Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Νοεμβρίου 28, 2021

Προσεχώς σύγχρονο καταφύγιο αδέσποτων ζώων στο Δήμο Ζηρού !


Με την παρακάτω ανακοίνωση, ο Αντιδήμαρχος Ζηρού αγροτικής ανάπτυξης, τουρισμού και πολιτισμού, κος Χρήστος Γκάρτζιος βάζει τα πράγματα στη θέση τους σχετικά με το καταφύγιο αδέσποτων ζώων. 

"Προσεχώς σύγχρονο καταφύγιο αδέσποτων ζώων στο Δήμο Ζηρού!

Η παρούσα ανάρτηση προκύπτει κατόπιν πολλών δημοσιεύσεων που βλέπω τις τελευταίες ώρες σχετικά με την διαχείρηση των αδέσποτων Ζώων στα όρια του Δήμου μας.

Με λύπη μου διαπιστώνω ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα ,οδηγούν σε παραπληροφόρηση και σε συγκρούσεις μεταξύ των δημοτών στο διαδίκτυο!

Για να βάλω τα πράγματα στη σωστή τους θέση παραθέτω στοιχεία κ ενέργειες που έχουν γίνει και γίνονται προκειμένου ολοι να μάθουν την αλήθεια:
Ο Δήμος Ζηρού δεν διαθέτει αυτη τη στιγμή καταφύγιο αδέσποτων ζώων έχει όμως καταφέρει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση 300 χιλ ευρώ για τη δημιουργία του και το έργο βρίσκεται στη διαδικασία της δημοπράτησης άρα σύντομα θα έχουμε ένα υπερσύγχρονο καταφύγιο.

Ο Δήμος έχει σύμβαση με κτηνίατρο από το Θεσπρωτικό για την περίθαλψη κ στείρωση των ζωών και σύμβαση επίσης με pet shop της Φιλιππιάδας για τη τροφή των αδέσποτων.

Για πρώτη φορά στα χρονικά ο Δήμος έχει δώσει τόσα κονδύλια για τα αδέσποτα ζώα.

Επειδή όμως στο Δήμο μας υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός αδέσποτων ζώων, κατι που δεν τιμά κανένα μας ,σε συνεργασία με την κυρία Νοπη Π. που είναι πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου και έχει αφιερώσει όλη τη ζωή της για τα ζώα,αφού τα περί συλλέξουμε και τα στειρώσουμε εφόσον δεν υιοθετηθούν εντις 5 ημερών θα πρέπει πάλι να τα αφήσουμε ελεύθερα εντος των ορίων του δήμου μας,σύμφωνα με τον νόμο.

Κάποια από τα σκυλιά λόγω του ότι δεν θα μπορούν να επιζήσουν ελεύθερα στο δρόμο είτε είναι αδύνατα ,είτε γέρικα είτε εμφανίζουν επιθετικότητα αποφασίσαμε προσωρινά να παραμείνουν σε ένα πρόχειρο κατάλυμα όπου σε καθημερινή βάση τους παρέχεται φαγητό, νερό και στέγη υπό την φροντίδα της κυρίας Νοπης.

Οι συνθήκες προφανώς δεν είναι και οι άριστες αλλά μέχρι να γίνει το καταφύγιο η μόνη άλλη επιλογή
είναι να τα αφήσουμε ελεύθερα κάτι που ίσως δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα τοσο στα ζωάκια όσο και στους συμπολίτες.

Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει είτε εθελοντικά είτε να υιοθετήσει κάποιο σκυλάκι μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου και με την κυρία Νοπη.

ΥΓ..Για όλο τον πρώτο χρόνο τα εμβόλια και οι αποπαρασιτώσεις θα γίνουν δωρεάν από το κτηνιατρείο μου σε ολα τα σκυλιά που θα υιοθετηθούν !

ΥΓ:Η αγάπη για τα ζώα είναι προνόμιο όλων μας και δεν θα επιτρέψω σε κάποιον που στο δικό του χωράφι τα σκυλάκια το καλοκαίρι παθαίνουν θερμοπληξία,να κάνει μικροπολιτική και να γίνει τιμητής της φιλοζωίας στο τόπο μας"!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου