Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Οκτωβρίου 27, 2021

Επίσημη επίσκεψη του Πρέσβη του Ισραήλ στο Δήμο Πρέβεζας


Σε συνέχεια της προσκλήσεως από το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νίκο Γεωργάκο, ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Γιόσι  Αμράνι, πραγματοποίησε την 27η Οκτωβρίου επίσημη επίσκεψη στην Πρέβεζα.

Τον Πρέσβη υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας στο Δημαρχείο πλαισιωμένος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Ιωάννη Δαρδαμάνη και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και αρμόδιο Διεθνών Σχέσεων κ. Λεωνίδα Αργυρό, καθώς και τον Ειδικό Σύμβουλο Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας κ. Δημήτριο Γερογιάννη.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα με τις δύο πλευρές να συνομιλούν για όλα τα πεδία συνεργασίας που υπάρχουν τόσο σε οικονομικά, πολιτιστικά και τουριστικά πεδία,  την ενδεχόμενη συμμετοχή στο επόμενο Digital Beach Summit 2022 του Δήμου Πρέβεζας, του Ισραήλ ως τιμώμενη χώρα, με εταιρείες αιχμής στη ψηφιακή μετάβαση και στις smart cities, όσο και για το θέμα της ανέγερσης του Μνημείου Μνήμης για την εβραϊκή κοινότητα η οποία σχεδόν ολοκληρωτικά εξολοθρεύτηκε από τους ναζί στο Ολοκαύτωμα, καθώς και της ανάδειξης της ιστορίας της κοινότητας.


Ο Δήμαρχος Πρέβεζας έδειξε στον Πρέσβη του Ισραήλ το νέο βίντεο τουριστικής προβολής του Δήμου Πρέβεζας και του προσέφερε μία γκραβούρα από το Aρχαίο Ωδείο της Νικόπολης και ένα καλάθι με εκλεκτά τοπικά προϊόντα.

Μετά από την επίσημη συνάντηση στο Δημαρχείο,  ο Πρέσβης κ. Γιόσι Αμράνι πάντα συνοδευόμενος από το Δήμαρχο και το επιτελείο, ξεναγήθηκε τόσο στην παλαιά πόλη της Πρέβεζας από την οποία και γοητεύθηκε από την αυθεντικότητα και την ομορφιά της, όσο και στην περιοδική έκθεση αρχειακού υλικού και κειμηλίων στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης "Γιάννης Μόραλης" για  την 109η Επέτειο Απελευθέρωσης της Πρέβεζας που διοργανώνει ο Δήμος με αναφορά στην τοπική εβραϊκή κοινότητα και επίσης στο σημείο ανέγερσης του Μνημείου για το Ολοκαύτωμα όπου εκεί οι ναζί συγκέντρωσαν την τοπική εβραϊκή κοινότητα για να την αποστείλουν στα ναζιστικά στρατόπεδα εξόντωσης.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με το επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο Δήμαρχος προς τιμήν του πρέσβη, με φρέσκα τοπικά αλιεύματα τα οποία και κέρδισαν τις θετικές κριτικές του Πρέσβη, με φόντο τα σκάφη στη μαρίνα και την παραλία της πόλης.

Οι δύο πλευρές έμειναν πολύ ικανοποιημένες από τη συνάντηση και εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η πολύ ουσιαστική, ειλικρινής και παραγωγική σχέση συνεργασίας που ξεκινά, συνάδει απόλυτα με την ήδη υπάρχουσα εξαιρετική σχέση των δύο κρατών και εθνών μας και θα αποφέρει μόνο θετικά αποτελέσματα προς κάθε κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου