Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Οκτωβρίου 24, 2021

ΠΡΕΒΕΖΑ: Στην περιοχή του Καναλακίου οι έρευνες για τον εντοπισμό του Βασίλη Παλαιοκώστα


Από τον Ιούνιο του 2009 έχει εξαφανισθεί ο Βασίλης Παλαιοκώστας με τις Αρχές να έχουν μεταφέρει τις έρευνές τους, την τελευταία διετία, στην ευρύτερη περιοχή Καναλακίου Πρέβεζας αλλά και σε χώρους κοντά στο Λεοντάρι Καρδίτσας, για τον εντοπισμό του 56χρονου καταζητούμενου, σύμφωνα με “Το Βήμα της Κυριακής”.

Η σύλληψη του Βασίλη Παλαιοκώστα θεωρείται πλέον η βασική προτεραιότητα των Αρχών Ασφαλείας, παρά τη φαινομενική αδράνεια του ποινικού τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, έχουν υπάρξει νεότερες αναφορές για διαμονή του σε περιοχή της Φθιώτιδας, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου πέρα από την Πρέβεζα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Με βασικό ενδιαφέρον των διωκτικών Αρχών τις ξαφνικές μετακινήσεις και τα ταξίδια αντιεξουσιαστών που θεωρείται ότι έχουν επαφές μαζί του, ορισμένοι από τους οποίους τον υποβοήθησαν σε ληστείες και απαγωγές. Με κύρια ένδειξη ότι ο εν λόγω ποινικός είναι πιθανόν να βρίσκεται στην Ελλάδα και τα σενάρια που έχουν διατυπωθεί για διαμονή του στη Βουλγαρία, στην Αλβανία, στη Ρουμανία και αλλού, έχουν προς το παρόν μικρότερες πιθανότητες επαλήθευσης.

Επιπλέον, έχει υπάρξει ενδελεχής έρευνα για τον τρόπο που συνέγραψε πιθανόν με τη βοήθεια γνωστού αναρχικού, το βιβλίο “Μια φυσιολογική ζωή”, που εκδόθηκε πριν από δύο χρόνια. Αντιθέτως, στελέχη της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι ο 56χρονος Βασίλης Παλαιοκώστας -παρά τα αναφερόμενα- δεν διατηρεί οποιαδήποτε επαφή με τον αδελφό του Νίκο που αποφυλακίστηκε προ μερικών ημερών από το σωφρονιστικό κατάστημα της Πάτρας και εδώ και περίπου 20 χρόνια είχαν διαφορετικές πορείες.

Με τους ίδιους αξιωματούχους να σημειώνουν ότι “κάθε ημέρα που περνά ίσως πλησιάζουμε ένα βήμα πιο κοντά στον Βασίλη Παλαιοκώστα” ο οποίος ας συμπληρωθεί ότι έχει επικηρυχθεί με 1.000.000 ευρώ μετά το παλαμικό αποτύπωμα που βρέθηκε στο δέμα-βόμβα που είχε σκοτώσει το 2010 στη λεωφόρο Κατεχάκη τον υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργο Βασιλάκη.

Το δικτυο υποστήριξης

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας έχει εξαφανισθεί από τον Ιούνιο του 2009, όταν απέδρασε για δεύτερη φορά – η πρώτη το 2006- με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τον Αλβανό κακοποιό Αλκέτ Ριζάι που συνελήφθη αργότερα στο Αλεποχώρι.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι και στις δύο αυτές αποδράσεις κύρια συμμετοχή είχαν συνεργοί του αλβανικού ποινικού που είχε κατηγορηθεί για “συμβόλαια θανάτου”, ενώ δεν υπήρχε καμία συνδρομή του Νίκου Παλαιοκώστα. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι την τελευταία 15ετία ο Βασίλης Παλαιοκώστας έχει ένα ισχυρό δίκτυο υποστήριξης και συνεργασίας με 7-10 αντιεξουσιαστές και ποινικούς, μέσω γνωριμιών στις φυλακές.

Με την αρωγή αυτού του δικτύου φαίνεται να προχώρησε στην απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη το 2008, είχε προμηθευθεί οπλισμό, αλλά προχωρούσε και σε ληστρικές επιδρομές. Το ίδιο “δίκτυο” συνεργών του Βασίλη Παλαιοκώστα εκτιμά η ΕΛΑΣ ότι οργάνωνε κι άλλες απαγωγές, συμμετείχε σε ένοπλες οργανώσεις όπως η “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών”, που είχε προχωρήσει σε πολλές επιθέσεις ή είχαν ενταχθεί στους περιώνυμους “ληστές του Διστόμου” οι οποίοι την περίοδο 2012-2015 είχαν προχωρήσει σε τουλάχιστον 15 ληστείες τραπεζών. Μέρος αυτής της ομάδας αναρχικών φαίνεται να συμμετείχε, μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, στη φονική βομβιστική επίθεση στη Λεωφόρο Κατεχάκη το 2010.

Πηγή: Το Βήμα της Κυριακής/ enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου