Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Φεβρουαρίου 20, 2021

4 Γαλάζιες σημαίες θα διεκδικήσει ο Δήμος Πρέβεζας

 

Το θέμα έρχεται στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρει στην σχετική εισήγηση το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Πρέβεζας:

Ο Δήμος Πρέβεζας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα των «Γαλάζιων Σημαιών» από το 1995.  

Κατά την περυσινή περίοδο δύο ακτές του  Δήμου Πρέβεζας βραβεύθηκαν με τη ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ,  η Κυανή Ακτή και ο Βράχος (Μέγα Άμμος). 

Κάθε χρόνο οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν στην Ελληνική Εταιρία Προστασία της Φύσης (EEΠΦ), που είναι και η διαχειρίστρια του προγράμματος  «Γαλάζιες  Σημαίες “Blue Flags” για την Ελλάδα, τις ανάλογες αιτήσεις υποψηφιότητας για τις ακτές που επιθυμούν.

Ο Δήμος Πρέβεζας στις 15/12/2020 υπέβαλε  στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης  αιτήσεις υποψηφιότητας με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και ερωτηματολόγια, προς  εξέταση, για τις πολυσύχναστες ακτές :

α) Κυανή Ακτή – θέση: Αναψυκτήριο–Πανόραμα

β) Μονολίθι – θέση: Ξερόβραχος

γ) Καστροσυκιά – θέση: Πλατάνια

δ) Βράχος – θέση: Μέγα Άμμος

με σκοπό τη βράβευσής τους με τη Γαλάζια  Σημαία για το έτος 2021. Οι ακτές αυτές  διαθέτουν τις αναγκαίες βασικές υποδομές σύμφωνα με  το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία».

Για την υποβολή απαιτείται και η καταβολή συνδρομής συνολικού ύψους 1.720,00 € (χιλίων επτακοσίων είκοσι ευρώ) στο συγκεκριμένο πρόγραμμα των «Γαλάζιων Σημαιών», το οποίο αναλύεται σε 430,00 € ανά ακτή/θέση. Συνολικά και για τις  τέσσερις (4) ακτές το ποσό είναι 430,00 x 4 = 1.720,00 €. Το ποσό θα βαρύνει τον Κ.Α. 02.00.6495.001 με τίτλο «Δαπάνες προγράμματος ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ», του προϋπολογισμού του Δήμου Πρέβεζας οικ. έτους 2021. Η καταβολή πραγματοποιείται επ' ονόματι της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, για τις ακτές «ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ», ΜΟΝΟΛΙΘΙ», ΠΛΑΤΑΝΙΑ» και «ΜΕΓΑ ΑΜΜΟΣ» του Δήμου Πρέβεζας.

Οι ακτές πρέπει να  είναι έτοιμες από άποψης υποδομών και παροχής υπηρεσιών στα τέλη Μαΐου 2021.

Κατ' έτος πραγματοποιείται από τον Δήμο Πρέβεζας η υποβολή των αιτήσεων και των αντίστοιχων ηλεκτρονικών φακέλων, με, στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ) για το πρόγραμμα «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου