Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Μαΐου 06, 2021

Με μήνυση απάντησαν οι ιδιοκτήτες του Δάσους της Βαλανιδορράχης


Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της διαχειριστικής επιτροπής Δάσους της Βαλανιδορράχης, Απόστολος Αν Τάσσης

Με μεγάλη μας χαρά ενημερωθήκαμε από δημοσιεύματα ότι πολίτες της περιοχής (αλλά και αρκετοί παντελώς άγνωστοι) ενδιαφέρονται για την προστασία του δάσους Βαλανιδορράχης. Η υπογραφή τους όμως χρησιμοποιήθηκε κάτω από εξυβριστική φωτογραφία σε τοίχο : «κάτω τα ξερά σας από το δάσος της Βαλανιδορράχης».

Στους αναπάντεχους αυτούς συμμάχους μας –υπαρκτούς ή ανύπαρκτους, στην κοινή προσπάθεια να προστατέψουμε το δάσος, πρώτοι συνυπογράφουμε. Όμως, την υπογραφή μας, όσο ανιδιοτελείς κι αν είμαστε κι όσο ανυποψίαστοι, οφείλουμε όλοι να προσέχουμε που και πως τη βάζουμε.

-Αυτοί που ζήτησαν την υπογραφή σας, δεν αναφέρονται και δεν προσυπογράφουν το κείμενο. Εκείνοι που μέχρι τώρα υπέγραφαν ως «επιτροπή αγώνα Φαναρίου», τώρα χρησιμοποιούν τις δικές σας υπογραφές για να κρυφτούν και πάλι. Γιατί δεν βγαίνουν να τους δούμε;

-Ανάμεσα σε αυτούς κρύβονται οι καταπατητές που έχουν εκδιωχθεί από το Ελληνικό Δημόσιο και από εμάς, από το δάσος και στην προσπάθειά τους να το ξανακαταλάβουν και να το καταστρέψουν, σας χρησιμοποιούν ως όχημα.

-Το μόνο δάσος που μπορείτε να χαίρεστε και να απολαμβάνετε ΕΛΕΥΘΕΡΟ, είναι το συγκεκριμένο δάσος Βαλανιδορράχης που εμείς προστατεύουμε. Τα υπόλοιπα δημοτικά δάση του δήμου Πάργας είναι αδιαχείριστα και κατειλημμένα από εντόπιους ή από ξένους αγοραστές. Έχουν οικοδομηθεί, έχουν περιφραχθεί, αλλά δεν έτυχαν ανάλογου ενδιαφέροντος. Ρίξτε απλά μια ματιά τριγύρω.

-Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της μελέτης διαχείρισης του δάσους για τα έτη 2018 – 2027. Μελέτη διαχείρισης σημαίνει καθαρίζουμε το δάσος σύμφωνα με τον τρόπο που υποδεικνύει το δασαρχείο, ώστε αυτό να παραμένει ασφαλές. Αυτό, το κάναμε με έξοδά μας, για τρίτη φορά, χωρίς να επιβαρύνουμε κανέναν.

-Πέρυσι τέτοια εποχή κάποιοι κατέληξαν στο αυτόφωρο και κάποιοι άλλοι σας ξεσήκωναν σε κινητοποιήσεις, υποστηρίζοντας, ότι ο Δήμος θα ασκήσει αγωγή και θα διεκδικήσει το δάσος. Ότι εμείς προτιθέμεθα με πρόσχημα τη μελέτη διαχείρισης του δάσους να κλείσουμε τις παραλίες και τους δρόμους και να τα αποκλείσουμε από το κοινό. Ότι εμείς είμαστε ιδιοτελείς ιδιοκτήτες  και οι ίδιοι ανιδιοτελείς υπέρ άνω πάσης υποψίας.





-Σας είπαν αλήθεια; Στερηθήκατε το δάσος και τις παραλίες του φέτος; Βρήκατε κάποιο δρόμο κλεισμένο;

Αντιθέτως:

-Σας είπαν ότι ιδιώτες προσπαθούν να ιδιοποιηθούν το δάσος: Μα το δάσος ήταν και θα παραμείνει δάσος, και το Ελληνικό Δημόσιο είναι συνιδιοκτήτης του κατά 20%. Το Ελληνικό Δημόσιο ήταν και εξακολουθεί να είναι πάντα αρωγός μας στις προσπάθειες να το προστατέψουμε.

-Σας είπαν ότι προσπαθούμε να το καταστρέψουμε: Το δάσος Βαλανιδορράχης, αν κινδυνεύει από κάποιους, δεν είναι από εμάς. Στη δήλωσή μας στο κτηματολόγιο το δηλώσαμε και πάλι ως δάσος. Ομοίως έτσι καταχωρήθηκε στους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν. Κάποιοι όμως από τους καταπατητές που κρύβονται ανάμεσά σας, το δήλωσαν ως ελαιώνες!

Κι επίσης δεν σας είπαν, ότι:

1ον. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Φεβρουάριο του 2020, τότε που ο δήμος επιχείρησε με κάθε τρόπο να σταματήσει τη διαχειριστική μελέτη (αλλά δεν τα κατάφερε) ο κος δασάρχης είχε επιστήσει την προσοχή λέγοντας : «… Τα δάση πρέπει να διαχειρίζονται … ου μη γένοιτο αν γίνει μια άλλη καταστροφή σαν του ΜΑΤΙΟΥ, αν γίνει μια πυρκαγιά θα καείτε … αυτή τη στιγμή εκεί μέσα είναι βραδυφλεγής βόμβα, όπως είναι και τα όμορα δάση της περιοχής γιατί είναι αδιαχείριστα χρόνια τώρα».

Ρωτήστε τους λοιπόν τι έκαναν για εσάς! Και τι θα κάνετε εσείς αύριο το πρωί γι’ αυτό, στα πλαίσια του ίδιου ενδιαφέροντός σας;

2. Παραδίδουμε σήμερα στη δημοσιότητα την έκθεση αυτοψίας – καταγραφή – εκτίμηση ζημιών του συντάκτη δασολόγου κ Διονυσίου Λιναρδάτου, η οποία συντάχθηκε κατά τη διάρκεια που καθαρίζονταν το δάσος, στην οποία διαπιστώνονται εντός του διαχειρισθέντος πλέον δάσους Βαλανιδορράχης ασύλληπτα αίσχη. Παράνομες υλοτομίες πεύκης με αλυσοπρίονα και τσεκούρια, παράνομες καταλήψεις σε όλο το δάσος και παράνομη δημιουργία δρόμων για απομάκρυνση προϊόντων λαθροϋλοτομίας. Έχετε ενημερωθεί;  Αν όχι σας προσκομίζουμε πλήθος από φωτογραφίες όπου θα βρείτε, στάνες, μαντριά, κτίσματα, φράχτες, εκχερώσεις, σκουπίδια, 120 κομμένα τεράστια δέντρα, πρόσφατες καταλήψεις, υποκρισία, ιδιοτέλεια και ψευτιά.

Αυτός ήταν ο λόγος που δεν μας επέτρεπαν να διαχειριστούμε το δάσος. Για να μη βρούμε τους καταπατητές που κρύβονται πίσω από τα βάτα και τα 120 πεύκα που ήταν κομμένα!

Όλα αυτά, κατατέθηκαν σήμερα στον κ Εισαγγελέα Πρέβεζας αρμοδίως με μηνυτήρια αναφορά. Όλοι όσοι έχουμε ονοματεπώνυμο και είμαστε μαζί σε αυτή την προσπάθεια, θα κληθούμε άμεσα στον κ Εισαγγελέα για να καταθέσουμε τι γνωρίζουμε. Εκείνοι οι κάποιοι όμως … δεν υπέγραψαν τα κείμενα!

Δεν πειράζει. Εμείς γνωρίζουμε και ονόματα και λεπτομέρειες και πάνω από όλα δεν ανεχόμαστε ειρωνείες και πολύ περισσότερο θρασύτητα. Κατόπιν της τελευταίας αυτής κινητικότητας, αναγκασθήκαμε να επισπεύσουμε. Ακολουθούν αγωγές και μηνύσεις.

Αγαπητοί δημότες. Το δάσος Βαλανιδορράχης, κάποια μέρα αν μπορέσει να ξεπετάξει από πάνω του πολιτικάντηδες, πονηρούς, καταπατητές και τους εκφραστές της συντήρησης και της καθυστέρησης που διώχνει τα παιδιά μας μετανάστες. Θα γίνει το στολίδι που θα δοξάσει την περιοχή και η πηγή που θα θρέψει τα παιδιά μας ώστε να παύσουν να φεύγουν στη Γερμανία. Ζήσαμε ήδη 4 γενιές προσπαθώντας να το προστατεύουμε, δίχως να έχουμε εισπράξει από αυτό ούτε μία δραχμή, ούτε ένα Ευρώ.

Εμείς επί 100 χρόνια κάναμε ότι μπορούσαμε. Δεν ενοχλούμε κανέναν, προσποιούμαστε ενίοτε πως δεν ακούμε για να μη δίνουμε βήμα αντιπαράθεσης σε ανύπαρκτες οντότητες, αλλά δεν κουραζόμαστε και δεν φοβόμαστε. Το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον. Ίσως με μεγαλύτερη ένταση, διότι κάποιοι εξέλαβαν την ανοχή ως αδυναμία.

Κι εσείς όμως, θα πρέπει να διαλέξετε με ποια παράταξη θέλετε να συμπορευτείτε, καθώς και πως εντάσσετε τον εαυτό σας, μέσα στην νέα πραγματικότητα. Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Αλλά όχι μεταξύ μας.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

της διαχειριστικής επιτροπής

δάσους Βαλανιδορράχης

Απόστολος Αν.Τάσσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου