Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαΐου 05, 2021

Ανοίγουν φροντιστήρια, οργανωμένες παραλίες, δικαστήρια - Οι ανακοινώσεις


Μπαράζ άρσης μέτρων τις επόμενες ημέρες – Δείτε τι ανοίγει και πότε

Σε περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων  κατά του κορονοϊού και επανεκκίνησης μιας σειράς δραστηριοτήτων προχώρησε η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά από την εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

Ετσι, από το Σάββατο 8 Μαΐου αυξάνεται ο αριθμός πελατών ανά τετραγωνικό, σε καταστήματα άνω των 50 τμ. Επίσης την ίδια ημέρα επαναλειτουργούν οι οργανωμένες παραλίες. Τη Δευτέρα 10 Μαΐου λειτουργούν ξανά διά ζώσης τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών για μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες αλλά και για τίτλους επάρκειας ξένων γλωσσών (όπως Lower, Proficiency κλπ).

Αναλυτικά κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορονοϊού Covid-19 και απόφασης της Κυβέρνησης, επανεκκινούν οι εξής δραστηριότητες:

  • Από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
  • Από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.
  • Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.
  • Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.
  • Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου