Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 21, 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σεβ. Μητροπολίτης Χρυσόστομος "Η γέννηση του Θεανθρώπου είναι το πιο συγκλονιστικό γεγονός της ιστορίας"


Στο Ράδιο Πρέβεζα και στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" που επιμελείται και παρουσιάζει ο Χρήστος Ανεμοζάλης μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης, κ.Χρυσόστομος.

Ο Μητροπολίτης κ.Χρυσόστομος, αφού έδωσε τις ευχές του για Καλά Χριστούγεννα και Καλές γιορτές με υγεία ανέφερε πως ο νέος χρόνος φαίνεται πως θα είναι πιο ευλογημένος, με λιγότερα προβλήματα και κυρίως να σταματήσει αυτή η δοκιμασία της πανδημίας στη χώρα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. 

"Η γέννηση του Θεανθρώπου είναι το πιο συγκλονιστικό γεγονός της ιστορίας. Ασφαλώς δεν είναι τα λαμπιόνια, δεν είναι τα δώρα δεν είναι οι στολισμοί των δρόμων, όλα αυτά είναι το εξωτερικό, το επίχρισμα. Το νόημα είναι η μεγάλη αγάπη του θεού για τον άνθρωπο, της οποίας αγάπης καλούμαστε να μετέχουμε και εμείς, τόνισε ο Μητροπολίτης μας". 

Αναφερόμενος στα μέτρα που ισχύουν για τις εκκλησίες ο Σεβασμιώτατος είπε πως οι πιστοί μπορούν να προσέρχονται στους Ιερούς Ναούς προκειμένου να παρακολουθήσουν τις Θείες λειτουργίες την ημέρα των Χριστουγέννων, την Πρωτοχρονιά αλλά και στις 6 Ιανουαρίου, ημέρα των Θεοφανείων. Τις ημέρες αυτές οι Ναοί θα είναι ανοιχτοί και για ατομική προσευχή. 

Επίσης ανέφερε πως για τους Ναούς της Παναγίας και του Αγίου Βασιλείου, όπου υπάρχουν δύο ιερείς, τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνεια θα γίνουν δύο Θείες λειτουργίες.  

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου