Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Νοεμβρίου 25, 2021

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες από το Κέντρο Συμβουλευτικής και τον Δήμο Πρέβεζας


Η βία κατά των γυναικών, ένα φαινόμενο το οποίο "χτυπά" όλο και περισσότερες "διπλανές" πόρτες , έχει εξελιχθεί σε μια σύγχρονη μάστιγα με θύματα εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής του Δήμου Πρέβεζας μαζί με τον Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο και τον αρμόδιο εντεταλμένο για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής δημοτικό σύμβουλο Λεωνίδα Αργυρό , παραχώρησαν συνέντευξη τύπου όπου παρουσίασαν το νεοσύστατο κομμάτι της νομικής συμβουλευτικής, το εν εξελίξει πρόγραμμα εργασιακής συμβουλευτικής αλλά και την εργασιακή επανένταξη των γυναικών θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας μέσω των επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης ανέργων του ΟΑΕΔ.

Ο κ. Λεωνίδας Αργυρός εισαγωγικά μίλησε για την αύξηση των περιστατικών βίας και μέσω του διαδικτύου, καταδίκασε τέτοια φαινόμενα από όπου κι αν προέρχονται, ενώ κάλεσε όχι μόνο τις γυναίκες αλλά και τον καθέναν από μας να διαλύσουν τα στερεότυπα και να υψώσουν τείχη ενάντια σε ενδοοικογενεική ή άλλης μορφής βία.

Ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος από την πλευρά του ανέφερε με έμφαση ότι η βία δεν πρέπει να αποτελεί κανονικότητα για καμία γυναίκα υπογραμμίζοντας ότι οι μορφές της πλέον είναι πάρα πολλές , πλήττουν σε διάφορα επίπεδα τις γυναίκες οδηγώντας τις στην περιθωριοποίηση , την απομόνωση και την απειλή για την ίδια τους τη ζωή.

Στη συνέχεια η ψυχολόγος του Κέντρου Συμβουλευτικής Πουλιάνου Σταυρούλα, η δικηγόρος Ιωάννα Χατζηλεωνίδα και η κοινωνική λειτουργός Ακριβή Κατσανού παρουσίασαν αναλυτικά τις υπηρεσίες που προσφέρει δωρεάν το Κέντρο σε γυναίκες θύματα βίας, κοινωνικών διακρίσεων κλπ.

Το Κέντρο της Πρέβεζας από το 2013 μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί 550 περιστατικά , ενώ την τελευταία διετία της πανδημίας καταγράφηκε μικρή αύξηση σε όλη την Ήπειρο .

Επίσης αυξήθηκαν και οι καταγγελίες από τρίτα άτομα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα περιστατικά προέρχονται από όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Από τις 550 γυναίκες μάλιστα περίπου 25 χρειάστηκε να "φυγαδευτούν" από τα σπίτια τους άμεσα βρίσκοντας στο Κέντρο Συμβουλευτικής Πρέβεζας έναν πολύτιμο σύμμαχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου