Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Οκτωβρίου 23, 2021

Ήπειρος: Σύγκρουση μεταξύ Περιφέρειας – Δήμων για τα σκουπίδια


Νέο επεισόδιο στο ατελεύτητο  “σήριαλ” της διαμάχης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη ο οποίος με επιστολή του προς τα μέλη του Φορέα ζητά να απόσχουν από κάθε οργάνωση διαγωνιστικής διαδικασίας για τη μεταφορά των σκουπιδιών, αναβλήθηκε εν μέσω έντονων διαφωνιών η συνεδρίαση του ΦΟΣΔΑ για το θέμα αυτό.

Στην επιστολή του ο κ. Καχριμάνης υποστηρίζει ότι  ότι η διαδικασία εκ μέρους του ΦΟΣΔΑ είναι παράνομη και επισύρει πειθαρχικές ευθύνες καθώς αρμόδια για τη μεταφορά του υπολείμματος είναι η Περιφέρεια. Αναφέρει τέλος, ότι σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από τη διοίκηση του  εργοστασίου διαχείρισης  σκουπιδιών,  παρατηρούνται καθυστερήσεις στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων με συνέπεια τη συσσώρευση τους εντός της μονάδας.

Η διοίκηση του ΦΟΣΔΑ όρισε νέα συνεδρίαση και πλέον η αρμοδιότητα για τη μεταφορά των σκουπιδιών αποτελεί αντικείμενο διελκυστίνδας με περιβαλλοντικές συνέπειες και οικονομικές επιβαρύνσεις.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Κοινόν των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας που μίλησε στην ΕΡΤ Ηπείρου ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να αποδεχθεί την αρμοδιότητα του ΦΟΣΔΑ στη διαχείριση των σκουπιδιών και να άρει τις ενστάσεις που καθυστερούν τις διαδικασίες. Από την πλευρά του ο κ. Καχριμάνης μιλώντας στο σταθμό μας ανάφερε ότι οι Δήμαρχοι δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις προδιαγραφές του χρηματοδοτικού προγράμματος θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή απορρόφηση των κονδυλίων.

ertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου