Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2021

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το επετειακό τεύχος των Πρεβεζάνικων Χρονικών


Η τοπική ιστορία αλλά και η πνευματική δημιουργία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Πρέβεζας, υπηρετείται από το 1978 (όταν ξεκίνησε 1η εκδοτική περίοδος) και από το 1984 μέχρι σήμερα, κυρίως από την έκδοση των Πρεβεζάνικων Χρονικών, που αποτελεί το μοναδικό επιστημονικό περιοδικό του νομού μας.

Αποστολή του περιοδικού είναι η δημοσίευση έγκυρων και πρωτότυπων επιστημονικών άρθρων, που εμπλουτίζουν τη γνώση για το ιστορικό παρελθόν και την πολιτιστική κληρονομιά της ευρύτερης περιοχής της Πρέβεζας, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν τις σύγχρονες πνευματικές και καλλιτεχνικές αναζητήσεις και τους προβληματισμούς των κατοίκων της Πρέβεζας.

Στο περιοδικό δημοσιεύονται άρθρα Πρεβεζάνων δημιουργών, ή άρθρα που αφορούν στον Νομό Πρέβεζας, αφού προηγουμένως αξιολογηθούν από την Ομάδα Εργασίας για τις Περιοδικές Εκδόσεις, που έχει συσταθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας.



Τα άρθρα που φιλοξενούν τα Πρεβεζάνικα Χρονικά εντάσσονται στα πεδία των επιστημών, της αρχαιολογίας, της ιστορίας, της λαογραφίας, της φιλολογίας, της αρχιτεκτονικής, της λογοτεχνίας και της τέχνης γενικότερα.

Σας γνωρίζουμε ότι το επόμενο τεύχος των Πρεβεζάνικων Χρονικών, θα είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την έναρξη της  Ελληνικής Επανάστασης του 1821, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο  στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης και ευγνωμοσύνης. 

Η Ομάδα Εργασίας των Πρεβεζάνικων Χρονικών απευθύνει πρόσκληση για  αποστολή πρωτότυπων επιστημονικών ιστορικών άρθρων, που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση τόσο με την Προεπαναστατική Περίοδο όσο και την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τον αντίκτυπό της στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Πρέβεζας και τη συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής  σ’ αυτήν.

Επίσης, θα φιλοξενήσει έργα και άρθρα φιλολογικού, λαογραφικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που θα πρέπει επίσης να σχετίζονται με την Επανάσταση του 1821.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν τα προς δημοσίευση άρθρα τους, σε ηλεκτρονική μορφή (word), μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες και για τις προδιαγραφές συγγραφής και παρουσίασης των άρθρων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το προσωπικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας (τηλ.: 26820-29889 & email: dbprevezas@yahoo.gr).

Ευελπιστούμε στη θετική ανταπόκριση των πνευματικών ανθρώπων της πόλης μας, του νομού μας,, αλλά και της ευρύτερης ελληνικής επιστημονικής και συγγραφικής κοινότητας.

 

 

Η Ομάδα Εργασίας για τις

Περιοδικές Εκδόσεις Δήμου Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου