Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Ιουλίου 30, 2021

Ξεχωριστή προοπτική τουριστικής προβολής της Πρέβεζας, μέσω του «1st DIGITAL BEACH SUMMIT»


H εισήγηση του Δημάρχου και Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, κου Γεωργάκου  για το επικείμενο συνέδριο στην Πρέβεζα .

Σύντομη Περιγραφή “1st Digital Beach Summit” 

To «1st DIGITAL BEACH SUMMIT» το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Πρέβεζας στις 3-4 Σεπτεμβρίου 2021, αποτελεί ένα καινοτόμο συνέδριο που διοργανώνεται  μέσα στο φυσικό στοιχείο και σε εξωτερικό περιβάλλον  και το οποίο θα αποτελέσει τη δημόσια πλατφόρμα διαλόγου με επίκεντρο τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή μέσα σε ένα πράσινο περιβάλλον.

Στην περιοχή αναμένονται ειδικοί επιστήμονες, επαγγελματίες του κλάδου, προσωπικότητες κύρους, εκπρόσωποι της κυβέρνησης και φορέων καθώς και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και κυρίως οι φίλοι και οι φίλες της ψηφιακής τεχνολογίας κάθε ηλικίας και γνωστικού επιπέδου για την παρουσίαση της ψηφιακής μετάβασης τόσο στο δημόσιο όσο και στην αγορά.

To «1st DIGITAL BEACH SUMMIT» διοργανώνεται ως ο ιδανικός και δυναμικός συνδυασμός του SMART και του GREEN, με ξεχωριστή προοπτική τουριστικής προβολής  της περιοχής μας

Ιστορικό ανάπτυξης 2020- 2021

Η Δημοτική Αρχή είχε σχεδιάσει και αναπτύξει από το 2020 την αρχική πρόταση του project ενός καινοτόμου ψηφιακού συνεδρίου στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020, για το οποίο και είχε εξασφαλίσει τις αρχικές απαιτούμενες αιγίδες και συνεργασίες από τα αρμόδια Υπουργεία και Φορείς

SMART & GREEN: Η Πράσινη και η Ψηφιακή Μετάβαση οι βασικοί πυλώνες του Ταμείου Ανάκαμψης της Ε.Ε, του ΕΛΛΑΔΑ 2.0 και του ΕΣΠΑ 2021-2027

Έχουμε ήδη εισέλθει στη λεγόμενη από τα διεθνή φόρα και τις ευρωπαϊκές επιταγές «ψηφιακή δεκαετία»  σε  μία ολοκληρωμένη Ψηφιακή Πυξίδα η οποία να καθορίζει τις συγκεκριμένες ψηφιακές φιλοδοξίες της ΕΕ για το 2020- 2030. Κάτι ανάλογο με την εθνική στρατηγική 2020-2030. Όλο το πλαίσιο της ψηφιακής μετάβασης στην στρατηγική ανάπτυξη συμβαδίζει και «συναναπτύσσεται» με την πράσινη μετάβαση όπου από την ανακοίνωση για μια Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και τους πολίτες της από το 2019.

Σε συνέχεια όλων αυτών, στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Σταθερότητας «Ελλάδα 2.0» όπου κυριαρχεί η ψηφιακή μετάβαση η οποία μαζί με την πράσινη μετάβαση αποτελούν τους δύο από τους τέσσερις βασικούς πυλώνες του σχεδίου.

Ανάλογη δυναμική αλλά υψηλή ποσόστωση ως προς το σύνολο του συνολικού ύψους 26,2 δις υπάρχει για τους πυλώνες  SMART & GREEN και στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Ανάλυση concept «1st Digital Beach Summit»

Σήμερα το 2021, στην αρχή της εποχής του 5G αλλά και της όλο και πιο έντονης θετικά αλλά και ποσοτικά εισόδου της ψηφιακής μετάβασης στην καθημερινότητά μας, η οποία επιτεύχθηκε αλλά και επιταχύνθηκε σε ρυθμούς ρεκόρ είτε στις δημόσιες είτε στις ιδιωτικές συναλλαγές και επαγγελματικές και κοινωνικές δράσεις μας, η έναρξη και η ανάπτυξη ενός ανάλογου συνεδρίου γίνεται στο πιο ιδανικό ίσως timing.

Τουριστική προβολή συνεργασία με τον ΕΟΤ & αειφόρος τουρισμός

Η μοναδικότητα της εικόνας που θα αποδώσει το «1st DIGITAL BEACH SUMMIT» ως συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο πράσινο και δίπλα στο γαλάζιο του Ιονίου πελάγους με φόντο το μοναδικό ηλιοβασίλεμα που προσφέρει η περιοχή καθώς και η καινοτομία της αξιοποίησης της ιδέας για εναλλακτικό συνεδριακό τουρισμό σε συνδυασμό με την παρουσίαση των ανεξάντλητων προτάσεων απόλαυσης του παζλ για ένα αειφόρο τουρισμό που προσφέρει η Πρέβεζα οδήγησαν στη συνεργασία με το ΕΟΤ.  

 Αιγίδες – Συνεργασίες

·        ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

·        ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

·        ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

·        ΕΟΤ

·        ΚΕΔΕ

Χορηγική υποστήριξη

Το «1st DIGITAL BEACH SUMMIT» κυρίως της μοναδικότητας της ιδέας ανάπτυξής του αλλά και σε συνέχεια του κύρους των Υπουργείων και φορέων που του απέδωσαν τις αιγίδες τους, έχει προκαλέσει το σχετικό αρχικό ενδιαφέρον εταιρειών του κλάδου που επιθυμούν να συμμετάσχουν και να παρουσιάσουν τα έργα τους και τις ψηφιακές υπηρεσίες, λύσεις και εφαρμογές τους, διαμέσου του συνεδρίου.

Επαγγελματική διοργάνωση από εξειδικευμένους επαγγελματίες

Η διοργάνωση και μάλιστα μιας καινοτόμας ιδέας ενός συνεδρίου όπως αποτελεί το «1st DIGITAL BEACH SUMMIT» σε συνδυασμό με την υψηλή ευθύνη που φέρει ο Δήμος από τις αιγίδες κύρους των Υπουργείων και των σημαντικών φορέων απαιτεί την άρτια και επαγγελματική διοργάνωση με μεγάλη ανάλογη εμπειρία και τεχνογνωσία από επαγγελματίες του είδους στη διοργάνωση μεγάλων συνεδρίων. Η απαραίτητη αυτή συνεργασία θα αποφέρει το σωστό θεμιτό αποτέλεσμα Ο Δήμος Πρέβεζας δεν διαθέτει την ανάλογη δυναμική ούτε σε ανθρώπινο δυναμικό ούτε σε τεχνογνωσία και εμπειρία και οφείλει να συνεργαστεί με καταξιωμένους πανελλαδικά επαγγελματίες του χώρου ώστε να διασφαλίσει την άριστη διοργάνωση προ, κατά καθώς και άμεσο διάστημα μετά το πέρας του «1st DIGITAL BEACH SUMMIT».

Agenda – ομιλητές και θεματικές ενότητες 1st Digital Beach Summit

Θεματικές ενότητες του συνεδρίου:

1. Το 5G στην Ελλάδα – Η Επόμενη ημέρα

2. Ψηφιακή Διακυβέρνηση στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

3. Η νέα εποχή και οι προκλήσεις για τις αναπτυσσόμενες έξυπνες πόλεις -

Πρακτικές στην ΑΤ 8 του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»

4. Οι ψηφιακές εφαρμογές στην Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό και τις

Κοινωνικές Δράσεις

5. Smart & Green, οι σύμμαχοι της επιτυχίας στο μέλλον

6. Digitalization, Virtual Learning & Skills Αssessment

7. Ψηφιακές Εφαρμογές και προώθηση βιώσιμου βιωματικού τουρισμού

8. Ψηφιακή Υγεία

Worksshops

Στο συνέδριο θα διεξαχθούν και εξειδικευμένα works shops ενημέρωσης και εκπαίδευσης των εγγεγραμμένων συνέδρων καθώς και σε τοπικούς επιχειρηματίες τόσο στη θεματική των ψηφιακών λύσεων στον τουρισμό, τις ψηφιακές τεχνικές δεξιότητες, τη νέα εποχή του 5G και των ψηφιακών εφαρμογών στην υπηρεσία των πολιτών.     

Επικοινωνιακή Στρατηγική

Εκτός από τους επαγγελματίες της διοργάνωσης το «1st DIGITAL BEACH SUMMIT» όπως είθισται θα πλαισιωθεί από καταξιωμένους πανελλαδικά επαγγελματίες δημοσιογράφους της τηλεόρασης και μεγάλων πανελλαδικών ΜΜΕ με ανάλογη εμπειρία σε ανάλογα συνέδρια.

Κεντρικός χορηγός επικοινωνίας έχει οριστεί το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων καθώς και θα υπάρξει συνεργασία με διεθνή πρακτορεία.

Στο πλαίσιο της ανάγκης επικοινωνίας του «1st DIGITAL BEACH SUMMIT» στην περιοχή θα τρέξει ειδική καμπάνια ενημέρωσης στα τοπικά ψηφιακά ΜΜΕ radio

Προσφορά στην τοπική αγορά και κοινωνία

Η ανάπτυξη του «1st DIGITAL BEACH SUMMIT» ακόμα και υπό τους περιορισμούς που επιβάλει η εποχή μας θα αποτελέσει μία ανερχόμενη δυναμική ανάπτυξης στην τοπική αγορά και κοινωνία. Με πάνω από 200 επισκέπτες ομιλητές, εκπροσώπους εταιρειών και χορηγών, διοργανωτές και συντελεστές αλλά και συνέδρους από όλη την Ελλάδα, αναμένεται με την εξέλιξή του να αποτελεί μία νέα δυναμική στις αρχές του Σεπτεμβρίου τόσο για τις τουριστικές όσο και για τις εμπορικές επιχειρήσεις στο Δήμο μας.

Project αναπτυξιακής εξωστρέφειας

Μία άλλη σπουδαία προοπτική  αποτελεί και η διεθνής παρουσίαση και προβολή του τόπου μας, είτε μέσα από την επικοινωνία που θα γίνει από τη διοργάνωση του συνεδρίου είτε διαμέσου των εταιρειών ψηφιακών μέσων διαμέσου των δικών τους δικτύων ανά τον κόσμο. Αρκεί μία ανάρτηση και μία ανακοίνωση από τη Google, Microsoft, Cisco, IBM, Sigfox στα διεθνή τους κοινωνικά δίκτυα και η μαγική εικόνα που θα αποφέρει το συνέδριο θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.

    Μελλοντική δυναμική ανάπτυξης εθνικής & διεθνούς εμβέλειας

Το «1st DIGITAL BEACH SUMMIT» ως απόλυτος συνδυασμός του SMART & GREEN στη δεκαετία της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης που μπήκαμε και ιδιαίτερα στη μετά COVID 19 εποχή, αποτελεί μία ξεχωριστή αφετηρία μιας σπουδαίας δυναμικής προς αξιοποίηση από το Δήμο μας με πολλαπλά οφέλη και ιδίως για τους νέους μας. Με την έναρξη του «1st DIGITAL BEACH SUMMIT» βάζουμε τα θεμέλια ώστε να αναπτύξουμε ένα διεθνές γεγονός στο Δήμο μας για την επόμενη δεκαετία ακόμα και με θεματική εναλλαγή ανά έτος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου