Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιανουαρίου 31, 2022

Η Υπουργός Πολ. Λίνα Μενδώνη ενέκρινε τις εργασίες για την Πολιτιστική Διαδρομή "Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου"- Σταθμός και η Νικόπολη


Την έγκριση εκτέλεσης εργασιών του υποέργου «Πολιτιστική Διαδρομή: Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου» υπέγραψε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Το έργο που θα εκτελεστεί αφορά στην τεκμηρίωση της πολιτιστικής διαδρομής «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου» και στην ανάπτυξη ήπιων υποδομών πληροφόρησης κατά μήκος της χερσαίας διαδρομής που ακολούθησε ο Παύλος στη Θράκη και τη Μακεδονία, αλλά και σε άλλους σταθμούς της περιοδείας του στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη διαδρομή με πολιτιστικό, περιπατητικό και προσκυνηματικό χαρακτήρα, θα εκτείνεται σε μήκος 300 περίπου χιλιομέτρων, εντός των διοικητικών ορίων των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας, περιλαμβάνοντας τους σταθμούς της Β ́ Αποστολικής Περιοδείας του (Καβάλα, Φιλίππους, Αμφίπολη, Απολλωνία, Θεσσαλονίκη, Βέροια και Μεθώνη Πιερίας), καθώς και τους σταθμούς τις θέσεις που επισκέφθηκε ταξιδεύοντας δια θαλάσσης (Σαμοθράκη, Αθήνα, Κεγχρεές, Αρχαία Κόρινθος και Νικόπολη).

Μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθούν καταγραφή-επιστημονική τεκμηρίωση των επιλεγμένων θέσεων, συλλογή δεδομένων, μικρής έκτασης εργασίες καθαρισμού , ευπρεπισμού και ανάδειξης στον περιβάλλοντα χώρο των μνημείων σταθμών, παραγωγή ενημερωτικού υλικού, πινακίδες σήμανσης και ενημέρωσης, ημερίδες αλλά και την πρόσληψη προσωπικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου