοτικού χαρακτήρα, δίχως ΑΣΕΠ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι προσλήψεις, λόγω έκτακτων συνθηκών covid θα γίνουν άμεσα και τα άτομα που θα προσληφθούν, για διάστημα έως οχτώ μηνών, θα επιλεγούν από τον Δήμαρχο Πρέβεζας.

Σε αυτό το σημείο, οφείλουμε ν'αναφέρουμε πως εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στην οικονομική επιτροπή, έθεσαν το ζήτημα της αξιοκρατίας των προσλήψεων αυτών, βάση οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, δηλαδή εισοδήματος, τέκνα κτλ, ενώ επίσης συμφώνησαν πως ο τομέας της καθαριότητας χρειάζεται ενίσχυση. 

Έτσι λοιπόν οι θέσεις αφορούν: εννέα  (9) θέσεις ΥΕ Εργατών καθαριότητας, τέσσερις (4)θέσεις ΔΕ Οδηγών απορριματοφόρων οι οποίοι  θα πρέπει να διαθέτουν επαγγελματική άδεια οδηγού Γ΄ κατηγορίας, ψηφιακό ταχογράφο  και πιστοποιητικό επαγγελματικής  ικανότητας (Π.Ε.Ι.) & μιάς θέσεως ΔΕ Χειριστή μηχανημάτων  έργου 

Οι οδηγοί απορριμματοφόρων θα πρέπει να διαθέτουν επαγγελματική άδεια οδηγού Γ΄ κατηγορίας, ψηφιακό ταχογράφο  και πιστοποιητικό επαγγελματικής  ικανότητας (Π.Ε.Ι.) με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας έως  οκτώ (8) μηνών.

Βέβαια, οι παραπάνω (14) θέσεις δεν θα πρέπει να γίνουν αφορμή για να "βγάλει" ο Δήμαρχος Πρέβεζας τις όποιες προεκλογικές υποχρεώσεις αλλά όπως σωστά ειπώθηκε κατά τη συνεδρίαση, να γίνουν αξιοκρατικά. 

Τώρα κατά πόσο μπορεί να υπάρχει αξιοκρατία, όταν είναι στη διάθεση του εκάστοτε δημάρχου και ακόμα περισσότερο όταν μια δημοτική αρχή επιλέγει να μην δημοσιοποιηθούν οι προσλήψεις αυτές, ένα ζήτημα που κρίνεται..

Επιπλέον, πριν από ένα μήνα περίπου έγινε πρόσληψη βάση των κανονισμών ΑΜΕΑ, όπου επίσης δεν γνωστοποιήθηκε στα μέσα έτσι ώστε με τη σειρά τους να ενημερώσουν τους δημότες προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον. 

Η θέση πάντως καλύφθηκε συνοπτικά και άμεσα..!

Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση τα μέλη της οικονομικής επιτροπής ενέκριναν την Έγκριση  σύναψης δεκαπέντε  (15)  συμβάσεων   με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου , σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα >.  Σε αυτή όμως την περίπτωση, η επιλογή των προσώπων δεν θα γίνει από τον Δήμαρχο, αλλά μέσω ΑΣΕΠ.

Πρόκειται για 15 προσλήψεις; εξι (6) ατόμων ΥΕ Εργατών καθαριότητας, εξι (6) ατόμων Συνοδών απορριμματοφόρων, δύο (2) ατόμων ΔΕ Οδηγών  και ενός ( 1) ατόμου ΔΕ Χειριστή ανυψωτικού μηχανήματος μεταφοράς ογκωδών αντικειμένων.  Η ανακοίνωση των θέσεων θα γίνει σύμφωνα με τις διαδικασία του Ν.2190/1994

Χρήστος Ανεμοζάλης 

1 σχόλιο: