Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Μαΐου 24, 2021

ΠΡΕΒΕΖΑ: Καχριμάνης "Κάστρο Αγίου Γεωργίου και Σολωμού τα θέλουμε εμείς ως Περιφέρεια"


Στο Ράδιο Πρέβεζα και εκπομπή "Όλα στον Αέρα" που επιμελείται και παρουσιάζει ο Χρήστος Ανεμοζάλης κάθε Δευτέρα στη 1 μ.μ., μίλησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κος Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Για το θέμα του Βιολογικού της Δ.Ε. Ζαλόγγου

"Στα παράλια κάναμε αυτό που δεν έγινε ποτέ. Είμαστε η μοναδική περιφέρεια της Ελλάδος που κάνουμε θωράκιση από λύματα σε όλες τις παραλίες της Ηπείρου. Μια από αυτές είναι η παραλία της Καστροσυκιάς και γενικότερα του Καναλίου. Εκεί προβλέπεται ένας αγωγός 1800μ που θα τοποθετηθεί κάθετα στην παραλία, θα περάσει στον πυθμένα της θάλασσας, χωρίς να φαίνεται πουθενά. Αναφορικά με τους σωλήνες στα Αρτολίθια, ο Περιφερειάρχης δήλωσε πως ήδη δύο σωλήνες ένας 300 και ένας 500 μέτρων έχουν τοποθετηθεί στη θάλασσα και αυτοί που αντέδρασαν για τους σωλήνες νόμισαν πως θα παραμείνουν όπως είναι στην παραλία. Οι ντόπιοι θα βλέπουν αυτά. Αυτοί που δημιούργησαν πρόβλημα δεν ήταν ντόπιοι.

Για το πρόγραμμα Μμε επιχειρήσεων

Κανένας (καμία περιφέρεια) μέχρι σήμερα δεν έχει πληρώσει στην Ελλάδα.Το πρόγραμμα προβλέπει φορολογική ενημερότητα και δυστυχώς κάποιες υπηρεσίες δεν συνεργάζονται. Στην Ήπειρο πρόκειται να πληρωθούν 4.000 επιχειρήσεις, ενώ σε όλες τις άλλες περιφέρειες ο μέγιστος αριθμός των επιχειρήσεων είναι 1000. Μέχρι τώρα είχαμε πίστωση, σήμερα μπήκαν τα λεφτά και απομένει να διευκρινιστεί πως οι υπάλληλοι θα πληρώσουν τις επιχειρήσεις.

Είναι άδικο να λένε οι κάτοικοι της Π.Ε. Πρέβεζας πως κοιτάμε περισσότερο τις άλλες (3) Περιφέρειες.

Έχουμε κάνει πάρα πολλά γιατί δεν είναι μακρινή η εποχή που η Γέφυρα της Δέσπως ήταν κλειστή και με δικιά μας υπερπροσπάθεια δώσαμε βατότητα σε αυτόν τον δρόμο. Επίσης ένα κράτος που για μια πενταετία κινήθηκε στα Διευρωπαικά δίκτυα και εννοώ Καμπή Φιλιππιάδος - Πρέβεζα - Μαυρομάτι όπως και το κομμάτι από τα Γιάννενα στην Κακαβιά, αυτά μέχρι σήμερα δεν ανήκουν στην Περιφέρεια Ηπείρου, ανήκουν στο Διευρωπαικό Δίκτυο που τα έχει το Υπουργείο Υποδομών.Εγώ ζήτησα τη μελέτη από την Καμπή μέχρι το Ζέφυρο μήπως την ωριμάσουμε εμείς, γιατί επί 10 χρόνια ολημερίς το φτιάχναμε το βράδυ γκρεμιζόνταν και να ωριμάσουμε σε αυτή τη φάση το κομμάτι Μεσοποτάμου μέχρι Πάργα και δεν σας κρύβω που χρειαζόμαστε ειδική άδεια για κάποια από τα κομμάτια αυτά της Ηπείρου γιατί είναι Διευρωπαικά δίκτυα. Επίσης θέλω να σας πω που για το κομμάτι Πρέβεζα - Ηγουμενίτσα έχουμε 300.000 ευρώ συν 200.000 καθώς και άλλες 150.000 ευρώ. 

Να αναφέρω τους κόμβους που κάναμε στην Καμπή Φιλιππιάδος που για μένα είναι σωτήριος στην περιοχή. Έχουμε επίσης του κόμβους στο Ζέφυρο που κάνουμε αυτή τη στιγμή, έχουμε το κόμβο στην φραξύλα, στην Λασκαράτου και επίσης έχουμε στην Λυγιά, κάναμε στον Βράχο και τώρα μελετάμε στην Λούτσα και για μένα πρέπει να γίνει και ο κόμβος στην Καστροσυκιά. 

Επιπλέον περάσαμε το θέμα του καταφυγίου στο Μύτικα, προχωράμε το κάστρο του Αγίου Ανδρέα κ.α.

Παράκαμψη Αρχαιας Νικόπολης

Η παράκαμψη της Αρχαίας Νικόπολης είναι μια πονεμένη ιστορία. Εμείς έχουμε τελειώσει τη μελέτη από καιρό, καταφέραμε να το περάσουμε από το ΚΑΣ, σήμερα η προγραμματική σύμβαση πέρασε από οικονομική επιτροπή. Με δικό μας αγώνα φτάνουμε να διακηρύξουμε ένα έργο που θα αλλάξει και την είσοδο της πόλης αλλά θα δώσει το δικαίωμα στον χώρο της Νικόπολης να είναι ενιαίος και να μπορέσει να διεκδικήσει να ενταχθεί στα μνημεία της UNESCO. 

Υπόθεση Κάστρα/ πρώην στρατόπεδα

Μετά την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας που τα θεωρεί δημόσια, αλλά προτού από αυτό, έπειτα από συνεννόηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κο Ιωάννου απέστειλε χαρτί στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κο Παναγιωτόπουλο αλλά και στον Πρωθυπουργό και στον κο Στεφανή καθώς και στο ΤΕΘΑ ότι και για το κάστρο του Αγίου Γεωργίου και για το οικόπεδο του Σολωμού, αυτά τα δύο στρατόπεδα τα θέλουμε εμείς ως Περιφέρεια Ηπείρου και θα συνεργαστούμε στο μέλλον με τον Δήμο Πρέβεζας. Είμαστε υποχρεωμένοι για να κάνουμε αυτά που πρέπει για να τα ζητήσουμε. Έκανα έγγραφο προς τον κο Παναγιωτόπουλο , την περασμένη Παρασκευή έκανα και δεύτερο έγγραφο και ζητάμε άμεσα να φύγει από την ΥΠΑΑΠΕΔ που πάει να δημοπρατήσει, νά φύγουν από αυτή τη διεύθυνση και ζητάμε άμεσα να τα πάρουμε εμείς και δεν τα ζητάμε για την Περιφέρεια αλλά για την περιοχή της Πρέβεζας. 

Το κάστρο του Αγίου Γεωργίου πιστεύω πως δεν θα βγει σε δημοπρασία -στις 4/6- γιατί δεν σας κρύβω πως ήταν πολύ έντονος ο διάλογος που είχα με τον κο Παναγιωτόπουλο για το θέμα αυτό. 

Για την Π.Ε. Πρέβεζας μας στεναχωρεί το θέμα του νοσοκομείου που έχουμε βάλει 1.000.000 ευρώ καθώς και η μή σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιονία Οδό. Αυτή η αδικία πρέπει να τελειώνει. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι χρήματα που έχουμε για το 21-27 ωριμάζοντας τις μελέτες να τα βάλουμε για τον δρόμο προς Ζέφυρο από την Καμπή και για το κομμάτι Μεσοποτάμου - Πάργα τα οποία τα είχαμε προτείνει για το ταμείο Ανάκαμψης. Θα τα παίξουμε όλα για όλα και δεν θα τα αφήσουμε έτσι, τόνισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κος Αλεξ.Καχριμάνης. 

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου