Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Μαΐου 06, 2021

Κικίλιας: Πριν από το τέλος Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 30-44


Ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ και ερωτηθείς για το πότε θα έχουν τη δυνατότητα οι ηλικιακές ομάδες 30-39 και 40-44 να εμβολιαστούν με όλα τα εμβόλια και όχι μόνο με της AstraZeneca απάντησε ότι πριν από το τέλος Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια".

"Πριν από το τέλος Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για αυτές και άλλες ηλικιακές ομάδες, προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα εμβολιασμού με όλα τα εμβόλια. Εξηγήσαμε άλλωστε ότι τον Ιούλιο θα εμβολιάζονται όλοι οι ενήλικες άνω των 18 ετών" σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, το 70% άνω των 60 ετών θα έχει εμβολιαστεί στο τέλος Μαΐου και οι υπόλοιποι θα μπορούν να εμβολιαστούν μέσα στον Ιούνιο. Χθες, ανέφερε, ότι ξεπεράσαμε τους 111 χιλιάδες εμβολιασμούς, ενώ και σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 100 χιλιάδες εμβολιασμούς.

"Μειώνονται τα κρούσματα, επιπεδώνεται η καμπύλη, έχουμε όμως πίεση ακόμα στις ΜΕΘ. Μόνιμα βελτιώνεται η κατάσταση έτσι ώστε να επιστρέψουμε σε μια μερική κανονικότητα" είπε.

Σχετικά με τις μάσκες, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι θα τις φοράμε για αρκετό καιρό ακόμα, ειδικά σε κλειστούς χώρους. Για τους εξωτερικούς χώρους σχολίασε ότι θα εξεταστεί στο μέλλον.

Όσον αφορά την ανοσία του πληθυσμού, ο υπουργός είπε ότι αν προσθέσουμε τους εμβολιασμένους με αυτούς που νόσησαν και απέκτησαν αντισώματα μέσα στο καλοκαίρι θα πετύχουμε την ανοσία. Ωστόσο, έθεσε ως προϋπόθεση να συνεχίσουν να παραδίδονται οι δόσεις εμβολίων με αυτούς τους ρυθμούς.

Τέλος, ερωτηθείς για τους εμβολιασμούς υγειονομικών, είπε ότι οι γιατροί στα νοσοκομεία έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό άνω του 85%, ωστόσο, στους νοσηλευτές, βοηθούς και το τεχνικό και διοικητικό προσωπικό τα ποσοστά δεν είναι ακόμα ικανοποιητικά. Επομένως, σαν μέσος όρος το ποσοστό είναι χαμηλότερο σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Τόνισε, επίσης, ότι στο μέλλον θα εξεταστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλο το προσωπικό στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας.

enikos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου