Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2021

ΛΑ.ΣΥ Περιφέρειας Ηπείρου : Σχόλιο για τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη για τη διαχείριση των απορριμμάτων


Ας ξεκινήσει ο Περιφερειάρχης να εντοπίζει μέσα στο κτίριο της Περιφέρειας, ουσιώδη έγγραφα, όπως πχ τα πρακτικά της επιτροπής παρακολούθησης, για το έργο της δημιουργίας των ΣΜΑ, ας κάνει και τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τους σταθμούς μεταφόρτωσης και τη διαχείριση των απορριμμάτων και ας αφήσει τον καθένα να αποφασίσει σε πόσο «βάθος έχει δουλέψει το θέμα» και «πόσο κοντά το παρακολουθεί» όπως λέει μόνος του..για τον εαυτό του. 

Μέχρι τότε οφείλει να απαντήσει γιατί καθυστερεί η παράδοση του έργου, ποια μέτρα έχει πάρει και φυσικά ποιος κερδίζει από αυτές τις καθυστερήσεις της Περιφέρειας με τις συνεχόμενες απευθείας αναθέσεις για τη μεταφορά του υπολείμματος από τη ΜΕΑ στους ΧΥΤΥ. 

Η Περιφερειακή Αρχή το μοναδικό πρόβλημα που έχει λύσει στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ήπειρο, είναι η απρόσκοπτη κερδοφορία της ΤΕΡΝΑ. Γι αυτό, χωρίς μία ώρα καθυστέρηση, παίρνει κάθε χρόνο 5 εκ. απ τα ανταποδοτικά των Δήμων και τα καταθέτει στην ΤΕΡΝΑ για τη λειτουργία του ΣΔΙΤ της ΜΕΑ. Προφανώς με αυτό το κριτήριο αγωνιά να λύσει και το θέμα των ΣΜΑ, και μπροστά σε αυτή την αγωνία δεν διστάζει να εκβιάζει καθυστερώντας την παράδοση του έργου και επιβαρύνοντας το ΦΟΔΣΑ, τους Δήμους και τελικά τα λαϊκά στρώματα. 

Περιφέρεια και ΦΟΔΣΑ μοναδική αγωνία που έχουν είναι ποιος από τους δύο θα δίνει τις εργολαβίες εκατομμυρίων στους επιχειρηματικούς ομίλους που ασχολούνται με τη διαχείριση των απορριμμάτων, στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών μια χαρά συμφωνούν… 

Γιάννενα 25 Φλεβάρη 2021


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου