Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Ιανουαρίου 21, 2022

Νίκος Ζαχαριάς για την επένδυση στις πρώην κατασκηνώσεις στη Λούτσα "Πρέπει να ξέρουμε όλοι πως στο δημόσιο δεν υπάρχουν αδιέξοδα"


Στο Ράδιο Πρέβεζα και στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" με τον Χρήστο Ανεμοζάλη, μίλησε ο Δήμαρχος Πάργας, κος Νίκος Ζαχαριάς. 

Αντικείμενο της συνέντευξης αποτέλεσε η επένδυση στις πρώην κατασκηνώσεις της Λούτσας όπου από την φανερή και προφορική δημοπρασία, πλειοδότησε εταιρεία συμφερόντων του κου Γιαννακόπουλου. 

"Ο Δήμος Πάργας προχώρησε στη δημοπρασία και έπειτα τον διαγωνισμό που έγινε να παραχωρήσει στον όμιλο του κου Γιαννακόπουλου, εταιρεία που επενδύει στα ακίνητα για να μπορέσει να αξιοποιήσει - το ακίνητο αυτό - στα πλαίσια του τουριστικού τομέα. Το σημαντικό που πρέπει να κρατήσουμε απ'όλη αυτή τη διαδικασία είναι πως το ακίνητο αυτό ήταν με 10.000 ευρώ ετήσιο ενοίκιο και έφτασε στις 330.000 ευρώ" . 

"Επίσης σημαντικό γεγονός ήταν πως σε αυτή τη διαδικασία (τον διαγωνισμό) οι εταιρείες που συμμετείχαν ήταν σοβαροί επενδυτές τόσο από την περιοχή μας όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα". 

"Βρισκόμαστε σε μια φάση διεκπεραίωσης για να υπογραφούν τα συμβόλαια, εκπρόσωποι της εταιρείας (κου Γιαννακόπουλου) έχουν επισκεφθεί τον Δήμο μας, μας δήλωσαν πως θέλουν να κάνουν μια πολύ σοβαρή επένδυση, επίσης δήλωσαν πως ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής μας, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένουμε το νομικό τμήμα του Δήμου Πάργας και οι νομικοί σύμβουλοι της εταιρείας του κου Γιαννακόπουλου να έρθουν σε επαφή ούτως ώστε να μπορέσουμε να υπογράψουμε τα συμβόλαια και να προχωρήσουν και αυτοί τη διαδικασία που έχουν μπροστά τους για να αξιοποιήσουν για το ακίνητο". 

Ερωτηθείς σχετικά με την καθυστέρηση της υπογραφής των συμβολαίων ο κος Ζαχαριάς αναφέρθηκε κυρίως σε γραφειοκρατικούς λόγους, στην πανδημία αλλά και στην υποστελέχωση των υπηρεσιών του δήμου, που δημιούργησε όλη αυτή τη καθυστέρηση, εγώ θεωρώ πως το επόμενο διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανέφερε ο Δήμαρχος Πάργας. 

Και συμπλήρωσε "επειδή είδα και κάποια δημοσιεύματα, οφείλω να σας πω, πως αν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο.. ας έρθει να μας το πει εμάς. Εγώ είμαι ακριβής σε αυτά που σας λέω, η διαδικασία που έχει γίνει μέχρι τώρα ήταν διάφανη καθώς και η διαδικασία που ΘΑ γίνει θα είναι και πάλι διάφανη, γιατί και να θέλει κάποιος δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό, άρα λοιπόν δεν ξέρω κάτι διαφορετικό από αυτά που σας είπα". 

"Από εκεί και πέρα αν υπάρχει κάποια άλλη πληροφόρηση που την έχουν κάποιοι άλλοι που δεν την έχω εγώ..αυτό δεν το γνωρίζω.."

Πρέπει να ξέρουμε όλοι πως στο δημόσιο δεν υπάρχουν αδιέξοδα, υπάρχουν και άλλοι πλειοδότες, αλλά σε καμία περίπτωση ο όμιλος του κου Γιαννακόπουλου.. οι άνθρωποι είναι πολύ σοβαροί, πολύ υπεύθυνοι και σε καμία περίπτωση δεν μας έδειξαν κάτι άλλο...τόνισε ο κος Ζαχαριάς.

"Ο Δήμος οφείλει και αυτός να τηρήσει τις διαδικασίες που προβλέπονται να τηρήσει και προχωράμε στη κατεύθυνση που πρέπει.."

Ακούστε τη συνέντευξη στο ηχητικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου