Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2021

Ήπειρος: Κίνδυνος πλημμυρών από τα υπερχειλισμένα ποτάμια – Με αλυσίδες λόγω χιονιού στα ορεινά


Πολλά είναι μέχρι αυτή την ώρα τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τις έντονες πρωινές βροχοπτώσεις που έπληξαν την Ήπειρο. Με την αδιάκοπη βροχή μεγαλώνει ο κίνδυνος ευρύτερων πλημμυρών καθώς όλα τα ποτάμια της Ηπείρου έχουν υπερχειλίσει.

Παραποτάμιες ζώνες στις χαμηλές περιοχές έχουν πλημμυρίσει και εκφράζονται φόβοι για μεγαλύτερες ζημίες. Ήδη ο Καλαμάς στη Θεσπρωτία έχει καλύψει μεγάλες εκτάσεις  με νερό ενώ τόσο ο Αχέροντας όσο και ο Λούρος είναι στα όρια της υπερχείλισης.

Επίσης και τα νερά του Αράχθου προκαλούν ανησυχία καθώς ο όγκος τους διαρκώς μεγαλώνει καθώς απελευθερώνονται και μεγάλες ποσότητες νερού και από τη λίμνη Πουρναρίου.

Πολιτική Προστασία και δήμοι με 39 συνολικά μηχανήματα προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές από τις καταπτώσεις και τις καθιζήσεις.

Στο μεταξύ, τα χιόνια έπληξαν μόνο τις ορεινές περιοχές και περιορίζονται σε υψόμετρο πάνω από τα 1200 μέτρα. Ο καθαρισμός γίνεται σε όλο το ορεινό τόξο, ενώ απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικων αλυσίδων στους ορεινούς δρόμους, όπως στην Αετομηλίτσα και τη Φούρκα.

Ρεπορτάζ: Κ. Παπαθεοδώρου – Σ. Αργύρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου