Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021

Ήπειρος: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πέρασε η “Αθηνά”


Χωρίς να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα, πέρασε η κακοκαιρία “Αθηνά” από την Ήπειρο την Πέμπτη.

Καταπτώσεις λίθων σημειώθηκαν σχεδόν σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο της περιοχής, χωρίς όμως να υπάρξουν διακοπές κυκλοφορίας, ενώ μηχανήματα των Δήμων και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου αποκατέστησαν άμεσα την ομαλή κυκλοφορία.

“Δεν παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς η βροχή ήταν ισοκατανεμημένη μέσα στο 24ωρο”, δήλωσε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων ο Καθηγητής Μετεωρολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αριστείδης Μπαρτζώκας.

Με απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου για λόγους ασφαλείας η επαρχιακή οδός για Τζουμέρκα στο Μαυρολάγκαδο θα παραμείνει κλειστή μέχρι και την Δευτέρα, καθώς εκτελούνται έργα στο σημείο.

Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της Ηπείρου, μικρής όμως διάρκειας.

Κλειστή παρέμεινε η πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας- Λευκίμης-Παξών για τα πλοία ανοιχτού τύπου ολόκληρη την Πέμπτη, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων κλειστού τύπου προς Κέρκυρα.

Κατάπτωση δέντρου σημειώθηκε στην Ηγουμενίτσα, στο δρόμο προς την παραλία του Δρεπάνου, το οποίο απομακρύνθηκε άμεσα από την πυροσβεστική. 

Μεγάλα ύψη βροχής καταγράφονται σε επτά περιοχές της Ηπείρου σύμφωνα με τα στοιχεία από το αυτόματο σύστημα μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου. 

Στα Θεοδώριανα Άρτας 125 χιλιοστά, στα Δερβίζιανα 113 χιλιοστά, στη Δωδώνη 96, στην Τύρια και στην Κλειδωνιά 92, στην Αγία Κυριακή 90 και στα Γιάννινα 87 χιλιοστά. “Τα περίπου 90 χιλιοστά είναι μεγάλο ποσό”, σημειώνει ο κ. Μπαρτζώκας, “αλλά δεν αποτελεί ρεκόρ ύψους βροχής 24ωρου. 

Αυτό για τα Ιωάννινα είναι 125 χιλιοστά και σημειώθηκε στις 20 Οκτώβρη του 2003”. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο υποχωρούν, αν και το επόμενο τριήμερο αναμένεται βροχερό, με μικρά όμως ποσά βροχής.

 ertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου