Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Δεκεμβρίου 07, 2021

ΠΡΕΒΕΖΑ: Έπεσαν οι υπογραφές για την τουριστική επένδυση στο Κανάλι - "Είμαστε εγγύηση ως προς την επένδυση"


Σήμερα Τρίτη 7/12 στο Δημαρχείο Πρέβεζας υπογράφηκε η σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πρέβεζας και της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Α.Ε. (ENTERPRISE GREECE), που αφορά την μεγάλη τουριστική επένδυση ξενοδοχείου 5 αστέρων στο δημοτικό ακίνητο στο Κανάλι Πρέβεζας.

Την σύμβαση - εν μέσω χειροκροτημάτων - υπέγραψαν ο  Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος του Δ.Σ της Εnterprise Greece κ. Ιωάννης Σμυρλής.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας, αφού καλωσόρισε τον Γενικό Γραμματέα, ευχαρίστησε τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου (Ροπόκη, Μπαίλη και Φονταρά) που με την θετική τους ψήφο έδωσαν το "πράσινο" φως έτσι ώστε να φτάσουμε στην σημερινή ημέρα, υπογραφή της σύμβασης ενός ιδιαίτερα φιλόδοξου επενδυτικού Project που θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή. 

Όπως μεταξύ άλλων ανέφερε ο κος Γεωργάκος πρόκειται για μια δημοτική περιουσία 220 περίπου στρεμμάτων και είμαστε ευαίσθητοι ως προς το δασύλλιο. Πέραν των άλλων θα δημιουργηθεί συνεδριακό κέντρο, 5αστερο ξενοδοχείο κ.α. 

Από τη μεριά του ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος του Δ.Σ της Εnterprise Greece κ. Ιωάννης Σμυρλής τόνισε πως όταν υπάρχουν οι δημοτικές αρχές που θέλουν να αξιοποιήσουν τότε υπάρχει πρόσφορο έδαφος, ο σκοπός της εταιρείας είναι να προσελκύει επενδυτές, όταν έχουμε καλές δημοτικές αρχές βοηθάμε τις δύο πλευρές (δήμο και επενδυτή) στη σύμβαση ενός μεγάλου έργου. 

Συνεχίζοντας ο κος Σμυρλής είπε πως είμαστε μια εγγύηση ως προς την επένδυση, να γίνουν οι μελέτες και στη συνέχεια να βρεθεί ο επενδυτής. Ο Δήμος Πρέβεζας είναι πρωτοπόρος σε αυτή τη διαδικασία, μετά από εσάς ακολουθούν και άλλοι δήμοι τόνισε ο κος Σμυρλής αναφορικά με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πρέβεζας και της εταιρείας. 

Οι μελέτες θα προχωρήσουν σε ένα χρόνο και θα ακολουθήσει η εξεύρεση του επενδυτή κάτι που μπορεί να γίνει και σε δύο μήνες, ανάλογα το ενδιαφέρον που θα υπάρξει, ενώ στη συνέχεια η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να μιλήσει με τον επενδυτή και να εγκρίνει εάν κάνει.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις που ήδη δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο ακίνητο, μισθώνοντας συγκεκριμένες εκτάσεις, είπε πως "δεν θέλουμε κανένας να αδικηθεί και κανένας να εκτοπιστεί. Θέλουμε μέσα στο πλαίσια της επένδυσης να μπορούν όλοι να δουλέψουν. Αυτό όμως τελικά θα το αποφασίσει ο Δήμος για το πώς θα αξιοποιήσει την περιουσία του".

Μάλιστα ο κος Σμυρλής  συνεχάρη τον κο Γεωργάκο για αυτή την πρωτοβουλία . 

Στην αίθουσα, κατά την υπογραφή της σύμβασης, παραβρέθηκε σύσσωμη η δημοτική αρχή, ο πρόεδρος της ΤΚ Καναλίου, Κων/νος Μηριούνης καθώς και ο Πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας, Πολύκαρπος Χαλκίδης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου