Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021

Στον εισαγγελέα οι περιπτώσεις δέκα αρνητών γονιών - 8 στην Π.Ε. Πρέβεζας


Οι κοινωνικές υπηρεσίες και ο Εισαγγελέας έχουν ενημερωθεί για τις περιπτώσεις δέκα μαθητών στην Ήπειρο όπου οι γονείς δεν τους επιτρέπουν να πηγαίνουν στο σχολείο.

Οι μαθητές αυτές απέχουν από την εκπαιδευτική διαδικασία από την έναρξη της χρονιάς παρά την μεγάλη προσπάθεια να πειστούν οι γονείς τους.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Καμπουράκης σε δηλώσεις που έκανε στην τηλεόραση της ΕΡΤ ανέφερε ότι έχουν ενημερωθεί οι κοινωνικές υπηρεσίες και ο Εισαγγελέας.

Όπως έχει γίνει γνωστό από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αναμένεται νομοθετική ρύθμιση ώστε να θεωρείται πλημμέλημα η άρνηση γονέων να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

«Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ούτε πέρσι έρχονταν κάποια παιδιά στο σχολείο, για τους ίδιους λόγους και έχασαν την χρονιά. Θα φτάσουμε μέχρι τον Εισαγγελέα ώστε τα παιδιά να βρεθούν μέσα στο σχολικό περιβάλλον ξανά. Οι Διευθυντές των σχολείων έχουν μιλήσει πολλές φορές μαζί τους, τους έχουν προειδοποιήσει, αλλά κάποιοι επιμένουν. Προσκομίζουν κάποια χαρτιά που βρίσκουν από οργανώσεις υποστηρίζοντας πως η χρήση μάσκας ή τεστ είναι αντιεπιστημονική. Μερικοί από αυτούς είναι επιθετικοί», δήλωσε ο κ. Καμπουράκης.

Δείτε επίσης: 8 μαθητές χάνουν τη σχολική χρονιά λόγω της άρνησης των γονέων να ακολουθήσουν τα υγειονομικά μέτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου