Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Απριλίου 21, 2021

Νέο Σκάνδαλο στο Δήμο Πρέβεζας...(;) ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ Η ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ !


Στα ΚΑΓΚΕΛΑ Η ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ !!

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι μας από την υπόθεση ΝΤΡΟΠΗΣ στην περιοχή του ΛΟΥΡΟΥ και τις ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ που επικαλούνται διάφοροι επαγγελματίες...τώρα, το PrevezaBest  φέρνει στο φως της δημοσιότητας μια νέα υπόθεση. 

Από τη μία πλευρά...σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται λόγος για ένα τυπικό ανθρώπινο λάθος ενός υπαλλήλου. Όμως, μια απόφαση του Δήμου να επανεισαγάγει το συγκεκριμένο θέμα για νέα απόφαση στην οικονομική επιτροπή και να το αποσύρει λίγα λεπτά αργότερα από την ατζέντα της Παρασκευής 23/4, περιέπλεξε την κατάσταση γεννώντας πολλές υποψίες και ερωτηματικά που χρήζουν παρέμβασης αρμοδίων και δη δικαστικών.....Διότι, η ΠΛΑΚΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ..!!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το θέμα συζήτησης αποσύρθηκε από την προσεχή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έπειτα από την χθεσινή μας έρευνα για το θέμα !

..Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του PrevezaBest  έχει ασκηθεί αγωγή στον Δήμο Πρέβεζας (αφορά την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΠΑΙΛΗ κατά τη χρονολογία 2016) και επαγγελματίας ζητά 12.300 ευρώ για ένα όχημα του Δήμου που επισκεύασε. 

Σύμφωνα όμως με τις ίδιες πληροφορίες και την απόφαση της επιτρόπου του ελεγκτικού συνεδρίου να κόψει τη συγκεκριμένη δαπάνη, το συγκεκριμένο όχημα, κατά το χρόνο που δήθεν χρειάζονταν επισκευής, προκύπτει να δρομολογείται κανονικά και να έχει περάσει και ΚΤΕΟ! Κατά συνέπεια σύμφωνα με την κ επίτροπο, διατυπώνονται σοβαρότατες επιφυλάξεις για το που διατέθηκαν τα συγκεκριμένα ανταλλακτικά και για το εάν χρειαζόταν επισκευής και μάλιστα τόσο μεγάλης δαπάνης ύψους 12.298,78 ευρώ ένα όχημα που ήδη πέρασε από το ΚΤΕΟ.!

Ετσι, η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Πρέβεζας υπό τον προϊστάμενό της δικηγόρο Απόστολο Τάσση στην οποία χορηγήθηκε εντολή να πάει στο δικαστήριο και να αποδεχθεί την οφειλή, επέστρεψε πίσω την απόφαση της οικονομικής επιτροπής ως αναιτιολόγητη, ζητώντας είτε την αλλαγή της, είτε την αιτιολόγησή της «επαρκώς» όπως γράφει, προκειμένου να δώσει τη σύμφωνη γνώμη της. Μάλιστα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανούς καταλογισμούς στα μέλη της οικονομικής επιτροπής, για επιπτώσεις καθώς και για τυχόν ΕΔΕ σε υπαλλήλους !

Σύμφωνα λοιπόν με την εισήγηση του προϊσταμένου της νομικής υπηρεσίας από το κείμενο της υπ' αρίθμ. 184/2021 απόφασής της οικονομικής επιτροπής δεν προκύπτει η αιτιολογία με βάση την οποία καταλήγει - η επιτροπή - σε απόφαση για συνομολόγηση. 

"Δεν περίελήφθη καμία δήλωση υπαλλήλου ή αιρετού, κανένα έγγραφο ή απόψεις υπηρεσίας που να δικαιολογούν το λόγο για τον οποίο συνομολογείτε την αγωγή"

Ενώ σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 19/1-9-2016 πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου της υπηρεσίας Επιτρόπου διατυπώνονται σοβαρότατες επιφυλάξεις ως προς τη συγκεκριμένη δαπάνη ύψους 12.298,78 ευρώ, την οποία αιτείται ο αντίδικος..., με την από 20/1/2021 (αρ. κατ δικ 3/2021) αγωγή του, δεν υπάρχει καμία απολύτως αιτιολόγηση και καμία απάντηση στην απόφασή σας στα όσα επικαλείται η κ επίτροπος...

Η νομική υπηρεσία έχει ήδη εισάγει το θέμα στην οικονομική επιτροπή και έχει ζητήσει απόψεις από 27/1/2021, δηλαδή πριν από 3 ολόκληρους μήνες. Παρόλα αυτά, μέχρι και σήμερα, δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση, αναφέρει το έγγραφο.

Για να συνεχίσει, Υπό τις συνθήκες αυτές, η νομική υπηρεσία εκ του νόμου, δεν μπορεί να δεχθεί την αναιτιολόγητη συνομολόγηση της αγωγής. Αντιθέτως, σας επισημαίνουμε ότι με βάση την υπ' αριθμ. 19/1-9-2016 πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου της υπηρεσίας Επιτρόπου, όχι μόνο δεν μπορείτε να συνομολογήσετε την αγωγή, αλλά οφείλετε να ενεργήσετε ώστε να παραγγελθεί προκαταρκτική εξέταση ή ΕΔΕ.

Κατά συνέπεια θα πρέπει να επανεισαγάγετε το θέμα για νέα συζήτηση στην οποία είτε θα αιτιολογήσετε επαρκώς την απόφασή σας και θα απαντήσετε στις αιτιάσεις της Επιτρόπου προκειμένου να συναινέσει και η νομική υπηρεσία, είτε θα μας χορηγήσετε εντολή να αντιδικήσουμε, δρομολογώντας παράλληλα πειθαρχικό έλεγχο. Στη δεύτερη περίπτωση πρέπει να προτείνετε επώνυμα συγκεκριμένους μάρτυρες που θα προβούν σε ένορκες βεβαιώσεις και θα μας χορηγήσετε τα απαιτούμενα έγγραφα.

Αυτονόητα, λέει το έγγραφο ότι έως τη Μεγάλη Δευτέρα θα πρέπει να έχει εκδοθεί «νέα απόφασή σας, να έχουμε μιλήσει με τους μάρτυρες, να έχουμε καταλήξει για το τι θα ισχυρισθούμε, να έχουν αποσταλεί επιτέλους απόψεις της υπηρεσίας κλπ, να έχουν συνταχθεί τα σχέδια των ενόρκων βεβαιώσεων και να έχουν γίνει αποδεκτά από τους μάρτυρες». Αλλιώς καταλήγει πως υπάρχει κίνδυνος ο δήμος να δικασθεί ερήμην.

Τέλος, προς αποφυγή παρεξηγήσεων σας ενημερώνω, ότι δεν νοείται η επίτροπος να εντοπίζει πιθανή διάπραξη ποινικού αδικήματος και η οικονομική επιτροπή και η νομική υπηρεσία να πηγαίνουν στο δικαστήριο, να συνομολογούν την αγωγή και να αγνοούν τις αποφάσεις των ελεγκτικών οργάνων, χωρίς καμία αιτιολογία. Υφίσταται κίνδυνος καταλογισμού κατά των μελών της οικονομικής επιτροπής και φυσικά και κατά της νομικής υπηρεσίας. Ο ίδιος κίνδυνος υφίσταται και εάν δεν προτείνετε μάρτυρες και δεν μας χορηγήσετε εγκαίρως τα απαραίτητα μέσα για να αντικρούσουμε την αγωγή, καταλήγει η εισήγηση του προισταμένου της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Πρέβεζας, κου. Απόστολου Τάσση.

Στο σημείο αυτό τίθενται ορισμένα αμείλικτα ερωτήματα:

1) Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και η κ επίτροπος τι προτίθενται να κάνουν ;

2) Η αντιπολίτευση του Δήμου, τι στάση θα κρατήσει; Θα ασκήσει τον ελεγκτικό της ρόλο;

3)  Η Νομική Υπηρεσία του Δήμου επίσης τι προτίθεται να κάνει ; Θα πάει δηλαδή στο δικαστήριο έχοντας στα χέρια της μια παλιά απόφαση και δίχως την συγκατάθεσή της ;

4)  Τελικά η φασαρία γίνεται απλά για να έχουμε να λέμε και όλα μετά περασμένα ξεχασμένα...;

Χρήστος Ανεμοζάλης

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου