Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 26, 2021

ΠΡΕΒΕΖΑ: Παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Γ.Αμυρά πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ερμηνείας


Παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 25/9 τα εγκαίνια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ερμηνείας και Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου-Λευκάδας, στην Πρέβεζα.

Ν'αναφέρουμε πως το κέντρο στεγάζεται στο κτίριο του πρώην Ναυτικού Μουσείου που παραχώρησε ο Δήμος Πρέβεζας, ενώ η διαμόρφωση και ο εξοπλισμός του Κέντρου χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020.




Tην εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Φορέα, κος Κουτσικόπουλος και στη συνέχεια ακολούθησαν σύντομες ομιλίες - χαιρετισμοί .



Όπως σημείωσε ο κος Αμυράς, πρόκειται για ένα κέντρο καινοτόμο που αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες και διαδραστικά μέσα, συμβάλλοντας στον περιβαλλοντικό εγγραματισμό των πολιτών τονίζοντας ότι συμβάλλει στην ανάδειξη ενός σημαντικού οικοτόπου της Ευρώπης, όπως είναι αυτός που Αμβρακικού.

Ο κ. Αμυράς αναφέρθηκε εκτενώς στην κλιματική κρίση που χτυπά τον πλανήτη και την χώρα μας επισημαίνοντας την ανάγκη λήψης μέτρων. Στην κατεύθυνση αυτή η Ελλάδα θα αξιοποιήσει κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου υπογράμμισε ότι ο Φορέας Αμβρακικού έχει να επιδείξει ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο αναγνωρίζεται πλέον από τους πολίτες.

Το Κέντρο θα παρέχει σημαντική γνώση σε κατοίκους της περιοχής αλλά και σε επισκέπτες, τόνισε ο κ. Ιωάννου.

Το κτίριο παραχωρήθηκε από τον Δήμο Πρέβεζας και ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος τόνισε ότι το Κέντρο μπορεί να αποτελέσει ένα ζωντανό κύτταρο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Ο Δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης τόνισε την ανάγκη ολιστικής αντιμετώπισης του Αμβρακικού με ένα δεκαετές πρόγραμμα που θα υλοποιείται σε συνέχεια και συνέπεια.



Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρέβεζας, κος Χρυσόστομος. Νωρίτερα είχε προηγηθεί ξενάγηση στους χώρους του Κέντρου από τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου-Λευκάδας.






Την εκδήλωση μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλ.Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, Στ. Ιωάννου, ο Θεμ.Αντιπεριφερειάρχης, Χρ. Γούσης, οι Δήμαρχοι Πρέβεζας και Άρτας, κ.κ.Γεωργάκος και Τσιρογιάννης, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΦΥΠΕΚΑ, Ιωάννης Μητσόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Λούρου, Ν.Παγγές, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Δημ.Παππάς, ο Προιστάμενος της κτηνιατρικής υπηρεσίας, κος Αυγέρης κ.α.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου