Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Μαΐου 13, 2021

Ο άνανδρος αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς


Η Περιφέρεια ταρακουνήθηκε για τα καλά, μετά την πολιτική σύγκρουση μεταξύ Καχριμάνη – Ριζόπουλου – Ψαθά. Τα λόγια που ειπώθηκαν μεταξύ των τριών ανδρών, βαριά, οδήγησαν στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο στην παραίτηση του προέδρου του, για λόγους αξιοπρέπειας, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Λόγοι, όμως, που δεν ευαισθητοποίησαν τον κ. Ψάθα, ο οποίος αφού σιγουρεύτηκε ότι τελείωσε η συνεδρίαση, με ερώτησή του προς τον πρόεδρο, έκλεισε την κάμερά του και αποχώρησε, ενώ όλοι, με έκπληξη, περίμεναν την δήλωση του προέδρου. Ο κ Ψαθάς κρύφτηκε και δεν ζήτησε την ελάχιστη συγγνώμη, ως όφειλε να κάνει, από τον κ. Παργανά. Ούτε καν μετά την δήλωση της παραίτησής του δεν πήρε θέση ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο λόγος για τον οποίο καθυστέρησε η αντικατάσταση του προέδρου, είναι διότι υπάρχει ενδοπαραταξιακή σύγκρουση.

Το ερώτημα, ωστόσο, που πρέπει να απασχολεί τους Αρτινούς είναι γιατί δεν υπήρξε αντίδραση για την συμπεριφορά του κου Ψάθα στο εν λόγω συμβούλιο; Γιατί δεν του ζητήθηκε να ζητήσει και αυτός συγγνώμη, σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η διαφαινόμενη ενδοπαραταξιακή κρίση; Την απάντηση δίνει η μέχρι τώρα συμπεριφορά του Αντιπεριφερειάρχη. Εδώ και δύο χρόνια, λοιπόν, ο κ. Ψαθάς παίζει έναν ρόλο και μόνο, στην πολιτική. Αυτόν του προστάτη, που απορροφά τους «κραδασμούς» του Περιφερειάρχη όταν εκείνος δέχεται επίθεση, εκχυδαΐζοντας μάλιστα τη διαδικασία.

Χαρακτηριστική ήταν η συμπεριφορά του, όταν πετάχτηκε στην αντιπαράθεση Ριζόπουλου – Καχριμάνη και με βωμολοχίες επιτέθηκε και αυτός στον επικεφαλής της παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου και μάλιστα από το πουθενά.

Όσοι γνωρίζουν τον κ. Ψαθά, ξέρουν πως είναι το είδος εκείνο του πολιτικού, που είναι προσηλωμένο στον προσωπικό του στόχο, πατάει επί πτωμάτων προκειμένου να τον πετύχει και δεν γνωρίζει λέξεις όπως: Πολιτικός πολιτισμός, συγγνώμη ή παραίτηση.

Μπορεί ωστόσο να χρησιμοποιεί την θέση του ως άλλοθι, αφού είναι γνωστό πως ο κ. Ψαθάς εδώ και μήνες, τακτικά επισκέπτεται τα κέντρα εξουσίας των Αθηνών , εξηγώντας πως ο κύκλος Καχριμάνη έχει κλείσει – παρακαλώντας παράλληλα να «χρισθεί» υποψήφιος βουλευτής!

Όπως είναι γνωστό, ακολούθησαν και άλλες ηχηρές παραιτήσεις, την παραίτηση Παργανά, οι οποίες αξιοποίησαν και αυτές το επιχείρημα της ευθιξίας. Οι παραιτήσεις αυτές, αν και από άλλες παρατάξεις, μοιάζουν είτε να καθοδηγηθήκαν από το «στρατόπεδο» Καχριμάνη – παρόλο που φαίνεται να έχει κλείσει τον κύκλο του – είτε απέδειξαν ότι δεν μπορούν όλοι να συμμετέχουν στον δυναμισμό των συγκρούσεων, που είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες.

rotan-news.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου