Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2020

Ανακοινώνεται η παράταση του lockdown ως τις 14 Δεκεμβρίου - Τα δεδομένα


Η κυβέρνηση ανακοινώνει την ειλημμένη απόφαση για παράταση του lockdown τουλάχιστον ως τις 14/12 - Τι θα γίνει με μαγαζιά, σχολεία, διασκέδαση, μετακινήσεις

Ακόμα και μέσα στην ημέρα είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί η αναμενόμενη και συνάμα αναπόφευκτη, βάσει της εικόνας κρουσμάτωνδιασωληνώσεων και θανάτων, από τον κορονοϊό, επέκταση του lockdown τουλάχιστον μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου. Οπως είπε ο Γιάννης Σαραντάκος στην «Ωρα Ελλάδος», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ενδέχεται να ανακοινώσει την απόφαση της κυβέρνησης για συνέχιση των μέτρων. Αν δεν ανακοινωθεί σήμερα το μεσημέρι από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, θα ανακοινωθεί αύριο, Παρασκευή στην ενημέρωση από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Το lockdown θα παραταθεί τουλάχιστον μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, καθώς η εικόνα της πανδημίας δεν είναι αυτή που ανέμεναν ειδικοί και κυβέρνηση με αποτέλεσμα να ενέχει μεγάλο κίνδυνο ολίσθησης αν δοθεί το «πράσινο φως» για να σηκώσει ρολά η χώρα. Ο πρωθυπουργός είπε χθες ότι αν δεν έρθει το εμβόλιο για να εμβολιαστεί μαζικά ο πληθυσμός δεν είναι εφικτό να ανοίξουν τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης. Στην καλύτερη περίπτωση, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στη χώρα το πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη του 2021, οπότε η διασκέδαση αναβάλλεται οριστικά για... του χρόνου.


Ετσι λοιπόν, με τα επιδημιολογικά δεδομένα να μην συμβάλλουν στο σήκωμα των ρολών, παρά τις προθέσεις της κυβέρνησης για άνοιγμα των καταστημάτων από τις 7 του Δεκέμβρη, είναι ορατό το ενδεχόμενο να μην καταφέρει τελικά το λιανεμπόριο να ανάψει τις μηχανές και να περιμένει άλλη μία εβδομάδα...

Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα (σ.σ.: mall, εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά, κτλ) αναμένεται αν ανοίξουν στο... παρά ένα των γιορτών των Χριστουγέννων, καθώς υπάρχει μεγάλη πίεση για να ανοίξουν.

Για τα σχολεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να πάρει την ευθύνη και θα κάνει ό,τι του εισηγηθεί η επιτροπή των ειδικών με τις περισσότερες απόψεις να συγκλίνουν σε άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων μαζί με λύκεια και γυμνάσια από τη νέα χρονιά.

Με τα παραπάνω δεδομένα και με τα επιδημιολογικά δεδομένα να παραμένουν αμετάβλητα και τη Βόρεια Ελλάδα να μην καταφέρνει ακόμα να πάρει «ανάσα», δεν αποκλείεται να πάρουν αναβολή οι ανακοινώσεις που επρόκειτο να κάνει η κυβέρνηση για τον οδικό χάρτη άρσης των περιορισμών και να μη γίνουν αυτές αύριο, όπως φαίνεται να είχε προγραμματιστεί αρχικά.

ethnos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου