Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιουνίου 22, 2021

Συνέντευξη του Προέδρου της ΕΤΑΔ, Αντώνη Μπέζα στο ΒΗΜΑ για το Σούλι


Συνέντευξη στους δημοσιογράφους Γιώργο Γιαννάκη και Σπύρο Θεμελή, στην εκπομπή «Βήμα για 2» της «ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» Ιωαννίνων, παραχώρησε ο Πρόεδρος της ΕΤΑΔ, Αντώνης Μπέζας με αντικείμενο συζήτησης το Σούλι.

Όπως αναφέρει ο κος Μπέζας :

"Κατέθεσα στο δημόσιο διάλογο συγκεκριμένη πρόταση για το Σούλι, από πραγματική αγάπη για τον τόπο επειδή διαπίστωσα ότι από την πλευρά μας, σαν Θεσπρωτοί, δεν παρουσιάσαμε, με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την παλιγγενεσία, ένα συγκεκριμένο και οραματικό πλαίσιο διεκδικήσεων. Επιπλέον, γιατί πιστεύω ότι πρέπει να φύγουμε από τη λογική των τοπικών έργων «κατόπιν ενεργειών μου», που ούτως ή άλλως είναι υποχρεωμένοι ο Δήμος ή η Περιφέρεια να εκτελέσουν. Χρειαζόμαστε κάτι άλλο. Ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει οργανωμένα, στοχευμένα και να είναι μεγάλο και αντάξιο του Σουλίου και της προσφοράς του.

-Το Σούλι θα μπορούσε θα γίνει ένα καινούργιο «Μέτσοβο». Αυτό είναι ένα όραμα! Όπου η ιστορία και η παράδοση θα μπορούσαν να συνδυαστούν με την τοπική ανάπτυξη, την κτηνοτροφία, τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και τον τουρισμό. Και παράλληλα, το ευρωπαϊκό και εθνικό σύμβολο της αντίστασης και της ελευθερίας που είναι το Σούλι, να «συνδεθεί» με το μύθο από τα Ομηρικά έπη του Αχέροντα και της Αχερουσίας.

-Δεν παραγνωρίζω το έργο κανενός. Να προσθέσω θέλω στην κοινή προσπάθεια. Ορισμένα από αυτά που προτείνω, γνωρίζω ότι έχουν ξεκινήσει να δρομολογούνται. Γίνονται όμως αποσπασματικά και δεν εντάσσονται στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό που περιγράφω. Όσον αφορά στο συνέδριο του Δήμου Ιωαννιτών για τον Αλή πασά, δεν είμαι εγώ που θα ζητήσω να απαγορευτεί. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να οργανώσει ότι θέλει. Εγώ δεν λέω αυτό «που δεν πρέπει να γίνει», προτείνω όμως αυτό, που κατά την άποψή μου, «πρέπει να γίνει» για το Σούλι και τους αγώνες των Σουλιωτών."

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου