Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 18, 2021

Πρέβεζα: Μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις ο Δήμαρχος

Γράφει ο Βασίλης Ιωάννου

Επειδή κάποιοι μπορεί ακόμη να μην έχουν αντιληφθεί, θα υπενθυμίσω ότι ήδη η πρώτη διετία των Αυτοδιοικητικών Αρχών έχει ολοκληρωθεί, και μάλιστα σε πολλούς Δήμους της χώρας έχουν πραγματοποιηθεί οι δημόσιοι απολογισμοί, σύμφωνα και με τις προβλέψεις του νομοθέτη.

Στον Δήμο Πρέβεζας, ο εν λόγω απολογισμός των πεπραγμένων για τα 2 πρώτα έτη, θα πραγματοποιηθεί παρουσία φορέων και πολιτών, σε ειδική συνεδρίαση τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, είτε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας, είτε στο Βοτανικό Κήπο, ανάλογα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ίδια συνεδρίαση, εκτός του απολογισμού θα παρουσιαστεί από τον Δήμαρχο το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (2020-2024), με το οποίο, όπως δημόσια ισχυρίζεται, σχεδιάζεται "Η ΠΡΕΒΕΖΑ του ΑΥΡΙΟ" !!! 

Πρόκειται για ένα σχέδιο, που έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση και κυρίως χωρίς την ουσιαστική συμβολή σ’ αυτό των φορέων και των πολιτών, αφού η Δημοτική Αρχή επέλεξε να το θέσει σε διαβούλευση μέσα στο κατακαλόκαιρο !!!! 

Θα έχουμε την ευκαιρία, μετά το δημόσιο απολογισμό, να κάνουμε τις παρατηρήσεις και να πούμε τη γνώμη μας, σε όσα θα ακουστούν. 

Πέρασε λοιπόν η πρώτη διετία και θα πρέπει όλοι να αναγνωρίσουμε, ότι οι συνθήκες δεν ήταν καθόλου ευνοϊκές για την Αυτοδιοίκηση. Προσωπικά θα τις χαρακτήριζα δύσκολες και πρωτόγνωρες, καθώς η υγειονομική κρίση κατάφερε να ανατρέψει και σχεδιασμούς και προτεραιότητες... 

Παρά ταύτα, οι 28 μήνες που έχουν μεσολαβήσει από τις εκλογές του 2019, ήταν χρόνος ικανός για τους πολίτες, για να βγάλουν τα πρώτα χρήσιμα συμπεράσματα για τη λειτουργία, την αποτελεσματικότητα και τη διαχειριστική ικανότητα των Δημοτικών Αρχών, αλλά και για την τήρηση των προεκλογικών τους δεσμεύσεων.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Γεωργάκος, σε πρόσφατη συνέντευξή του, έδωσε μια πρόγευση του απολογισμού, δηλώνοντας ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το μέχρι τώρα έργο του!!! Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι ήδη “έχει υπερκαλύψει το 60% των προεκλογικών του υποσχέσεων”, χωρίς βέβαια να μας πει ποιες είναι αυτές, ενώ σε κάθε ευκαιρία δηλώνει “βέβαιος ότι στο τέλος της τετραετίας, το έργο του θα κριθεί θετικά από τους πολίτες”… “Έτσι είναι, αν έτσι νομίζεις”, απαντούν με τον τίτλο του γνωστού θεατρικού έργου του Λουίτζι Πιραντέλλο οι δημότες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχουν διαφορετική γνώμη για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής. 

Σε κάθε περίπτωση είμαστε στο Σεπτέμβριο, το μήνα που δίνεται η δυνατότητα στους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες, να προχωρήσουν σε στοχευμένες αλλαγές στα πρόσωπα, να διορθώσουν αδυναμίες και αρρυθμίες που παρουσιάστηκαν στο προηγούμενο διάστημα και να διατάξουν τους συνεργάτες τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας, πιστός στο δόγμα που προανέφερα, ότι «όλα πάνε καλά», δεν έκανε καμιά αλλαγή στους αντιδημάρχους, αφήνοντας όμως να διαρρεύσει ότι θα γίνουν σημαντικές αλλαγές τον Νοέμβριο. 

Αλλαγές δηλ. στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς στον νυν Πρόεδρο χρεώνεται το κακό κλίμα και οι εντάσεις στις συνεδριάσεις του ΔΣ, στα μέλη που απαρτίζουν τις Επιτροπές και κυρίως στα Διοικητικά Συμβούλια του Λιμενικού Ταμείου, της ΔΕΥΑ, κλπ. 

Σημειώνω βέβαια ότι τίποτε δεν έχει “κλειδώσει” μέχρι στιγμής, γιατί όπως πληροφορούμαι ο Δήμαρχος δέχεται έντονες πιέσεις και όχι μόνο από Δημοτικούς Συμβούλους και των δύο παρατάξεων που τον στηρίζουν και προσπαθεί να βρει τις αναγκαίες ισορροπίες … 

Άνθρωποι που γνωρίζουν “πρόσωπα και καταστάσεις” με πληροφορούν ότι ο κ. Γεωργάκος αδυνατεί μέχρι στιγμής να λύσει το δύσκολο σταυρόλεξο που έχει μπροστά του, καθώς διαπιστώνει ότι μια λάθος απόφαση ενδεχομένως να δημιουργήσει ντόμινο εξελίξεων στην παράταξή του, με κίνδυνο να βρεθεί προ εκπλήξεων… 

Βέβαια αν ο Δήμαρχος, σέβεται το θεσμικό του ρόλο, θα πρέπει να λάβει τις αποφάσεις που είναι προς το συμφέρον του Δήμου, όσο δύσκολες κι αν είναι αυτές.

Διαφορετικά θα θεωρηθεί και δικαίως, ότι τελεί υπό καθεστώς ομηρίας, κάτι που θα είναι πολύ αρνητικό για τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής στα επόμενα 2 χρόνια. 

Ευχόμαστε να πάρει τις σωστές αποφάσεις…

1 σχόλιο:

  1. Ουραγοί σε όλα τραγικοί και σαν δημοτική παράταξη και δυστυχώς και η αντιπολίτευση τα ίδια
    ...κιτς προσπάθειες ανάδειξης της πόλης(με χορεύτριες και χταπόδια).
    Την καυτή πατάτα της ανάδειξης της μοναδικότητας της πόλης δεν την ακουμπάνε καν (Νικόπολη).
    Στις οδικές προσβάσεις καμία προσπάθεια, πρέπει να είμαστε η μοναδική πόλη στην Ευρώπη χωρίς πρόσβαση (αρκεί να δεις τις εισόδους στην πόλη απ'όπου και αν έρθεις Βόνιτσα,Λούρος κτλ κτλ),καμία συμμετοχή σε κανένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και ενεργειακής αναβάθμισης.
    Το μόνο που κάνει ο δήμος είναι να μαζεύει τα σκουπίδια...και αυτό δεν γίνεται με 5νθημερη εργασία αν θες να χαρακτηριστεις τουριστικός προορισμός..
    Δυστυχώς υπάρχουν μικρότεροι δήμοι τριγύρω μας ,όπως η Ιθάκη και ζηρος,που μας έχουν βάλει τα γυαλιά 👓👓👓

    ΑπάντησηΔιαγραφή