Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιουνίου 22, 2021

22 εκ. ευρώ για το Δήμο Λευκάδας και 6 εκ. ευρώ για το Δήμο Μεγανησίου από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης


Συνάντηση Βουλευτή και Δημάρχων Λευκάδας και Μεγανησίου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα 
για την αξιοποίησή τους

Συνάντηση με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ν. Λευκάδας Θανάση Καββαδά πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Βουλευτή, των Δημάρχων Λευκάδας, κ. Χαράλαμπο Καλό, και Μεγανησίου, κ. Παύλο Δάγλα, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, για να συζητήσουν τη δρομολόγηση δημοτικών έργων.

Ο Βουλευτής οργάνωσε τη συνάντηση προκειμένου να συντονιστούν καλύτερα οι προσπάθειες για την προτεραιοποίηση, τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση έργων που έχει ανάγκη ο νομός. Ανέδειξε την ανάγκη να αξιοποιηθούν όλες οι πηγές χρηματοδότησης, από το «Αντώνης Τρίτσης», το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ.

Τόνισε ότι σε πρώτη προτεραιότητα πρέπει να τεθεί η αποπεράτωση του αποχετευτικού δικτύου στις περιοχές Νικιάνας, Λυγιάς και Καρυωτών και τα έργα αγροτικής οδοποιίας. Εισηγήθηκε την άμεση αξιολόγηση και έγκριση μελετών ύψους περίπου 1,1 εκ. ευρώ, ώστε να προετοιμαστεί η έγκριση της χρηματοδότησης της υλοποίησης των έργων αστικής ανάπλασης στις περιοχές Βαρδάνια και Περιβόλια, είτε από το ΕΣΠΑ είτε από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Από την πλευρά τους, οι Δήμαρχοι εξέθεσαν τις τοπικές ανάγκες και προτεραιότητες που υπάρχουν, ιδιαίτερα στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», και ζήτησαν τη στήριξη του Υπουργείου ώστε να υλοποιηθούν όλα τα αναγκαία έργα.

Ο Αν.Υπουργός τόνισε ότι οι προτεραιότητες που έχουν καταθέσει οι Δήμοι θα εξεταστούν από Επιτροπή Αξιολόγησης και διαβεβαίωσε ότι, εφόσον εγκριθούν τα έργα και σε περίπτωση που υπερβαίνουν το ποσό της χρηματοδότησης από το «Αντώνης Τρίτσης», θα δοθεί η δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν και από άλλα Υπουργεία. Επίσης επεσήμανε ότι κάποια έργα θα δρομολογηθούν σύμφωνα με τη σειρά που υποβλήθηκαν από τους οικείους Δήμους.

Ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό ότι έχει ήδη καταθέσει σχετική πρόταση στο Υπ. Περιβάλλοντος προκειμένου να χρηματοδοτήσει το αποχετευτικό δίκτυο Λυγιάς, Νικιάνας, Καρυωτών με περίπου 10 εκ. ευρώ, προκειμένου ο Δήμος Λευκάδας να μπορέσει να αξιοποιήσει τα χρήματα του «Αντ.Τρίτση» που προορίζονται για αυτό το έργο ώστε να εντάξει και να υλοποιήσει άλλες δράσεις.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Βουλευτής δήλωσε:

«Επεδίωξα αυτή τη συνάντηση με τους Δημάρχους και τον Αν.Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα διότι, ενόψει του γιγαντιαίου προγράμματος χρηματοδότησης δημοτικών έργων «Αντώνης Τρίτσης», αλλά και των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, ο συντονισμός και η τακτική επαφή ανάμεσα στις τοπικές αρχές και την κεντρική κυβέρνηση είναι κομβικής σημασίας.

Ο Δήμος Λευκάδας έχει ήδη στη διάθεσή του 2 εκ ευρώ από το πρόγραμμα Φιλόδημος Ι και θα λάβει επιπλέον 20 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, ενώ ο Δήμος Μεγανησίου θα λάβει 6 εκατομμύρια. Οι ανάγκες όμως είναι μεγάλες και ανεξάντλητες. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, να ξέρουμε τι θέλουμε και από ποιον να το ζητήσουμε. Θέλω να εξάρω τη δουλειά των δύο Δήμων μας, οι οποίοι εργάστηκαν εντατικά για την ωρίμανση των έργων εντός των ημερομηνιών που είχαν τεθεί. Μάλιστα έλαβαν τη διαβεβαίωση του Υπουργού ότι άμεσα θα εγκριθούν για να προχωρήσουν τα έργα αγροτικής οδοποιίας προϋπολογισμού 3,5 εκ. ευρώ για κάθε Δήμο (σύνολο 7 εκατομμύρια).

Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι σκύβει πάνω από τα προβλήματα και βοηθά έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες. Μικρά και μεγάλα έργα δρομολογούνται, είμαστε όλοι σε εγρήγορση και, σε ό,τι με αφορά, είμαι και θα παραμείνω σε διαρκή επικοινωνία με τους Δημάρχους και με τα Υπουργεία, διαμεσολαβώντας ώστε να προωθήσουμε τα αιτήματα της Λευκάδας και να υλοποιήσουμε μικρά και μεγάλα έργα που θα αλλάξουν τον τόπο μας.»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου