Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021

Η συνέντευξη του Στέργιου Γιαννάκη στο Ράδιο Πρέβεζα


Στο Ράδιο Πρέβεζα και στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" που επιμελείται και παρουσιάζει ο Χρήστος Ανεμοζάλης μίλησε ο Βουλευτής ΝΔ, Ν.Πρέβεζας, κος Στέργιος Γιαννάκης.

Μια συνέντευξη με θεματολογία τόσο για ζητήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής όσο βεβαίως και για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση

Σε λιγότερο από έναν μήνα, συμπληρώνονται 2 χρόνια Κυβέρνηση Μητσοτάκη και σ’ αυτά τα 2 χρόνια χρειάστηκε να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Ήδη τους πρώτους 7 μήνες  άρχισε να υλοποιεί το Κυβερνητικό της Πρόγραμμα, είχε αρχίσει να κάνει πράξη αυτά που υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό προεκλογικά και είδαμε τα πρώτα νομοθετήματα που προέβλεπαν μειώσεις και αναδιανομές φόρων στον ΕΝΦΙΑ, στην φορολογία των επιχειρήσεων και στους φόρους επιτηδεύματος, τότε ενέσκηψε η πανδημία που τα άλλαξε όλα.

Κύριο μέλημα πλέον της Κυβέρνησης ήταν η προστασία της Δημόσιας Υγείας αφ΄ ενός και αφ’ ετέρου  η προσπάθεια να κρατηθεί ζωντανός ο παραγωγικός ιστός της χώρας.

Το καλό είναι ότι η κοινωνία εμπιστεύεται την Κυβέρνηση.

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Η αντιμετώπιση της πανδημία στην χώρα μας σε γενικές γραμμές εξελίχθηκε καλά.  Μπορεί να έγιναν και κάποια λάθη, τουλάχιστον στην αρχή, αλλά κλήθηκε όχι μόνον η χώρα μας αλλά η παγκόσμια κοινότητα να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

Το αποτέλεσμα για την χώρα μας θεωρείται εξαιρετικά θετικό, αφού ανταποκριθήκαμε καλύτερα ακόμα και από πολύ συγκροτημένες ευρωπαϊκές χώρες.

Όταν ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια κανείς δεν πίστευε ότι η Ελλάδα, με τις γνωστές ελλείψεις και ιδεοληψίες, θα τα  κατάφερνε να ανταποκριθεί στις πρωτόγνωρες αυτές απαιτήσεις.

Κανείς δεν πίστευε ότι το ΕΣΥ θα άντεχε.  Και όμως άντεξε και έμεινε όρθιο.

Έγιναν πράγματα που δεν είχαν γίνει ποτέ στην Μεταπολίτευση.

Και στον Νομό μας έγιναν και γίνονται αρκετά στον Τομέα της Υγείας, είτε αυτά αφορούν το Νοσοκομείο μας, είτε τα Κέντρα Υγείας.

Πέρα από τις δράσεις εκσυγχρονισμού διαφόρων λειτουργικών υποδομών που έγιναν, και αναφέρω την τοποθέτηση του νέου αξονικού τομογράφου, την πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, ή σε 24ωρη βάση λειτουργία των Κέντρων Υγείας.

Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι το Υπουργείο Υγείας  ήδη σχεδιάζει το ΕΣΥ της νέας εποχής, στην μετά τον covid  περίοδο, με ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Ο σκοπός είναι αντί οι πολίτες να πηγαίνουν κατευθείαν στο Νοσοκομείο, να μπορούν να εξυπηρετηθούν  στα Κ.Υ., στις ΤΟΜΥ, στα αγροτικά, περιφερειακά και δημοτικά ιατρεία.

Ο μεγάλος πλέον στόχος είναι η αναβάθμιση του ΕΣΥ σε επίπεδο κτιριακό, ενεργειακό και ψηφιακό παράλληλα με ένα μεγάλο πρόγραμμα  που θα αφορά τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις που ήδη χρηματοδοτείται με 1 δις ευρώ για τα επόμενα 5 χρόνια.

Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να μειωθεί η θνητότητα, η νοσηρότητα, να δοθεί ανάσα στο ΕΣΥ και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών.

Σχολιασμός του νέου Νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Είναι σε όλους μας ακόμα νωπές οι μνήμες από τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου του 2019 και τα προβλήματα που δημιούργησε η εφαρμογή του Νόμου της «απλής αναλογικής».

Παρακολουθήσαμε όλοι  τις κάτω από το τραπέζι συμφωνίες μεταξύ ακόμα και αντίπαλων Παρατάξεων, τους εμφανείς ή αφανείς εκβιασμούς για ανάληψη θέσεων και ρόλων στα Συμβούλια, την ομηρία Δημάρχων και Περιφερειαρχών που δεν μπορούσαν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Με τον Νόμο που ψηφίσαμε, εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η εκπλήρωση της αποστολής προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Επανέρχεται η κυβερνησιμότητα στην Αυτοδιοίκηση, έτσι ώστε να λαμβάνονται γρήγορες αποφάσεις,  να υλοποιείται το Πρόγραμμα  που έχουν εγκρίνει οι πολίτες με την ψήφο τους και να αξιοποιούνται χωρίς ιδεοληψίες και αναστολές όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν.

Για τα Κάστρα της Πρέβεζας

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι τα Κάστρα μας είναι παντελώς εγκαταλειμμένα, διαβρωμένα κτιριακά, στα όρια της κατάρρευσης σε πολλά σημεία.

Και το λέω αυτό με πόνο ψυχής, γιατί για πολλά χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα για την αξιοποίηση αυτών των μνημείων, με τον ιστορικό και πολιτιστικό  πλούτο, που θα βελτίωναν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, την εικόνα της πόλης, αλλά θα ήταν και πόλος τουριστικής έλξης.

Έχω την άποψη ότι τα Κάστρα ανήκουν στους πολίτες και προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να στοχεύουν όλες  οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις.

Για τον Τουρισμό

Τώρα που χάρις στον εμβολιασμό της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου μας, ανατρέπονται σιγά – σιγά σχεδόν όλα τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας και η οικονομία αργά αλλά σταθερά ξαναπαίρνει μπροστά, μπορούμε να πιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε πριν την πανδημία.

Πιστεύω ότι η τουριστική χρονιά εφέτος θα είναι μια καλή χρονιά, ιδιαίτερα για τον Νομό μας που – χάρις στην προσοχή και την πειθαρχία που επέδειξαν οι συμπολίτες μας -  κατόρθωσε να είναι ένας Νομός, ουσιαστικά χωρίς COVID.

Τα κρούσματα ήταν από ελάχιστα ως ανύπαρκτα και αυτό αποτελεί θελκτικό σημείο αναφοράς για όλους εκείνους που θέλουν να κάνουν ασφαλείς διακοπές.

Η καθαρότητα των θαλασσών μας, η  ποιοτική φιλοξενία των ξενοδοχείων μας και των καταλυμάτων μας, η υγειονομική ασφάλεια και όλα όσα διαχρονικά προσφέρει ο Νομός μας , δεν μπορεί παρά να μας δημιουργούν προσδοκίες για μια καλή τουριστική περίοδο που τόσο ανάγκη έχει η τοπική οικονομία.

Επί των δηλώσεων του Δημάρχου Πρέβεζας κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο οποίος ανέφερε (Ο Δήμαρχος ξέρετε ότι είναι πολύ πιο πάνω και από τον Αντιπεριφερειάρχη και από τον Περιφερειάρχη και στο ίδιο επίπεδο του Βουλευτή και μη σας πω και παραπάνω”.

Οφείλουμε όλοι να είμαστε  προσεκτικοί, ανταποκρινόμενοι με την απαιτούμενη σύνεση σ’ αυτό που ταχθήκαμε να υπηρετήσουμε!

Ακούστε την συνέντευξη στο ηχητικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου