Οι γεύσεις και τα προϊόντα της Ηπείρου βρέθηκαν στο επίκεντρο του 1ου γαστρονομικού φεστιβάλ που έγινε στην Πρέβεζα που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής, με στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και των διαδικασιών παρασκευής τους, καθιστώντας την επίσκεψη στην Ήπειρο μια συνολικά ξεχωριστή εμπειρία, την προώθηση της τοπικής κουζίνας και την προβολή του προορισμού.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας και θεματικό αντιπεριφερειάρχη τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου Στράτο Ιωάννου πρόκειται για μια πρωτοβουλία, με στόχο να γίνει θεσμός, που σκοπό έχει να αναδείξει τη γαστρονομία της Ηπείρου και να την παντρέψει ως τουριστικό προϊόν, αφού η Ήπειρος έχει έναν απίστευτο πλούτο γαστρονομικών διαδρομών, υλικών και προϊόντων. Ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού του Δήμου Πρέβεζας Λεωνίδας Αργυρός σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η Πρέβεζα πρόκειται για μια περιοχή με πλούσια γαστρονομική παράδοση και ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα. Όπως εξήγησε η διευθύντρια Τουρισμού της περιφέρειας Ηπείρου Ιουλία Μαρκούλα,η προβολή της Ηπείρου, ως προορισμού τεσσάρων εποχών ενισχύεται με το φεστιβάλ γαστρονομίας αναδεικνύοντας παράλληλα τα τοπικά προϊόντα αλλά και την πολιτιστική της ταυτότητα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου