Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιουλίου 26, 2021

Σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό - κινδυνεύει να μην υλοποιηθεί ποτέ ένα έργο ζωτικής σημασίας


Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε πρόσφατα πως ούτε και φέτος δεν θα ολοκληρωθεί η μελέτη για τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό.

Ο Γενικός Διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών υπέγραψε την έγκριση παράτασης της συνολικής προθεσμίας για την ολοκλήρωση της μελέτης που αφορά το συγκεκριμένο έργο έως τον Ιούνιο του 2022.

Ποιος είναι ο λόγος; Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου, απαιτείται κι άλλος χρόνος για τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις αλλά και για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν την παράκαμψη Φιλιππιάδας.

Προφανώς τα προβλήματα αυτά αγνοούσε ο αρμόδιος Υπουργός, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Σύριζα Αιτωλοακαρνανίας Γιώργου Βαρεμένου, το Φεβρουάριο του 2020, υπογράμμισε ότι «έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία σύναψης σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου εκτιμώντας ότι η δημοπράτησή του έργου θα έχει επιτευχθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021».

Μετά τα παραπάνω όλοι πλέον αντιλαμβάνονται πως το σοβαρό ενδεχόμενο οριστικής παραπομπής της μελέτης στις ελληνικές καλένδες, είναι πλέον παραπάνω από ορατό και κινδυνεύει να μην υλοποιηθεί ποτέ ένα έργο ζωτικής σημασίας για την Πρέβεζα.

Πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να αντιληφθούν πως η πόλη μας είναι η μοναδική σε όλη την Ήπειρο που δεν έχει διέξοδο σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο γεγονός που αποτελεί τεράστια τροχοπέδη στον οποιονδήποτε αναπτυξιακό σχεδιασμό της.

Όλοι οι φορείς της πόλης πρέπει να συ στρατευθούν στην κατεύθυνση της άσκησης πολιτικής πίεσης προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αλλά και την Περιφέρεια Ηπείρου, και το συγκεκριμένο θέμα να αποτελέσει θέμα σύγκλησης έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου όπου για μια ακόμη φορά θα αναδειχθεί η μέγιστη αναγκαιότητα υλοποίησης της σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό .

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Στροφής στο Μέλλον»

Ευκλείδης Φονταράς

Βασίλης Κωστούλας

Αθανάσιος Ανωγιάτης

Παναγιώτης Λελοβίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου