Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 26, 2021

Την Τετάρτη οι αποφάσεις για τους δρόμους Κακαβιάς και Πρέβεζας


Η τύχη του οδικού άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς και η οδική σύνδεσης της Ιόνιας με την Πρέβεζα κρίνεται την ερχόμενη Τετάρτη σε σύσκεψη που θα γίνει στο Υπουργείο Υποδομών.

Στη σύσκεψη θα παραστεί ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν θα παραβρεθούν βουλευτές ή εκπρόσωποι άλλων φορέων όπως είχε γίνει προ ενάμισι έτους στο ίδιο Υπουργείο και για τα ίδια θέματα.

Στο διάστημα αυτό άλλαξαν λίγα πράγματα. Το Υπουργείο έκανε μπαλάκι στην Περιφέρεια την ολοκλήρωση της μελέτης για τον δρόμο Ιωαννίνων- Κακαβιάς, η οποία –σύμφωνα με δηλώσεις που έχουν γίνει- έχει ήδη συμπληρωθεί.

Όσο για την μελέτη σύνδεσης της Ιόνιας με την Πρέβεζα μόλις προχθές έγινε γνωστό ότι θα ολοκληρωθεί το τμήμα για την παράκαμψη Φιλιππιάδας και για το υπόλοιπο θα προκηρυχθεί νέα μελέτη.

Μετά την πόρτα που έπεσε και στα δύο έργα από  το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς δεν υπήρχε πολιτική βούληση για την υλοποίησή τους μοναδική χρηματοδοτική ευκαιρία αποτελεί το νέο ΕΣΠΑ.

Το ζητούμενο λοιπόν στην σύσκεψη της Τετάρτης είναι να ξεκαθαριστεί το τοπίο και να αποσαφηνιστεί η πρόθεση της πολιτείας σχετικά με την χρηματοδότηση των δύο οδικών αξόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου