Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιανουαρίου 13, 2022

Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Πρέβεζας "Οι λογαριασμοί ρεύματος γονατίζουν τα νοικοκυριά"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Οι λογαριασμοί ρεύματος γονατίζουν τα νοικοκυριά και η κρατική επιδότηση αναποτελεσματική

Μετά τη 10ετή οικονομική κρίση και την πανδημία του κορονοϊού, μας ήρθε και η ενεργειακή κρίση. Η Ευρώπη, και η χώρα μας ασφαλώς, βρέθηκαν ανέτοιμες να την αντιμετωπίσουν, με αποτέλεσμα η τιμή της ενέργειας να ανέβει σε αβάσταχτα ύψη.

Η Κυβέρνηση με ιδιαίτερη δόση προβολής υποσχέθηκε ότι θα επιδοτήσει τους λογαριασμούς για να μετριάσει την επιβάρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, και όλοι οι καλόπιστοι πιστέψαμε ότι η επιβάρυνση θα ήταν σε μέτρα αντοχής του εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών.

Τώρα όμως που έρχονται οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί, τρίβουμε όλοι τα μάτια μας. Οι συνταξιούχοι που επικοινωνούν μαζί μας μας μεταφέρουν τρελά πράγματα. Αναφέρουμε ένα παράδειγμα για του λόγου το αληθές:

Ο λογαριασμός επιδοτείται από το κράτος με 27,3€ και επιβαρύνεται με συμπληρωματική χρέωση «ρήτρας κόστους προμήθειας» με 243,27€, με αποτέλεσμα το ύψος του λογαριασμού να φτάνει στα 422,63€,χωρίς καμμιά εξήγηση ,ποσό που το νοικοκυριό αδυνατεί να καταβάλει.

Δεν μηδενίζουμε βεβαίως την κίνηση της Κυβέρνησης για κρατική επιδότηση και αντιλαμβανόμαστε και τις κρατικές ανάγκες που προκαλεί η πανδημία. Δικαιούμαστε παρά ταύτα να πιστεύουμε ότι η πολυδιαφημισθείσα επιχορήγηση των λογαριασμών ρεύματος θα ήταν αξιοπρεπής, και καλούμε την Κυβέρνηση να λάβει μέτρα ουσιαστικής ελάφρυνσης των νοικοκυριών.

                                                   Για το  Δ.Σ

Ο πρόεδρος                                                                                  

Ο  Γραμματέας

Μπόκιας Σταύρος                                                                       

Τζούρος Θωμάς

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου