Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2021

ΠΡΕΒΕΖΑ: Επιστροφή των μαθητών με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα


Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα το πρωί στα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σ’ όλη η χώρα.

Οι μαθητές/τριες προσήλθαν στις σχολικές μονάδες στις 08:15′ και παρέμειναν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου.

Ενάμιση χρόνο από την έναρξη της πανδημίας και μετά την πολύμηνη τηλεκπαίδευση, στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι τα μαθήματα να πραγματοποιηθούν στο φυσικό τους χώρο, στο σχολείο. Με «όπλο» τον εμβολιασμό και τους εντατικούς ελέγχους, σκοπός είναι μια ασφαλής σχολική χρονιά.

Με μάσκες, αρνητικά self test και αντισηπτικά επέστρεψαν οι μαθητές στα σχολεία. Νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σε όλη η χώρα υποδέχθηκαν τα παιδιά με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα σε πλήρη εφαρμογή.

Σήμερα πέρα από τον αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις οδηγίες για τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του COVID-19, την ορθή χρήση της μάσκας, την εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος, τη διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά θρανίο και τη γενικότερη λειτουργία του σχολείου.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί προσήλθαν στις σχολικές μονάδες με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού self test, για τους μαθητές, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο, ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ για τους εκπαιδευτικούς, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) με ευθύνη και κόστος του εργαζομένου.

Με πιστοποιητικά εμβολιασμού και βεβαιώσεις αρνητικού self test στο χέρι ήταν οι γονείς των μικρών παιδιών που έφτασαν στα σχολεία νωρίς το πρωί.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου