Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Οκτωβρίου 16, 2021

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κουμπής "Αρχές Νοεμβρίου η λειτουργία της λαικής αγοράς - Ισόρροπή ανάπτυξη για το λιμάνι"


Για την λαική αγορά, για το ζήτημα των αδέσποτων και το νέο καταφύγιο, για θέματα που άπτονται του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αλλά και για την δημοτική αρχή, μίλησε στο Ράδιο Πρέβεζα και στον Χρήστο Ανεμοζάλη, ο Αντιδήμαρχος αγροτικής ανάπτυξης, πρασίνου και περιβάλλοντος αλλά και αντιπρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου, κος Γρηγόρης Κουμπής.

Σχετικά με την ίδρυση της νέας θεσμοθετημένης λαικής αγοράς, ο κος Κουμπής τόνισε πως όλα γίνονται βάση νόμου και πως η λειτουργία της αναμένεται στις αρχές του επόμενου μήνα όπου μάλιστα η δημοτική αρχή έχει σχεδιάσει να δώσει ένα εορταστικό τόνο κατά την πρώτη μέρα της λειτουργίας.

"Η κατάσταση για το θέμα των αδέσποτων που παραλάβαμε το 2019, με την σημερινή κατάσταση δεν έχει καμία σχέση, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Πρέβεζας, κο Γεωργάκο είπαμε ότι κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Ήμασταν σε όλα τα σάιτ και στα Αθηναικά μέσα για τα αδέσποτα, υπήρξε μια δυσφήμιση, αυτό όμως έχει αλλάξει αλλά είχε ένα κόστος, ένα τίμημα τόσο για μένα όσο και για τον δήμαρχο. Γνωρίζεται ότι οι επισκέψεις μας στα δικαστήρια είναι συχνές, παρ΄όλα αυτά εμείς δεν υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος και με βάση τον σχεδιασμό που κάναμε πήραμε τις κατάλληλες αποφάσεις και ήδη η κατάσταση έχει βελτιωθεί" .

Για το νέο καταφύγιο, τα νεότερα είναι πως έχουν τελειώσει τα τεύχη δημοπράτησης και αναμένεται να δημοπρατηθεί, σημείωσε ο κος Κουμπής και συμπλήρωσε πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο 438.000 ευρώ. Επίσης ο κος Κουμπής αναφέρθηκε και σε άλλες ενέργειες για το θέμα των αδέσποτων όπως αύξηση ποσού κτηνιάτρου, εμβολιασμούς κτλ.

Η κατάσταση του υπάρχοντος καταφυγίου έχει βελτιωθεί στην καθαριότητα κάτι που πιστοποιεί και η έκθεση του ΔΟΑΚ ότι ο χώρος είναι αρκετά καθαρός, ωστόσο υπάρχει ένα έλλειμα υλικοτεχνικής κατασκευής το οποίο με το νέο καταφύγιο που θα γίνει, όλα αυτά θα είναι πολύ διαφορετικά, τόνισε ο κος Κουμπής.

Για την παρουσία του κρουαζιερόπλοιου 

"Για την απόφαση αυτή, η οποία έχει δημιουργήσει κάποια αρνητικά σχόλια, κινηθήκαμε με μοναδικό γνώμονα τα οφέλη που θα προκύψουν και πρώτα - πρώτα η διαφήμιση που έγινε στη περιοχή μας, βλέπουμε κάποια αθηναικά σάιτ να "παίζουν" την Πρέβεζα και το κρουαζιερόπλοιο που ήρθε...Το κρουαζιερόπλοιο θα μείνει 3-4 μήνες και θα κάνει κάποιες βοηθητικές εργασίες και τα οφέλη που θα προκύψουν για τους επαγγελματίες της περιοχή μας, όταν μέσα σε αυτό υπάρχουν 200 άτομα, θα υπάρξουν προμήθειες" .

Όταν πήραμε την απόφαση - για το κρουαζιερόπλοιο- δεν υπήρχε καμία πρόθεση στο να δημιουργηθεί πρόβλημα στον εμπορικό λιμένα, ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος του ΔΛΤ και συνεχίζοντας ανέφερε πως όταν στείλαμε στο λιμεναρχείο τα χαρτιά, είπαμε πως όταν θα έρθει καράβι, το κρουαζιερόπλοιο θα φεύγει από τη συγκεκριμένη θέση. Ήδη μας ενημέρωσαν ότι στις 28/10 θα έρθει ένα καράβι από την Αργεντινή μεταφέροντας εμπόρευμα και ήδη έχει κινηθεί η διαδικασία για όσες μέρες χρειαστεί, το κρουαζιερόπλοιο θα μετακινηθεί έτσι ώστε να μπει στο εμπορικό καράβι, η όλη διαδικασία ήταν μια από τις προυποθέσεις που θέσαμε και έγινε αποδεκτή. 

Η δέσμευση μας για ισόρροπη ανάπτυξη στο λιμάνι (εμπορικό, τουριστικό και αλιευτικό) αυτό που είχαμε αναφέρει, αυτό θα κάνουμε και πράξη υπογράμμισε ο κος Κουμπής.

Για το έργο των Κρηπιδωμάτων

"Αν και η μελέτη υπήρχε από το 2014, ο Δήμαρχος Πρέβεζας το πήρε πάνω του και μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες και την προισταμένη, το έργο ξεκίνησε και προχωράει εντός του χρονοδιαγράμματος. Το έργο είναι υπό την επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών, όλα πάνε κατ΄ευχήν, δίχως να μας έχουν αναφέρει κάτι"

Επίσης ο κος Κουμπής, αναφέρθηκε στην ευεργητική διάταξη ρύθμισης των 100 δόσεων για τους επαγγελματίες, δείτε σχετικά ΕΔΩ

Για την Δημοτική αρχή και το έργο της, ο κος Κουμπής μεταξύ άλλων ανέφερε πως αυτό θα κριθεί σε δύο χρόνια από τους πολίτες, δίχως να θέλει να προκαταβάλλει το οτιδήποτε. "Έχουμε άλλα δύο χρόνια μπροστά μας και στο τέλος της τετραετίας ο κόσμος θα μας κρίνει".

Όσο για το αν θα είναι ξανά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη "Δήμος της καρδιάς μας" ο κος Κουμπής απέφυγε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση, αναφέροντας πως είμαστε ομάδα, έχουμε δήμαρχο τον κο Γεωργάκο και στο τέλος θα κριθούμε !

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου