Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαΐου 05, 2021

«Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση Αμεα σε σχολικές μονάδες του Δήμου Πρέβεζας»


Tο θέμα θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας

ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ, ΤΕΥΧΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΡΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓOY : « Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση Αμεα σε σχολικές μονάδες του Δήμου Πρέβεζας »  

Η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Πρέβεζας συνέταξε την υπ αρ 76/2019 μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου με τίτλο «« Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση Αμεα σε σχολικές μονάδες του Δήμου Πρέβεζας », συνολικού προϋπολογισμού 257.700,00 € (με Φ.Π.Α) με CPV 45214200-2.

Οι εργασίες που περιλαμβάνονται στην μελέτη αφορούν εργασίες που πρόκειται να  πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο εργασιών κατασκευής χώρων υγιεινής ΑμεΑ και κατασκευής ραμπών στους αύλειους χώρους  σε σχολικές μονάδες του Δήμου Πρέβεζας . Στους χώρους παρέμβασης θα υλοποιηθούν και οι απαιτούμενες εργασίες αναδιαμόρφωσης και ανακαίνισης.

Βασικός στόχος είναι η διασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς πρόσβασης των ΑμεΑ στους χώρους των σχολικών μονάδων του έργου.

Το Υπουργείο Εσωτερικών προσκάλεσε τους Δήμους για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης  στο πρόγραμμα  ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων με τίτλο :«Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες»  μέσω του οποίου δύναται να κατασκευασθούν χώροι υγιεινής για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ καθώς  και να κατασκευασθούν ή τοποθετηθούν προκατασκευασμένες ράμπες  πρόσβασης των ΑΜΕΑ στις σχολικές μονάδες των Δήμων.

Ο Δήμος Πρέβεζας εντάχθηκε στο πρόγραμμα και θα προχωρήσει στην κατασκευή χώρων υγιεινής ΑΜΕΑ σε τριάντα δύο (32) σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και εννιά (9) σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) και  στην κατασκευή ή προκατασκευή  και τοποθέτηση ράμπας πρόσβασης των ΑΜΕΑ  σε δεκαεννιά (19) σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και επτά (7) σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης (Δ.Ε.).

Το προτεινόμενο έργο  αποσκοπεί στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, στη βελτίωση των συνθηκών παραμονής και διαβίωσή τους στις σχολικές μονάδες και στη διευκόλυνση του διδάσκοντος προσωπικού κατά την πραγματοποίηση του έργου τους. Με την ολοκλήρωση των προτεινόμενων εργασιών οι σχολικές μονάδες θα έχουν βελτιώσει τις υποδομές τους και θα έχουν αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα της εκπαίδευσης .

Λόγω του ότι οι σχολικές μονάδες που προτείνονται για την κατασκευή χώρων υγιεινής ΑΜΕΑ είναι υφιστάμενα κτίρια, η κατασκευή των χώρων αυτών διακρίνονται σε τρεις  κατηγορίες:

·         Στην πρώτη κατηγορία θα γίνει διαρρύθμιση με αλλαγή  δύο υφισταμένων χώρων υγιεινής σε ένα χώρο υγιεινής ΑΜΕΑ όπου θα πληροί τις προδιαγραφές του Υπουργείου Εσωτερικών.

·         Στην δεύτερη κατηγορία θα γίνει διαρρύθμιση των υφισταμένων χώρων υγιεινής προκειμένου να κατασκευασθεί  ένας χώρος υγιεινής ΑΜΕΑ που θα πληροί τις προδιαγραφές του Υπουργείου Εσωτερικών και

·         Στην Τρίτη κατηγορία θα γίνει ανακατασκευή του υφισταμένου χώρου υγιεινής ΑΜΕΑ με επικαιροποίηση  αυτού σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑΜΕΑ στους χώρους των κτιρίων των σχολικών μονάδων θα γίνει με εξωτερικές ράμπες που θα συνδέουν τον αύλειο χώρο των σχολικών μονάδων με την είσοδο του εκάστοτε  κτιρίου τα οποία βρίσκονται σε διαφορετικές στάθμες (υφιστάμενες επιφάνειες). Αυτό θα γίνει με μόνιμες και κινητές ράμπες ακολουθώντας τις προδιαγραφές του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ακολουθώντας τις προδιαγραφές του Υπουργείου Εσωτερικών, «Σχεδιάζοντας για όλους», τα κτίρια των σχολικών μονάδων του Δήμου Πρέβεζας θα είναι προσβάσιμα  απο αμαξίδια στο επίπεδο που υφίσταται και θα διαθέτουν χώρο υγιεινής κατάλληλα διαμορφωμένο και με τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εξυπηρέτηση  των  ατόμων Αμεα.

Οι  παρεμβάσεις που θα γίνουν αφορούν στα παρακάτω σχολικά κτίρια :

Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.)

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο ( WC  Αμεα – Ράμπα Αμέα )

2ο Νηπιαγωγείο Πρέβεζας (WC  Αμέα)

4ο Νηπιαγωγείο ( WC  Αμέα  – Ράμπα Αμέα )

9ο Νηπιαγωγείο ( WC  Αμέα – Ράμπα Αμέα )

10ο  Νηπιαγωγείο Πρέβεζας (WC  Αμέα )

11ο  Νηπιαγωγείο Πρέβεζας (WC  Αμέα)

12ο Νηπιαγωγείο ( WC  Αμέα – Ράμπα Αμέα )

13ο Νηπιαγωγείο ( WC  Αμέα – Ράμπα Αμέα )

Νηπιαγωγείο Αρχαγγέλου (WC  Αμέα)

Νηπιαγωγείο Καναλίου ( WC  Αμέα – Ράμπα Αμέα )

Νηπιαγωγειο Καστροσυκιάς WC  Αμέα)

Νηπιαγωγείο Μύτικα ( WC  Αμέα – Ράμπα Αμέα )

Νηπιαγωγείο Ν.Σαμψούντας(WC  Αμέα )

Νηπιαγωγείο Ν.Σινώπης(WC  Αμέα )

Νηπιαγωγείο Νικόπολης(WC  Αμέα )

Νηπιαγωγείο Λουρου ( WC  Αμέα – Ράμπα Αμέα )

Νηπιαγωγείο Ν.Ωρωπού (WC  Αμέα )

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

1ο Δημοτικο σχολείο Πρέβεζας ( WC  Αμέα – Ράμπα Αμέα )

2ο Δημοτικο σχολείο Πρέβεζας ( WC  Αμέα – Ράμπα Αμέα)

3ο Δημοτικο σχολείο Πρέβεζας ( WC  Αμέα – Ράμπα Αμέα )

4ο Δημοτικο σχολείο Πρέβεζας ( WC  Αμέα )

5ο Δημοτικο σχολείο Πρέβεζας ( WC  Αμέα – Ράμπα Αμέα )

6ο Δημοτικο σχολείο Πρέβεζας ( WC  Αμέα– Ράμπα Αμέα )

7ο Δημοτικο σχολείο Πρέβεζας ( WC  Αμέα)

8ο Δημοτικο σχολείο Πρέβεζας ( WC  Αμέα– Ράμπα Αμέα )

Δημοτικο σχολειο Παντοκράτορα ( WC  Αμέα )

Δημοτικο σχολείο Μύτικα ( WC  Αμέα – Ράμπα Αμέα )

Δημοτικο σχολείο Καναλίου ( WC  Αμέα – Ράμπα Αμέα )

Δημοτικο σχολείο Ν.Σινώπης ( WC  Αμέα – Ράμπα Αμέα )

Δημοτικο σχολείο Ν.Ωρωπού ( WC  Αμέα )

Δημοτικο σχολείο Λούρου ( WC  Αμέα – Ράμπα Αμέα )

Ειδικό Δημοτικο σχολείο Πρέβεζας ( WC  Αμέα – Ραμπα Αμέα )

Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  ( Δ.Ε )

 

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

2ο-3ο Γυμνάσιο Πρέβεζας  ( WC  Αμέα – Ράμπα Αμέα )

4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας ( WC  Αμέα – Ράμπα Αμέα )

Γυμνάσιο Ζαλόγγου  ( WC  Αμέα – Ράμπα Αμέα )

Γυμνάσιο Λουρου ( WC  Αμέα )

ΛΥΚΕΙΑ

1ο Λυκειο Πρέβεζας ( WC  Αμέα – Ράμπα Αμέα)

2ο Λυκειο Πρέβεζας ( WC  Αμέα – Ράμπα Αμέα)

Λυκειο Λουρου ( WC  Αμέα  – Ράμπα Αμέα )

1ο ΕΠΑΛ-ΣΕΚ-Πρέβεζας ( WC  Αμέα  )

ΕΕΕΕΚ  Πρέβεζας ( WC  Αμέα – Ράμπα Αμεα )

 

Αναλυτικότερα  οι εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν είναι οι εξής :

1)      W.C  AMEA

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Καθαιρέσεις

Καθαίρεση πλινθοδομών σύμφωνα με το σχέδιο της μελέτης προκειμένου να διαπλατυνθεί ο υφιστάμενος χώρος υγιεινής και να ικανοποιούνται οι προδιαγραφές διαστάσεων του νέου χώρου υγιεινής ΑμεΑ.

 Καθαίρεση του συνόλου του δαπέδου του χώρου υγιεινής, του δαπέδου του χώρου μεταξύ αυτού και του διαδρόμου (άνοιγμα θύρας) καθώς και του τμήματος του διπλανού χώρου που θα προσαρτηθεί σε αυτό

Καθαίρεση όλων των ειδών υγιεινής

Καθαίρεση όλων των κατακόρυφων πλακιδίων των τοίχων.

 Καθαίρεση επιχρισμάτων.

 Αποξήλωση των ξύλινων ή σιδηρών κουφωμάτων

Τοιχοδομές-Επιχρίσματα

Κατασκευή, δρομικής οπτοπλινθοδομής, με τα απαραίτητα σενάζ, για την  διαμόρφωση νέου ανοίγματος για την διεύρυνση του wc σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης.

 Κατασκευή επιχρισμάτων στις νεόδμητες οπτοπλινθοδομές και στην οροφή του διαδρόμου στην περιοχή της καθαιρούμενης οπτοπλινθοδομή

Λοιπά – Τελειώματα:

 Υδροχρωματισμοί ασβέστου των κατακόρυφων τοίχων πάνω από τα πλακίδια και των οροφών των χώρων υγιεινής καθώς και τμήματος των οροφών του

 Χρωματισμοί των κατακόρυφων επιφανειών τμήματος του .

 Ελαιοχρωματισμοί όλων των ξύλινων και σιδηρών επιφανειών

Κατασκευές Ξύλινες - Μεταλλικές:

Τοποθέτηση ξύλινων θυρών προδιαγραφών ΑμεΑ με κάσα δρομική

 Τοποθέτηση ξύλινης θύρας με κάσα ξύλινη σε δρομικές οπτοπλινθοδομές

 Αλλαγή φοράς πόρτας αλουμινίου

Επιστρώσεις-επενδύσεις

Επίστρωση με τσιμεντοκονίαμα για επιπέδωση του δαπέδου και διαμόρφωση κλίσεων στο WC ΑμεΑ.

 Επίστρωση των δαπέδου του χώρου υγιεινής ΑμεΑ και του δαπέδου του χώρου μεταξύ αυτού και του διαδρόμου (άνοιγμα θύρας) με αντιολισθηρά πλακίδια GROUP 4 διαστάσεων έως 20 cm X 20 cm και σχεδίου επιλογής του μελετητή.

Επένδυση των κατακόρυφων επιφανειών του χώρου υγιεινής ΑμεΑ  με πλακίδια πορσελάνης διαστάσεων 15cmX15cm και σχεδίου επιλογής του μελετητή.

 

Η/ Μ εργασίες

 

Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού χώρου υγιεινής Αμεα

 

2)      ΡΑΜΠΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ

Πρόκειται να κατασκευαστούν ράμπες για την πρόσβαση από την κύρια είσοδο του ισογείου του κτιρίου της σχολικής μονάδας

Οι εργασίες που θα απαιτηθούν είναι :

 Χωματουργικά - Καθαιρέσεις:

Πραγματοποίηση των απαραίτητων εκσκαφών, επιχώσεων με θραυστό υλικό λατομείου και άμμο ποταμού, ώστε να κατασκευαστεί η νέα ράμπα και πλάκα πεζοδρομίου.

Κατασκευές από σκυρόδεμα

Κατασκευή ράμπας με κλίση 5% σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης.

Οι απαραίτητοι ξυλότυποι, οπλισμοί σκυροδέματος. Τα τοιχεία της ράμπας και τα καθιστικά από σκυρόδεμα της νέας διαμόρφωσης θα καλουποθούν με ξυλότυπους εμφανών σκυροδέματων

Επιστρώσεις -επενδύσεις

Επίστρωση του δαπέδου της ράμπας και της επέκτασης της πλάκας εισόδου στο κτίριο της σχολικής μονάδας  με πλάκες από αντιολισθητικό, υλικό, ομοιογενές, σταθερό, με αντοχή στη χρήση και με μικρή αντανακλαστικότητα ,διαστάσεων 40 Χ40 cm

 Επίστρωση στην αρχή στο τέλος των κεκλιμένων τμημάτων της ράμπας με λωρίδες επισήμανσης κάθετων στον άξονα κίνησης πλάτους 30-40 cm και διαφορετικής υφής και χρώματος από το δάπεδό της.

Κιγλιδώματα σιδηρά-περιφράγματα

Τοποθέτηση χειρολισθήρα στην ράμπα.

 

3 ) ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑΣ ΑΜΕΑ

 

Διευκρινήσεις ως προς την κατασκευή ραμπών

 

Οι προτεινόμενες προς κατασκευή ράμπες θα χωροθετηθούν και κατασκευαστούν σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης, τις οδηγίες του ΝΟΚ και τις προδιαγραφές του «Σχεδιάζοντας Για Όλους» του ΥΠΕΚΑ και θα έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

1) Οι ράμπες θα κατασκευαστούν από τσιμέντο και είτε θα χρωματιστούν με ακρυλικό υδατοδιαλυτό τσιμεντόχρωμα είτε θα κατασκευαστούν από ξυλότυπο εμφανούς σκυροδέματος κατά περίπτωση και όπως ορίζει ή μελέτη.

2) Προτείνεται η κατασκευή περιζώματος, ώστε να εμποδίζει αφενός τους τροχούς του αμαξιδίου να πλησιάζουν τα κατακόρυφα στοιχεία της ράμπας με κίνδυνο τραυματισμού του χρήστη, και αφετέρου την εκτροπή του αμαξιδίου. Το ύψος του προτείνεται να είναι 10εκ.

3) Το δάπεδο της ράμπας προτείνεται να κατασκευαστεί από πλάκες από αντιολισθητικό, υλικό, ομοιογενές, σταθερό, με αντοχή στη χρήση και με μικρή αντανακλαστικότητα (θα περιέχει ψυχρά υλικά).

Στην αρχή στο τέλος καθώς και στην αλλαγή διεύθυνσης των ραμπών προτείνεται η κατασκευή λωρίδων επισήμανσης κάθετων στον άξονα κίνησης πλάτους 30-40 cm και διαφορετικής υφής και χρώματος από το δάπεδό της.

4) Η αγκύρωση του χειρολισθήρα θα γίνεται επί του στηθαίου ή επί τοίχου σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης. Στην δεύτερη περίπτωση η ελεύθερη απόσταση του χειρολισθήρα από την τελική επιφάνεια του τοίχου πρέπει να είναι 4,5-5εκ. Η επιφάνεια αυτή πρέπει να είναι λεία ώστε να αποκλείει τον τραυματισμό των αρθρώσεων των δακτύλων του χρήστη. Προτείνεται η τοποθέτηση δύο συνεχών χειρολισθήρων και από τις δύο πλευρές της ράμπας, σε ύψη 0.90 και 0,70μ από το δάπεδο οι οποίοι θα προεξέχουν 30 cm τριάντα εκατοστά οριζόντια, στην αρχή και το τέλος μιας ράμπας και θα συνεχίζονται στα πλατύσκαλα.

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η κατασκευή ράμπας θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες καθαιρέσεις και η εκσκαφή στο απαιτούμενο ανά περίπτωση βάθος, ανάλογα με το ύψος των υπό κατασκευή τοιχίων από το επίπεδο του εδάφους στην κάτοψη της νέας κατασκευής.

 

Γενικά δύναται με την έναρξη των εργασιών και την έλευση στο φώς νέων στοιχείων να επανεκτιμηθούν κάποιες απο τις εργασίες να επαναπροσδιορισθούν η και να ματαιωθούν και να προταθούν νέες. Είναι επίσης δυνατόν με απόφαση της επιβλέπουσας υπηρεσίας να συμπεριληφθεί στο αντικείμενο του έργου και κάθε άλλη σχετική με την επισκευή εργασία ,η οποία θα κριθεί αναγκαία για λόγους ασφάλειας, υγιεινής η λειτουργικότητας των σχολικών κτιρίων που λειτουργούν σε όλη την εδαφική ενότητα της Δημοτικής Ενότητας Πρέβεζας.

Τυχόν παρεκλίσεις από τα παραπάνω θα γίνονται μόνον μετά από οδηγίες , την εντολή και την σύμφωνη γνώμη της Διευθύνουσας Υπηρεσίας για την καλή και ασφαλέστερη κατασκευή.

Οι προτεραιότητες στις εργασίες θα καθορίζονται από την Υπηρεσία ώστε να γίνονται τις ημέρες που τα σχολεία δεν λειτουργούν ,σύμφωνα με τα χρονικά περιθώρια του χρονοδιαγράμματος του έργου. Σκοπός είναι η αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων με την σωστή συνεργασία επιβλέποντα και αναδόχου και η αποπεράτωση όλων των εργασιών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς να υπάρξουν προβλήματα για τους διδάσκοντες και τους μαθητές.

Επίσης θα εκτελείται οποιαδήποτε εργασία προκύπτει κατά την εκτέλεση του έργου και πρέπει να αντιμετωπισθεί επειγόντως, χωρίς να υπάρχει άλλος τρόπος αντιμετώπισης απο την Υπηρεσία, είτε μέσα από τα απρόβλεπτα είτε αντί για κάποια άλλη εργασία που αναφέρεται στην παρούσα τεχνική έκθεση και δεν θεωρείται το ίδιο επείγουσα από τους επιβλέποντες.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 257.700,00 ευρώ ,περιλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό έτους 2021 του Δήμου μας, με Κ.Α.: 02.60.7321.210 με συνολική δέσμευση ποσού 257.000,00 € που κατανέμεται ως  δέσμευση ποσού 257.000,00 για το έτος 2021και ποσού

700,00 ευρώ για το έτος 2022. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα

α) ΠΔΕ ΥΠ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΑΕ 055 2017 ΣΕΟ5500010 με το ποσό των 143.220,00ευρώ

β) ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ με το ποσό των 114.480,00 ευρώ

Με την αρ. Α/Α 221 αριθ. Πρωτ. 6114/2021/11.03.2021 απόφαση ανάληψης υποχρέωσης, δεσμεύτηκε πίστωση ποσού 257.000,00 € για το έτος 2021 (ΑΔΑΜ : 21REQ008304118 2021-03-18)

            Σύμφωνα με την παρ.1 του άρθρου 72 του Ν.3852/10, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.1 του άρθρου 3 του Ν.4623/19 η οικονομική επιτροπή : «….θ) Αποφασίζει την κατάρτιση των όρων, τη σύνταξη των διακηρύξεων, τη διεξαγωγή και κατακύρωση κάθε μορφής δημοπρασιών και διαγωνισμών, για έργα, μελέτες, προμήθειες και υπηρεσίες, καθώς και τη συγκρότηση των ειδικών επιτροπών διεξαγωγής και αξιολόγησης από μέλη της ή ειδικούς επιστήμονες, υπαλλήλους του δήμου ή δημόσιους υπαλλήλους……»

Έχοντας υπόψη:

1.      Τις διατάξεις του Ν.3463/2006, όπως ισχύει

2.      Τις διατάξεις του Ν.3852/2010

3.      Τις διατάξεις του Ν.4412/2016

4.      Τις διατάξεις του N. 4555/18

5.      Τις διατάξεις του Ν.4623/19

6.      Τις διατάξεις του Ν. 4782/2021, όπως ισχύει

7.      Την αρ. 23/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζα περί 1ης Τροποποίησης του τεχνικού προγράμματος έτους 2021 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει

8.      Την αρ 76/2019 μελέτη του παραπάνω έργου που συντάχθηκε από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών

      9.Τις εξασφαλισμένες πιστώσεις με χρηματοδότηση από Πρόγραμμα α) ΠΔΕ ΥΠ  

           ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΑΕ 055 2017 ΣΕΟ5500010 με το ποσό των 143.220,00ευρώ

           β) ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ με το ποσό των 114.480,00 ευρώ

    10.Την αριθ. Α/Α 221 αριθ. Πρωτ. 6114/2021/11.03.2021 απόφαση ανάληψης υποχρέωσης, δέσμευση πίστωσης ποσού 257.000,00 € για το έτος 2021 (ΑΔΑΜ : 21REQ008304118 2021-03-18)   

     11.Το τεύχος της διακήρυξης του έργου και το έντυπο ΤΕΥΔ που συντάχθηκαν από την ΔΤΥ Δήμου Πρέβεζας.

 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου