Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 26, 2021

ΠΡΕΒΕΖΑ: Οι EXRESS ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ αποτελούν ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Γράφει ο Βασίλης Ιωάννου

«Το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό»

 «Κα

"Και να θέλεις να αγιάσεις, δεν σε αφήνει ο διάβολος», λέει μια πολύ γνωστή παροιμία.

Και εύλογα θα διερωτηθείτε, ποια μύγα με τσίμπησε, μέρες που είναι, και ανακατεύω τον…. διάβολο.

Είναι γιατί, ενώ σκόπευα να κλείσω το μήνα με χαλαρή διάθεση, χωρίς να αναλωθώ και πάλι σε κριτική, δυστυχώς οι ιθύνοντες του Δήμου Πρέβεζας, με τις πρακτικές και τις συμπεριφορές τους, κατάφεραν να μου αλλάξουν και το πρόγραμμα και τη διάθεση!!!

ΣΥΝΕΠΩΣ, είμαι και πάλι υποχρεωμένος να μεταφέρω μέσα από το σημερινό μου κείμενο την αγανάκτηση και την απογοήτευση που εισέπραξα τις τελευταίες μέρες από πολλούς συμπολίτες, τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , όσο κυρίως από τηλεφωνήματα και τις προφορικές συζητήσεις που είχα μαζί τους

Όπως καταλάβατε αναφέρομαι στο μεγάλο θέμα των ημερών, αναφορικά με τις προσλήψεις 15 ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, 8μηνης διάρκειας,  στο Δήμο Πρέβεζας και στη ΔΕΥΑΠ.

Συγκεκριμένα  στις 23/2 , ενημερώνονται οι πολίτες ότι ο Δήμος Πρέβεζας προτίθεται να προβεί  στην πρόσληψη επτά (7) ατόμων , για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας.


Η απόφαση ελήφθη από την Οικονομική επιτροπή του Δήμου, δια περιφοράς και οι ενδιαφερόμενοι είχαν προθεσμία για να υποβάλλουν αίτηση έως και την επομένη μέρα.


Ναι πολύ καλά διαβάσατε. Μόνο μία μέρα  είχαν στη διάθεσή τους!!!!

Όπως ήταν φυσικό στο διαδίκτυο άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση και έγινε όπως συνηθίζεται να λέγεται, πραγματικό «party» με το όλο θέμα.

Προσωπικά στην αρχή θεώρησα ότι επρόκειτο για κάποιο λάθος, αφού σε διαφορετική περίπτωση αυτό θα αποτελούσε μια μεγάλη πρόκληση απέναντι στους ανέργους της περιοχής.


Όμως δυστυχώς δεν ήταν λάθος. Ήταν συνειδητή πολιτική επιλογή.

Το επιχείρημα γνωστό, χιλιοειπωμένο και σαθρό.


Ακολουθήσαμε την κατεπείγουσα διαδικασία, για να προλάβουμε τις προθεσμίες, αλλιώς θα χάναμε τις θέσεις”..

 Κοινώς …. “ άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε…”

 

Πριν όμως προλάβουμε να συνέλθουμε από αυτή την έκπληξη, μας έρχεται την επομένη ακριβώς μέρα και δεύτερη προκήρυξη θέσεων.


Συγκεκριμένα η  Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρέβεζας με ανακοίνωσή της στις 24/2 ενημερώνει για την πρόσληψη 8 θέσεων.


Και αυτή η απόφαση ελήφθη δια περιφοράς( δε θα πω περισσότερα για το νόμιμο της διαδικασίας, το αφήνω στην κρίση άλλων ) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση  έως και την επομένη στις 12:00 το μεσημέρι.


Και πάλι δηλαδή δόθηκε μόλις μία (1) μέρα προθεσμία!!!!


Εδώ βέβαια είχαμε μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑΠ που διαφώνησαν δημόσια με τη διαδικασία, ενώ κάποιοι αισθάνθηκαν ακόμη και την ανάγκη να απολογηθούν.


Όμως και στις δυο περιπτώσεις και ανεξάρτητα των αντιδράσεων οι προσλήψεις συνεχίστηκαν “κανονικά” και έγιναν με τον γνωστό  “αδιάβλητο -φωτογραφικό τρόπο”, για τον οποίο θα έχουμε πολλά να πούμε τις επόμενες  μέρες.


Ασφαλώς και πρόκειται για «σκάνδαλο»  και υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες, οι οποίες και βαρύνουν συνολικά και τη Δημοτική Αρχή και το ΔΣ της ΔΕΥΑΠ.


Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών,  γιατί δυο express προκηρύξεις μέσα σε 2 μέρες, δεν το λες και σύμπτωση!!!


Καλό πάντως είναι να θυμούνται οι εμπνευστές τέτοιων μεθοδεύσεων και ξεπερασμένων πρακτικών, ότι συνήθως αυτές πολύ σύντομα γυρίζουν μπούμερανγκ.


Γιατί όπως στη ζωή έτσι και στην πολιτική:

«Το νόμιμο δεν είναι πάντα και το ηθικό»!!!!!!

 

 

 

 

1 σχόλιο: