Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022

Με αιχμηρό τρόπο απάντησε ο αντιπρύτανης Σπ. Γεωργάτος στους φορείς της Πρέβεζας


Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο απάντησε ο αντιπρύτανης Σπύρος Γεωργάτος στους φορείς της Πρέβεζας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε στην πρυτανεία σχετικά με την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου για την μεταφορά της λογιστικής στα Γιάννενα.

«Εκλήθησαν στην Σύγκλητο ο αντιπεριφερειάρχης, ο δήμαρχος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος είχαν έναν επιθετικό τόνο. Ανέφεραν ουσιαστικά ότι το Πανεπιστήμιο δεν θα πρέπει να στερήσει ένα εκατομμύριο από την Πρέβεζα και ότι αφού η αυτοδιοίκηση βοηθά το Πανεπιστήμιο η άποψή της θα πρέπει να γίνει σεβαστεί. Ακόμη ειπώθηκε ότι αν η Σύγκλητος κωφεύσει θα υπάρξουν συνέπειες όπως η ανάκτηση του κτιρίου και ο εξαναγκασμός των φοιτητών να φύγουν από την πόλη. Ο βουλευτής ήταν εκτός θέματος καθώς αναφέρθηκε στον αναπτυξιακό ρόλο του Πανεπιστημίου χωρίς να εξηγεί γιατί αυτός εξυπηρετείται από ένα «ορφανό» τμήμα και όχι από άλλες δράσεις. Η στάση των εξωπανεπιστημιακών καυτηριάστηκε στη Σύγκλητο και κανένας δεν υιοθέτησε τα επιχειρήματά τους» ανέφερε ο κ. Γεωργάτος.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου απάντησε ακόμη και στο θέμα για το τμήμα γεωπονίας της Άρτας το οποίο επίσης βρίσκεται σε δύσκολη θέση μετά την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Όπως είπε, ένας από τους λόγους που δεν έχει ανοίξει ανάλογη συζήτηση είναι ότι η έδρα της Σχολής Γεωπονίας –έχει μόνο ένα τμήμα- βρίσκεται στην Άρτα, όπου υπάρχουν εκτάσεις, θερμοκήπια, επενδύσεις. Πρόκειται για ένα τμήμα πειραματικό που δεν μπορεί να μετακινηθεί εύκολα σε αντίθεση με το Τμήμα Λογιστικής.

Διαβάστε επίσης: Πώς δικαιολόγησε ο Πρύτανης την απόφαση για τη μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής από την Πρέβεζα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου