Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Απριλίου 28, 2021

Πασχαλινές Εξορμήσεις Ν.Ε Πρέβεζας ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ και Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα


Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτελούμενη από τον Συντονιστή και Αναπληρωτή Συντονιστή της ΝΕ Πρέβεζας, Βησσάρη Μίχα και Παναγιώτη Νικολόπουλο, τον Συντονιστή της ΟΜ Φαναρίου Διονύση Παππά και τον Βουλευτή Νομού Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Κώστα Μπάρκα συναντήθηκαν την Τρίτη 27/4 με τον Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Πάργας κκ Νίκο Ζαχαριά και Βασίλη Γκίζα.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα που απασχολούν τον Δήμο Φαναρίου και ανταλλάχθηκαν απόψεις για την εξεύρεση λύσεων. Ο κ. Δήμαρχος στάθηκε ιδιαίτερα στην έλλειψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού που εμποδίζει την λειτουργία να των υπηρεσιών του Δήμου στον βαθμό που η Δημοτική Αρχή θα επιθυμούσε να είναι. Κύριο ζήτημα για τον δήμο  εν όψη  και της τουριστικής σεζόν είναι το υψηλό κόστος  της ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών.


Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο ζήτημα των απορριμμάτων καθώς το κόστος μεταφοράς τους έχει αυξηθεί υπερβολικά. Ταυτόχρονα η απουσία ολοκληρωμένης διαδικασίας ανακύκλωσης καθιστά το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων και σοβαρό περιβαλλοντικό θέμα.  


Επίσης ο κ. Δήμαρχος τόνισε ότι όπως η περσινή πτώση της τουριστικής κίνησης έτσι και το παρατεταμένο lock down (πάνω από έξι μήνες)εκτός των κοινωνικών επιπτώσεων, έχει και οικονομικές. Η οικονομική στήριξη προς τους πληττόμενους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης που αποτελούν πηγή εσόδων για τους κατοίκους και τον Δήμο δεν είναι ικανοποιητική.


Συζητήθηκαν επίσης τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος της κάλυψης με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό των δύο Κέντρων Υγείας ,Πάργας και Καναλακιού, καθώς και της λειτουργίας του σταθμού ΕΚΑΒ στον Μεσοπόταμο.


Συμφωνήθηκε επανάληψη  των επαφών και με όλο το Δημοτικό Συμβούλιο όταν η υγειονομική κατάσταση το επιτρέψει.


Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ θα στηρίξουμε όλες τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής που έχουν σαν στόχο την καλυτέρευση των υπηρεσιών προς τους Δημότες της περιοχής .

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου