Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2021

ΠΡΕΒΕΖΑ: "Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των εμπόρων και των αυτοαπασχολουμένων"


Υπόμνημα Εμπορικού Συλλόγου προς Δήμο Πρέβεζας

Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,

Στις συνθήκες της  νέας οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, η οποία επισπεύστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, ήδη έχουν πληγεί χιλιάδες επαγγελματίες, όπως φυσικά και εργαζόμενοι και άλλοι κλάδοι

Ως Εμπορικός Σύλλογος θέτουμε σταθερά όλα αυτά τα χρόνια το αίτημα της μείωσης των δημοτικών τελών για τους μικρούς επαγγελματίες καθώς και για τη λαϊκή κατοικία. Ως ένα μέτρο ανακούφισης από τις επιπτώσεις των αντιλαϊκών πολιτικών, της υπερφορολόγησης και της αναδουλειάς των αυτοαπασχολουμένων και μικροεπαγγελματιών.

Ιδιαίτερα σήμερα, μετά από αρκετούς μήνες που τα καταστήματα μας ανοιγοκλέινουν με τα συνεχόμενα lockdown η ανάγκη για μέτρα ανακούφισης και από την πλευρά του Δήμου Πρέβεζας γίνεται πιο επιτακτικοί.

Ως Σύλλογος έχουμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διεκδικήσεων που θέτει στο επίκεντρο την ανάγκη για μόνιμα ουσιαστικά μέτρα που θα δίνουν ανάσα στους μικρούς επαγγελματίες που βιώνουν τεράστιες μειώσεις των τζίρων τους και συσσώρευση χρεών. Για εμάς, προτεραιότητα είναι οι συνάδελφοι μικροί έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι που καταγράφουν σχετικά μικρό ετήσιο εισόδημα, όπως μικρότερο των 12.000 ευρώ:

Πιο συγκεκριμένα απαιτούμε:

  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων, τέλος 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) τουλάχιστον μέχρι 30/6/2021
  • Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το έτος 2021 καθώς και για το διάστημα που ισχύουν ειδικά περιοριστικά μέτρα στη λειτουργία καταστημάτων. Παραγραφή των δημοτικών τελών που έχουν πιστωθεί για το ήδη υπάρχον διάστημα των έκτακτων μέτρων.

l  Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής  είσπραξης -κατασχέσεων, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις   λογαριασμών- που βρίσκονται σε εξέλιξη ή   έχουν δρομολογηθεί για   χρέη   προς τους δήμους για 6 μήνες.

 

  • Απαλλαγή από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία μέχρι 30/6/2021 (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια, κουλούρια, κάστανα, άνθη κ.λπ.). Διαγραφή των χρεών τους για το 2020 και για τους μήνες που ήταν σε ισχύ ειδικά μέτρα περιορισμού της λειτουργίας τους

 

Σας ευχαριστούμε και περιμένουμε την απάντησή σας.

 

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου